Tilknyttet denne weekend med P2000 i Caen, Simon Boisse et Maxime Bourgoin gik med til besvare et par spørgsmål omkring deres synspunkt på padel I dag. De to spillere, tidligere medlemmer af den franske Top 15, har set deres udsigter udvikle sig gennem årene.

Hvad laver dette par for at kvalificere sig til en P2000?

Maxime Bourgoin : Min kone har en lejlighed 30 minutter væk (fra Caen), så det fungerede meget godt i weekenden! Simon var ledig, og da vi planlagde at lave de regionale mesterskaber sammen i Pays de la Loire, hos Simon, var det god timing.

Simon Boisse : Jeg tilbragte to år i Paris, men ellers er jeg knyttet til denne region i Pays de la Loire. Jeg tror, ​​jeg kun tabte én gang der, så jeg har altid kendt til de franske mesterskaber siden 2015. Med Max indser vi, at telefonen ringer meget mindre end før! (griner) Men vi har en Whatsapp-gruppe med alumner, vi har endnu ikke oprettet et Facebook-opslag "Søger spiller niveau 7-8", for det ville være svært for os!

Simon Boissé Maxime Bourgoin P2000 Caen 4

Hvad kan du ikke lide ved Simon Boissé, og hvorfor ikke lege med ham før?

MB : Han spillede altid med spillere, der var stærkere end mig. Nu hvor han er kaptajn i Seniors Plus, han vil gerne lege med folk, der er mindre stærke end ham (griner). Bagefter er det, der har ændret sig for mig siden Covid, to fødsler. DET padel i dag er det frem for alt sjovt, uden pres, som da jeg først lærte om denne sport. Når vi er unge, har vi ingen investering, vi kunne gå længere.

Jeg tror, ​​vi forstår hinanden godt på dette punkt, vi ved, at vi ikke kan lave alle turneringerne sammen.

SB : Personligt har jeg ikke haft mange partnere, som jeg blev hos på længere sigt. Og så spillede jeg ofte til venstre på det tidspunkt.

Simon Boissé Maxime Bourgoin P2000 Caen 5

Udviklingen af ​​turneringer

MB : Det, der har ændret sig, er antallet af turneringer. I dag er der P1000 hver weekend. Før var der hele den franske elite i disse turneringer, hvorimod de er på det professionelle kredsløb i dag.

SB : Men hey, der er ikke noget ulogisk i, at eliten går internationalt, for den har udviklet sig over de seneste to år. Der er stadig begivenheder, som P2000, med smukke marker.

MB : Vi ser at i kvalifikationen gør selv klubspillerne det godt, det er gode kampe, der er ikke længere 6/0 – 6/0 som jeg kunne opleve i 2015/2016 hvor man virkelig havde nybegyndere der ville at tilmelde. Nu ved alle, hvordan man spiller.

Simon Boissé Maxime Bourgoin P2000 Caen 6

Spiller på et højt niveau efter 40

SB : Det hele afhænger af, hvor du er med hensyn til spilleniveau. På dette niveau forbliver den fysiske dimension et vigtigt element, og hvis du sætter færre mål på det, gør det selvfølgelig en forskel. Med erfaring lærte vi at spille bedre med vores styrker, jeg udviklede min fingerfærdighed meget gennem undervisning, du ved, hvordan du klarer dig selv bedre osv... Jeg er 75e (fransk spiller), hvis jeg vil nå Top 30, har jeg den tekniske baggrund, men jeg skal være mere involveret.

MB : Jeg synes, det nye rangeringssystem tvinger dig til at spille mange turneringer. Jeg har taget otte turneringer i betragtning, jeg sidder fast på 200e i forhold til min gamle placering, men hvis jeg ville tilbage i Top 100, skulle jeg lave 15-16 turneringer i løbet af året.

Personligt er jeg ikke fan, fordi jeg ikke spiller nok til at nå tolv, men samtidig synes jeg, det er godt at presse spillere til at lave flere turneringer, det bidrager til udviklingen af ​​sporten. For mit vedkommende er jeg mindre og mindre interesseret i disse rangeringshistorier, hvis jeg skal igennem kvalifikationerne (redaktørens note: på grund af dens placering) ærgerligt, hvis vi bliver fanget i finalebordet så meget desto bedre.

SB : Vi vender tilbage til den oprindelige interesse: spillet, vores præstation, vores partner, hvad vi håbede at gøre taktisk i et spil. At tænke på placeringen var skadeligt for mig for to år siden, da jeg ville ind i Top 15. Hvis jeg kunne give et råd, i dette kapløb om point og hierarki, skal du tage dig tid til at bygge dig selv op på niveauet af hans spil og hans individuelle fremskridt.

For eller imod "hybride" par, der blander en meget god spiller og en gennemsnitlig spiller?

SB : Jeg synes, det er et emne, der ikke engang bør diskuteres. Jeg tror på, at alle giver sig selv midlerne til at nå deres mål, uanset midlerne. Derudover kan denne type marked finansiere sæsonen for den professionelle eller semi-pro spiller. Sportsligt skader det begge spillere, det er indlysende. Dette er en mere eller mindre almindelig praksis, men jeg tror ikke, det skader atmosfæren i selve kampen.

For den mindre gode spiller tænker han generelt kun på placeringen og ikke på at komme videre med den, han er så heldig at have ved siden af. Og når han først kommer tæt på sit mål, vil han finde mindre stærke partnere, og han vil blive kaldt ind i P1000 mod homogene og afbalancerede hold... Han klarer sig ikke godt.

Simon Boissé Maxime Bourgoin P2000 Caen 2

Max Bourgoin, ikke så gammel!

MB : Jeg er født i 1990, jeg er 34 år gammel, jeg er gammel, men ikke så gammel!

SB : Det er bare, at han startede samtidig med mig for ti år siden! Men han bliver en af ​​de spillere, der skal over 35, og jeg må indrømme, at det bliver kompliceret at foretage et udvalg fra denne meget store liste. Eller også skal du betale kaptajnen! (griner)

MB : Eller jeg spiller med ham, jeg får ham til at vinde og jeg viser ham! Plus jeg betaler ham for at spille, men i øl i slutningen af ​​turneringen! (griner)

Simon Boissé Maxime Bourgoin P2000 Caen 3
Martin Schmuda

En konkurrencedygtig tennisspiller opdagede Martin padel i 2015 i Alsace og optrådte i et par turneringer i Paris. I dag er han journalist og beskæftiger sig med nyhederne padel mens den fortsætter sin stigning i den lille gule bolds verden!