Teodoro Zapata er Benjamin Tisons spanske holdkammerat, men de færreste kender ham rigtigt. Padel Magazine gik for at møde ham i Egypten under FIP Star O West Cairo.

Ben har meget plads til forbedring

Padel Magazine : I Frankrig ved folk, hvem du er, fordi de ser dit navn ved siden af ​​Ben Tisons, men få kender dig rigtigt. Kan du fortælle os, hvad din historie er?

Teo Zapata:"Tak, fordi du var vært for mig. Jeg kommer fra Mérida og er 26 år gammel. Jeg begyndte at spille padel på 6 år, og professionelt på 22 år. Jeg dedikerer mig nu fuldstændig til padel. Jeg er meget glad for Ben, og vi er fulde af motivation i starten af ​​sæsonen.

Padel Magazine : Du er endelig den person, der kender spillet Tison bedst. Hvilke aspekter af spillet har han forbedret i de sidste to år?

Teo Zapata: “Ben har meget plads til forbedring, fordi han ikke har spillet længe. padel. Hans største egenskab er hans konstante ønske om at lære. Nu forstår han spillet meget bedre, han har altid haft fremragende skud, men det er i forståelsen af ​​spillet, at hans niveau er steget. Han er nu i stand til at spille hurtigt og langsommere. Teknisk har han også forbedret sig meget.”

Det virkelige problem er synlighed

Padel Magazine : Sidste år var det i Vigo, det lykkedes dig at komme ind på finalebordet. I år gør du det fra den første turnering i Miami. Tror du, der er chancer for at lave flere malerier i denne sæson?

Teo Zapata: “I øjeblikket er niveauet meget afbalanceret. Vi træner for at lave en masse malerier, men kredsløbet er superkonkurrencedygtigt, og det er muligt, at vi ikke lykkes. Vi træner godt for at gøre meget mere.”

Padel Magazine : I går interviewede vi Ben, og han fortalte os, at det var meget svært for spanske spillere på dit niveau at blive transmitteret live. Hvordan analyserer man kampene, hvis de ikke er filmet?

Teo Zapata:”Vi analyserer træning meget ved at filme det. Udover at analysere kampene, er det virkelige problem synlighed. At have en sponsor er meget hårdt, hvis kampene ikke bliver filmet. Vi håber på mere synlighed. Denne form for interview, eller de billeder du tager, dine Youtube-streams, alt det hjælper mig, og det takker jeg dig for. Jeg håber, at medier som dig kan tage til flere turneringer og lave mere og mere streaming, så vi kan blive lidt mere kendte.

Forhandle med familien

Padel Magazine : Vi går ind i en ny æra med turneringerne af Premier Padel. Hvad er dine muligheder med Ben til den første turnering i Doha?

Teo Zapata: "Det padel ser ud til at vokse betydeligt. Vi ved endnu ikke, hvordan det bliver sendt, men det håber vi, at alle kampe bliver. Vi vil forsøge at lave et godt resultat der. Vi ønsker at fortsætte med at klatre op på ranglisten individuelt, men især som et par med Ben.”

Padel Magazine : Mellem WPT, FIP Touren, turneringerne Premier Padel, bliver det en meget krævende sæson. Hvordan forbereder du dig fysisk og især psykisk?

Teo Zapata: ”På det fysiske plan havde jeg en fantastisk pre-season med min fysiske træner. Udover styrke lavede vi skadesforebyggelse. Mellem turneringerne laver vi primært fysisk træning til næste turnering. Mentalt skal man forhandle med familie og venner, for jeg kommer ikke til at have meget tid i år. Jeg bliver nødt til at dedikere det til mit arbejde. For mig er det nemt, fordi jeg er ung, og jeg vil virkelig gerne lege og tage på alle disse ture. Men jeg hører også, at vi er i marts, og at talen i september kan være anderledes.

En komplet spiller

Padel Magazine : Lad os tale om dit spil. Du har mange forskellige skud. Hvilke aspekter arbejder du på i øjeblikket for at forfine dit spil?

Teo Zapata: “Jeg er en meget komplet spiller, som ikke udmærker sig i noget som helst aspekt, men uden noget egentligt svagt punkt. Vi arbejder meget på overgange i angrebet, fordi jeg vil gå hurtigere i disse faser. Jeg arbejder også på volley, for jeg er ikke aggressiv nok til en venstrespiller. Jeg er nødt til at gå videre med alt, fordi jeg er på en dynamik af progression.

Ud fra hans navne kan vi gætte hans spanske og italienske oprindelse. Lorenzo er en flersproget passioneret sport: journalistik efter kald og begivenheder ved tilbedelse er hans to ben. Han er den internationale gentleman af Padel Magazine. Du vil ofte se det på de forskellige internationale konkurrencer, men også på de store franske begivenheder. @øjeafpadel på Instagram for at se hans bedste billeder af padel !