Besejret i 16. runde sammen med Ricky Martinez under FIP guld Perpignan, gik Sam Jones på mikrofonen af Padel Magazine at vende tilbage til mødet, udviklingen af padel i Det Forenede Kongerige såvel som i hans karriere.

Fysisk tilstand, X-faktor af mødet

Padel Magazine : Sam, første spørgsmål, hvordan var mødet?

Sam Jones : “Det var en god kamp, ​​vi tabte i 3 sæt. Det første sæt, vi vandt, førte vi 4-1, og vi troede, at vi havde en god chance for at vinde dette sæt ganske let...men godt, tingene blev komplicerede, men vi endte alligevel med at vinde runde 7-5.

I de to andre sæt faldt min fysiske tilstand ærligt talt på nøgleøjeblikke, og det var desværre vigtigt at holde mit spilleniveau fra første sæt. Vi endte med at blive temmelig domineret: 6-1 6-2.

Men det var en god kamp for os, vi kæmpede godt, det var bare svært at holde niveauet i første sæt over tid og især da min fysik svigtede mig. »

Padel Magazine : I første sæt var Ricky og du måske stærkere, mere komplette. Men hvad var det vigtigste øjeblik, vendepunktet i denne kamp?

Sam Jones : ”I første sæt spillede vi rigtig godt, og foran mig synes jeg, at de ikke spillede deres bedste. padel. I anden og tredje hævede de naturligvis deres niveau og omvendt dykkede vi lidt, især fysisk.

Det niveau, vi spillede, var baseret på eksplosivitet, ambitionen om altid at gå fremad og være aggressive på nettet... og så ændrede de deres spilleplan, og de var bedre end os i alle aspekter af spillet i andet og tredje sæt. »

"De kan spille på dette niveau 15 timer om dagen, mens jeg kun kan spille 1 time eller 2"

Padel Magazine : Hvis jeg forstår det rigtigt, spillede det fysiske aspekt en vigtig rolle i denne kamp. Tror du, at dette vil ændre sig i de næste turneringer, og at du vil have flere chancer for at gå videre?

Sam Jones : " Ja selvfølgelig ! Nu indså jeg, at fitness virkelig er et nøgleaspekt af spillet, så jeg kommer til at træne meget for at ordne det, for niveaumæssigt kan jeg absolut konkurrere med disse spillere. Men forskellen er, at de kan spille på dette niveau i 15 timer om dagen, mens jeg kun kan spille på dette niveau i 1 eller 2 timer. Det tæller meget.

Jeg indså virkelig, at skuddene måske ikke behøver at være 'så gode', men tilstanden skal være 100%, og det vil jeg helt sikkert arbejde på nu. »

” I Spanien varmede vi op på banerne af padel, før mine tennistræningssessioner "

Padel Magazine : Lad os nu tale om din karriere. Hvordan startede du padel ? Hvad var det, der fik dig til at blive forelsket i padel ?

Sam Jones : “Jeg har altid været en fyr med en passion for ketsjersport, jeg har spillet tennis hele mit liv, siden jeg var 3 eller 4 år gammel.

Jeg plejede at tage til Spanien for at dyrke tennis og selvfølgelig der padel er meget vigtigt. Og pludselig varmede vi op på tennisbanerne. padel før jeg startede vores tennistræningssessioner, og det var der, jeg begyndte at indse, at jeg havde det sjovt.

Men i England fandtes det ikke, jeg vidste det ikke engang. Det var, da jeg var 15, at det begyndte at ske i Storbritannien og specifikt i min tennisklub. Og det var da, jeg begyndte at spille for første gang med en træner, som gav mig lektioner i padel, og jeg var sådan "wow det er virkelig sjovt". Jeg endte med at spille mere padel tennis i slutningen af ​​det år, og det var sådan eventyret begyndte. »

"År efter Sverige, Italien og Frankrig"

Padel Magazine : Det meste af tiden taler vi om Spanien, Italien og endda Sverige, men ikke så meget om Storbritannien. Hvordan bedømmer du udviklingen af ​​markedet for padel i England ?

Sam Jones : « Markedet vokser bestemt, nu er der flere og flere sponsorer, der investerer i det. LTA (English Tennis Federation) er begyndt at give flere penge til klubber for at støtte deres konstruktion og udvikling. I London er priserne generelt meget høje, og der er meget lidt plads, så det er meget, meget kompliceret at betale huslejen.

London vokser naturligvis takket være sponsorer, men vi er stadig år bagefter Sverige, Italien eller endda Frankrig. »

En sommer dedikeret til fysisk arbejde

Padel Magazine : Om dine nyheder, hvad er de turneringer, hvor vi snart kan se dig?

Sam Jones: “Jeg spiller mange FIP-turneringer, jeg har mulighed for at rejse meget, og jeg kan virkelig godt lide det. Jeg er 22 år gammel, jeg er ung, og jeg prøver at drage fordel af denne oplevelse til at rejse og udforske de fire hjørner af kloden.

Jeg skal tilbage til London for en lille pause, vel ikke rigtig en pause... Jeg skal arbejde på min fysiske form i løbet af sommeren. Og helt sikkert i august begynder jeg at rejse igen, og vi vil se, hvad fremtiden bringer for mig. »

For at finde hele ITW sker det her:

Nasser Hoverini

Brænder for fodbold, opdagede jeg padel i 2019. Siden da har det været vanvittig kærlighed med denne sport til at forlade min yndlingssport.