Mandag forpligter, tilskuerne er mindre talrige end søndag på tribunen af ​​4Padel af Colombiers. Men en af ​​dem nyder og mister ikke en krumme af de storslåede kampe af forhåndsvisning af Human Padel Åbne : José, 58, fra Sainte-Croix-Volvestre (Ariège). Han fortæller os om sin nye passion.

”Jeg opdagede padel For tre år siden er jeg her, og det er et privilegium at være så tæt på sådanne spillere, at kunne observere effekterne, kraften. Det er allerede meget godt på tv, men at være tæt på, som her, er det virkelig anderledes og endnu bedre.

"Jeg spiller to gange om ugen"

Jeg begyndte padel som 55-årig prøver jeg at spille to gange om ugen. I starten var jeg baskisk pelotaspiller. Da jeg nu bor to tredjedele af tiden i Portugal, kan jeg ikke træne pelota. Så nogle besøgsvenner gav mig en racket af padel : Jeg startede sådan, og jeg synes, denne sport er fantastisk. Jeg konkurrerer ikke endnu, men jeg begynder at lave interne turneringer i min klub.

Og når jeg er her i min landsby Sainte-Croix-Volvestre, prøver jeg at konvertere til padel spillere fra den lokale tennisklub. Alle kan lide det meget, også blandt piger eller unge. Det næste skridt er måske konstruktionen af ​​mindst én bane i denne klub, det ville være perfekt. Fordelen ved Portugal er, at leje af jord er billigere end her. »

journalist jerome arnoux

Efter 40 års tennis falder Jérôme i potten af padel i 2018. Siden da tænker han på det hver morgen mens han barberer ... men barberer aldrig pala i hånden! Journalist i Alsace, han har ingen anden ambition end at dele sin passion med dig, uanset om du taler fransk, italiensk, spansk eller engelsk.