Efter at have spillet sine to første internationale turneringer padel (FIP Rise Sydney og FIP Promotion Melbourne), den stiftende ambassadør for Padel Australien Patrick Rafter fortæller sin historie med padel og gør status over disse to konkurrencer.

Sværere end forventet, selv for en tidligere ATP nummer 1...

"Jeg hørte om padel 15 år siden, men jeg var ikke rigtig opmærksom på det. Nu ville jeg ønske, at jeg var begyndt at spille dengang...

For omkring et år siden spillede en god ven af ​​mig det og fortalte mig, at jeg virkelig skulle prøve det, så det gjorde jeg! Jeg var ret dårlig i starten, men lærte hurtigt det grundlæggende. Jeg er meget heldig at have en nabo, der har en kort padel hvor vi bor, Matt Barrelle. Han hjalp med at introducere padel i Australien, og jeg er heldig, fordi han gav mig adgang til sin domstol. I Australien er der ikke mange spor endnu, men interessen vokser.”

"Jeg kan virkelig godt lide spillets kompleksitet. Det er en blanding mellem squash og tennis, men jeg indser, at det er vigtigere at have defensive færdigheder end offensive færdigheder, og det er noget, jeg skal formå at integrere. Helt ærligt troede jeg, at jeg bare kunne knuse en spiller padel med kraftfulde salver og smadder, men nej, nej og nej!”

En stor udvikling i Australien

"Jeg er virkelig interesseret i at se, hvordan sporten udvikler sig. Det er stadig i sin tidlige fase, og jeg ser frem til at blive involveret i at hjælpe sporten med at vokse og måske endda investere i oprettelsen af ​​et center eller to.”

"Det er klart, at omkostningerne ved at oprette og leje domstole her i Australien er problemer, der skal løses, men samfundet er der. Tilgangen er lettere end til tennis, ketcheren er mindre, og boldene hopper mindre. Bevægelserne er kortere, og boldene vender konstant tilbage til dine fødder. Meget at kunne lide ved padel, lad os se, hvad der sker i de næste ti år i Australien, det kan jeg ikke vente med at se."

Vil vi se ham igen på pisterne?

"Jeg holder alle mine muligheder åbne for at se, hvor denne sport bringer mig hen. Måske skal jeg spille et par veteranbegivenheder for Australien, jeg ved det virkelig ikke endnu."

"Alle vil have deres styrker og svagheder. padel. Tennisspillere er størstedelen af ​​konvertitter til sporten i Australien, og det er meget vanskeligt at stoppe dig selv fra at spille tennis. Den lette bold i tennis er ikke nødvendigvis let i padel. Også defensive færdigheder er svære at lære, det er noget, jeg virkelig skal forbedre, og det vil tage tid mellem glas, spin og boldhastighed..."

Xan er fan af padel. Men også rugby! Og hans indlæg er lige så stødende. Fysisk træner af flere padel, graver han atypiske indlæg eller beskæftiger sig med aktuelle emner. Det giver dig også nogle tip til at udvikle din fysik til padel. Det er klart, at han pålægger sin stødende stil som på feltet af padel !