Tidligere fodbolddommer konverterede til fodbold padel, sporede Peter Claeys en vej, der førte ham fra fodboldbanerne i Belgien til domstolene i padel international. Han deler sine erfaringer, udfordringer og højdepunkter og giver et kig bag kulisserne påarbitrage.

Fra fodbold til padel

“Min karriere som dommer begyndte på fodboldbanerne, hvor jeg tilbragte mere end 20 år. Imidlertid padel fangede min interesse og ledte mig ned ad en ny vej. Jeg startede med at dømme udstillingskampe i Belgien. Dette fik mig til at følge et FEPA-voldgiftskursus i Portugal, der markerede den rigtige start på min karriere i padel".

Fra hans begyndelse på APT indtil Premier Padel

"Min rejse i voldgift padel startede med min første APT-turnering i Liège i april 2021. Denne oplevelse var springbrættet til min deltagelse i WPT i Bruxelles i maj 2022. Jeg havde også æren af ​​at deltage i World Padel Liga i juni 2023, og snart skal jeg dømme kl Premier Padel i Riyadh i februar."

Spændte kampe

“Blandt de sværeste kampe, jeg har dømt, tænker jeg på en kamp på APT Kungsbacka. Jeg var nødt til at stole på mit kendskab til spansk for at træffe korrekte beslutninger, en sand test af mine sprogkundskaber. Jeg tænker også på en APT-kamp i Ungarn, hvor jeg skulle træffe en vigtig beslutning ved at give et straffespark på et nøgleøjeblik i kampen, en test af dømmekraft og fasthed. Til sidst, på Tenerife APT, dømte jeg en anspændt kamp mellem tidligere partnere Oliviera og Torre, som krævede advarsler til begge spillere.

Møde med berømtheder

Et andet højdepunkt, jeg kan komme i tanke om, var ved APT i Sverige, fordi jeg fik set tennislegendene Thomas Johansson og Jonas Bjorkman spille mod hinanden. Jeg havde også mulighed for at møde sportspersonligheder som Charles Leclerc efter en berømthedskamp."

Charles Leclerc og Peter Claeys

Hans bedste øjeblikke

“Min første officielle kamp som stoledommer i hovedlodtrækningen af ​​WPT Bruxelles 2022 var en vigtig milepæl i min karriere, der markerede mit indtog i turneringsarenaen på højt niveau. Året efter, ved WPT Bruxelles 2023, havde jeg æren af ​​at dømme flere kampe på centerbanen.

Le World Padel Tour i Amsterdam var et følelsesladet øjeblik, fordi det var min sidste kamp på WPT. Og så var den unikke oplevelse med at dømme i Dubai med de bedste spillere i verden et vigtigt punkt, fordi det gav mig mulighed for at konkurrere på verdens højeste niveau. padel i hele verden. "

Dorian Massy

Ny følger af padel, Jeg er fascineret af denne dynamiske sport, som kombinerer strategi og smidighed. jeg finder i padel en ny passion at udforske og dele med dig på Padel Magazine.