Robin Ammerlaan er en legende inden for kørestolstennis. I flere år er han blevet tilhænger af padel-stole og spille konkurrencer mod raske mennesker. Hollænderen vil være til stede ved kl Le Mans internationale turnering.

Guldvinder i Sydney og Athen

Padel Magazine : Hvem er du ? Fortæl os din historie? Har du spillet padel før du sidder i kørestol?

Robin Ammerlaan: Mit navn er Robin Ammerlaan, jeg er født i 1968 og endte i kørestol efter en rygoperation i 1997. Før det spillede jeg tennis på nationalt plan, og jeg fortsatte med at dyrke denne sport i kørestol. Jeg vandt guldmedaljen i double ved de paralympiske lege i Sydney i 2000 og i single i Athen i 2004. Jeg spillede på kørestolstennisbanen i 14 år, jeg vandt 675 kampe i single og 509 i double (for 141 tab i singler) og 130 i double).

Efter at have trukket mig tilbage fra de paralympiske lege i London i 2012, tog jeg en Masters in Coaching på Johan Cruyjff University og begyndte at arbejde for det hollandske tennisforbund (KNLTB). Jeg kunne ikke trives i tennis længere, så en dag prøvede jeg padel og jeg opdagede, at når jeg var på banen, lærte jeg nye ting hele tiden, og nu efter 6 års praksis, fortsætter jeg med at lære! 

Padel Magazine : Den padel i en kørestol kendt i Holland?

Robin: Det begynder at udvikle sig, vi laver nogle udstillinger, og vi forsøger at gøre det større, men det er en perfekt sport at integrere med raske spillere. Jeg har spillet de sidste 5 år i gyldige konkurrencer med mine venner, som alle er på benene.

Saml spillere fra forskellige lande

Padel Magazine : Hvad er dine mål i Holland og internationalt? Har du nogensinde haft oplevelser mod de bedste spillere i verden?

Robin: Næste uge på Le Mans vil være min første internationale oplevelse mod andre spillere fra padel i kørestol, og jeg synes, at turneringslederen, Sébastien Husser, gør et godt stykke arbejde med at samle spillere fra forskellige lande. Jeg håber at kunne bidrage til udviklingen af ​​spillet på nationalt og internationalt plan.

Padel Magazine : Hvad er dine stærke sider og udviklingsområder? Hvad er det sværeste ved at øve sig padel ?

Robin: Styrken af padel i en kørestol er, at du nemt kan spille med raske spillere, forskellen i spilleniveau er mindre vigtig end i tennis eller andre sportsgrene, fordi padel er mindre fysisk og mere taktisk, det andet rebound, som vi nyder godt af, hjælper selvfølgelig også meget!
Det sværeste er at flytte kørestolen ud af vejen for bolden. I tennis ønsker spillere altid at være meget aggressive, padel, du kan vente og lade bolden passere, den kommer tilbage efter at have ramt glasset!

En fantastisk sport

Padel Magazine : Har du allerede en dagbog? Skal du rejse til padel ?

Robin: Ikke endnu, jeg har allerede et travlt liv, så for at integrere nye ting skal du tage tingene ud, og jeg elsker alt, hvad jeg laver.

Padel Magazine : Hvordan fandt du en partner til turneringen i Le Mans?

Robin: Min partner bliver Toon Berkelmans, vi spillede tennis mod hinanden for længe siden, men han stoppede på grund af skader. Vi gav en slags "klinik" i hans hjemby, og han opdagede, at den padel er mindre krævende for skuldre og nakke end tennis, så han begyndte at spille mere og mere. Nu er vi sammen, og vi viser folk, at det er sjovt at spille med, men også mod os! 

Padel Magazine : Håber du, at padel være en del af OL?

Robin: Ja, jeg ved ikke, om det bliver OL, men det er en fantastisk sport med lange stævner. Strategi er virkelig vigtig, hvilket gør denne sport til et virkelig spændende spil at spille og se!

Robin Ammallan ved de Paralympiske Lege 2004 i Athen, Grækenland. Foto af Frank J. Polich

Ud fra hans navne kan vi gætte hans spanske og italienske oprindelse. Lorenzo er en flersproget passioneret sport: journalistik efter kald og begivenheder ved tilbedelse er hans to ben. Han er den internationale gentleman af Padel Magazine. Du vil ofte se det på de forskellige internationale konkurrencer, men også på de store franske begivenheder. @øjeafpadel på Instagram for at se hans bedste billeder af padel !