Padel Magazine møder Ole Egholm, tidligere formand for forbundet af padel dansk, der skal i Malaga med sin klub for at deltage i International Club Cup Padel , organiseret i Malaga af AECP.

Padel Magazine : Fortæl os om din baggrund i padel, og dine nyheder!

Ole Egholm: Jeg var i næsten to år formand for vores forbund, men det er slut nu. Jeg er i gang med at genoptage mine gamle aktiviteter (finansiel industriel analyse for eksempel), som er meget mere rentable. Jeg spiller stadig cirka tre gange om ugen kl padel : mit niveau er stadig meget gennemsnitligt, men det giver mig altid så meget fornøjelse at spille!

Jeg er stadig på Ballerup Padel Klub, en klub med over 600 medlemmer. Der opfandt jeg en ranglistemodel, og vi arrangerer kampe 3-4 gange om ugen. Du spiller to timer intenst med 3 andre personer, som er præcis på dit niveau. Dette giver kampe, der er de Olympiske Lege værdig.

Jeg oprettede også en anden klub af padel i kommunen hvor jeg bor, Gladsaxe, en naboby til København: Gladsaxe Padel Forening. Og vores kommune er i gang med at oprette 3 domstole af padel for os – udenfor – som åbner i slutningen af ​​dette år.

Rivaliseringen mellem tennis og padel

PM: I Danmark ved vi, at det ikke er let mellem tennis og padel. Kan du fortælle os, hvad der sker?

OE: Til at begynde med er jeg ikke længere formand for det danske forbund (dansk Padel Forbund). Jeg var præsident i 665 dage, og i løbet af den tid gik vi fra 99 til 610 kundeemner padel. Nu har vi passeret 800-retten. Jeg gik, fordi vores bestyrelse besluttede at acceptere en aftale med den nationale olympiske komité (DIF) for at blive et uafhængigt medlem fra 2024.

Den Nationale Olympiske Komité burde have accepteret os allerede i 2022, og vi vandt en juridisk diskussion med dem, som generelt støttede os. Jeg ønskede ikke at acceptere en to-års forsinkelse, hvor i mellemtiden, alle pengene til padel ville være blevet uddelt til tennisforbundet. Men jeg var i mindretal, og heldigvis alle mine kolleger fra forbundet af padel (DPF) arbejder stadig på at blive fuldgyldigt medlem.

Udviklingen af padel viser tydeligt, at vores DIF er "sen" med at acceptere padel som selvstændig sport.

Så jeg er ikke længere den rigtige til at forklare forholdet mellem tennis og padel på forbundsplan. Jeg bemærker dog, som tilskuer, at det altid er forbundet af padel hvem laver de fleste aktiviteter for padel. Mens tennisforbundet simpelthen modtager pengene...

PM: Hvorfor International Club Cup Padel ? Hvorfor synes du, det er en fantastisk begivenhed, der er med til at fremme vores sport?

OE: Denne model har givet os mulighed for at vælge de bedste mænd og kvinder til at deltage i Malaga i Intercontinental Cup of Clubs i Padel. Hvad angår forbundet, synes jeg, det er meget interessant for vores klub at kunne deltage i internationale turneringer. Flere af vores deltagere var allerede til stede ved AECP-konkurrencen i 2021, og vi håber at kunne gøre det bedre denne gang!

Hold kontakten med mennesker padel

PM: Hvad er din fremtid i padel ?

OE: Jeg har ingen fremtid i musikbranchen padel. jeg laver padel Min fortid. I hvert fald på et professionelt plan. Sportsmæssigt er jeg nu 55 år, og jeg håber at kunne spille til jeg bliver 80. Og i modsætning til 2019 er jeg nu overbevist om, at padel vil overleve – og meget mere end det – i Danmark. Så der er ingen tvivl om, at om 25 år vil jeg være i stand til at spille padel over hele Danmark.

I øjeblikket planlægger jeg en to måneder lang cykeltur med min kæreste. Starten går i København mod Calabrien, Syditalien. På denne tur skal vi ikke rigtig lege padel, og jeg har heller ikke tænkt mig at beskæftige mig med det eller tænke over det. Men selv om padel er nok en del af min fortid, håber jeg stadig at kunne holde kontakten med de fantastiske mennesker jeg har mødt under min “rejse” i dette medie. Blandt dem Franck Binisti og Lorenzo Lecci Lopez.

PM: Hvad synes du om disse ændringer, udviklingen i de seneste måneder, herunder etableringen af ​​en ny professionel turnering?

OE: Jeg har ikke rigtig en mening om disse emner. I princippet oplever jeg, at jo flere turneringer du organiserer, jo flere spillere “skaber du”. Nu i Danmark har vi allerede turneringer hver weekend og snart er der hver dag!

Blanche Cretinon

Oprindeligt tiltrukket af tennis, vil jeg interessere mig for padel at opdage de forskellige skjulte sider af denne sport. Det er derfor, jeg besluttede at slutte mig til holdet Padel Magazine. Vi ses snart på stedet!