Sam Jones har en meget speciel historie. Londoneren har besluttet at forlade sit hjemland Storbritannien for at forfølge sine fodbolddrømme. padel professionel. Padel Magazine mødet i Kairo.

I Dubai på grund af Brexit

Padel Magazine : Din historie er unik. Hvordan en Londoner startede en karriere i padel professionel?

Sam Jones:“Jeg begyndte at spille tennis, da jeg var 3 år gammel. Da jeg var 14 eller 15 år padel skete i min tennisklub. Ved udgangen af ​​året spillede jeg mere padel end i tennis! Et år senere flyttede jeg til Marbella for at træne og derefter til Barcelona. Jeg begyndte at tage det mere seriøst og spillede især på den catalanske bane. På det tidspunkt var der ikke rigtig nogen internationale turneringer endnu.

"Siden Brexit har jeg brug for et visum for at bo i Spanien, og under processen kan jeg ikke bo der. Så jeg har boet i Dubai i 4 måneder for at træne. Der er meget gode spillere og meget gode trænere.

Bevæg dig for padel

Padel Magazine : På trods af alle forhindringer for din karriere (Brexit, kommer fra et land, hvor padel kun er dårligt udviklet...), beviser du over for unge englændere, at det er muligt at være en professionel spiller.

Sam Jones:"Ja det er muligt. Det er selvfølgelig svært, for man skal investeres. Det er mange timers træning, men hvis du virkelig vil være professionel, skal du flytte til Spanien eller et sted, hvor niveauet er højere. I England med LTA, den padel er vokset i løbet af de sidste 6 måneder med flere klubber, men i Europa er vi stadig meget langt bagud. Men for at komme videre, skal du gøre en indsats.”

Padel Magazine : Du er her i Kairo med din træner Jacobo Perez Cendon. Hvad er dit forhold til ham?

Sam Jones:"Fra nu af bliver det professionelle kredsløb meget mere interessant med mange internationale turneringer, især med FIP Touren. Min træner Jacobo har været hos mig i Dubai i de sidste 3 måneder. Det er rigtig godt at være her sammen med ham, for han lærer mig ting på banen, og han giver mig mange råd. Og klubben er rigtig god.”

"Det padel har ingen grænser i England"

Padel Magazine : Skal du lave flere FIP Tour-turneringer, og hvorfor ikke det nye QSI/FIP-kredsløb?

Sam Jones:"Ja, det er planen. I år vil jeg rejse meget for at spille. Det giver mig også mulighed for at udforske verden.”

Padel Magazine : Hvad synes du om udviklingen af padel i England. Hvor langt kan det komme?

Sam Jones:"Der er ingen grænse. England er en økonomisk stormagt. Hvis LTA faktisk tager kontrol, som det gør, har vi en stor chance for at nå Frankrig, Sverige, Italien eller endda Spanien."

Padel Magazine : Hvordan forklare Englands forsinkelse i denne udvikling?

Sam Jones: "Jeg er ikke sikker, men jeg tror, ​​at følgende grund er vigtig. I England skal man spille indendørs på grund af vejrforholdene, og det er meget dyrt at bygge klubber, især i London. Men det skal også siges, at nu kommer der mere og mere opbakning fra sponsorer, og nu vil vi kunne vokse.”

Ud fra hans navne kan vi gætte hans spanske og italienske oprindelse. Lorenzo er en flersproget passioneret sport: journalistik efter kald og begivenheder ved tilbedelse er hans to ben. Han er den internationale gentleman af Padel Magazine. Du vil ofte se det på de forskellige internationale konkurrencer, men også på de store franske begivenheder. @øjeafpadel på Instagram for at se hans bedste billeder af padel !