Kvalificerede til de franske mesterskaber fortæller Nicolas Lamontagne og Jordan Bouchez, der kommer fra Ny Kaledonien, os mere om deres begyndelse i padel, deres kvalifikationer til disse Franske mesterskaber samt deres vurdering af padel Caledonsk gennem et krydsinterview.

“Der er kun 2 strukturer af padel i Ny Kaledonien”

Padel Magazine : Hvordan opdagede du padel ?

Nicolas Lamontagne : "Jeg opdagede padel på Reunion Island i 2017. Jeg spillede 5-mands fodbold i et stort sportskompleks, hvor der var 4 fodboldbaner padel. Jeg blev inviteret til en "opdagelsesfest", og jeg blev straks hooked! “

Jordan Bouchez : "Jeg kendte padel tak til min tidligere tennislærer, som altid har præget mig: det var Alain Henry, en mand, der kender en vigtig plads i padel Fransk. “

Padel Magazine : Hvor spiller du?

Nicolas : "Der er kun to strukturer i Ny Kaledonien: Tennisligaen har to baner og Mont Coffyn Club også to spor. Jeg spillede meget i disse to komplekser, afhængigt af tilgængeligheden af ​​baner. “

Jordan : "Jeg spiller tennis i øjeblikket padel Mont Coffyn klub i Nouméa. Jeg har spillet meget tennis, siden jeg var meget ung i konkurrence i anden serie. Men jeg var også meget ofte fokuseret på glidesport. “

Tekniske svagheder, men en stærk konkurrenceånd

Padel Magazine : Hvad er dine styrker og svagheder i denne sport?

Nicolas : ”Jeg har mange tekniske mangler på grund af både manglende træning og selvlært tennistræning. Jeg har fået mange dårlige vaner i forhold til kropsbevægelser, især på smash. Jeg forsøger at kompensere med et godt forsvar. Jeg havde mulighed for at tage lektioner i padel med Mickaël Grenier i Reunion Padel Klub og med Mathieu Feyler i Ny Kaledonien. Jeg benytter lejligheden til at hylde dem begge, fordi de har hjulpet mig meget med at komme videre, på alle fronter. “

Jordan : “Mine styrker i padel er bestemt min motivation og min konkurrenceånd. Jeg foregiver ikke at ville være den bedste under de franske mesterskaber, men jeg vil give alt for både min holdkammerat og også for at repræsentere Caledonien, som er lidt bagud.

Mine svagheder, lad os sige, at i spillet mangler jeg en masse automatisme, og jeg håber, at Caledonien vil have lærere uddannet til at udfylde mine huller. “

Padel Magazine : Hvad synes du om din partner? (Advarsel, dette er et trick spørgsmål)

Nicolas : "Jordan er en meget god spiller, både til tennis og af padel. Han er komfortabel teknisk, på flueben og på smash-niveau. Han er i stand til at variere effekterne og tempoet. Vi er derfor ret komplementære. Han har været ret hæmmet af skader i de seneste år, men han kommer godt tilbage. Det kan ske for ham at "knække" mentalt på et spor af padel men han har altid haft kontrol over disse mesterskaber. Jeg nød at spille sammen med ham. “

Jordan : ”Jeg har en guldpartner, en rolig mand, som udfylder mine svagheder, som har de rigtige ord på det rigtige tidspunkt! Og vi er ret komplementære. Du skal vide, at Nico er den første partner, jeg havde i Caledonien, og at tilbyde ham sejren i de kaledonske mesterskaber er min største tilfredsstillelse. “

“Det var instinktivt, Nico ringede til mig og eventyret begyndte! “

Padel Magazine : Fortæl os om dit eventyr under disse kvalifikationer?

Nicolas : “Det var en meget behagelig weekend, i en sporty og familiær atmosfære. Jeg var i stand til at dele det med min partner og min treårige datter, som så de fleste af mine kampe, og det var meget vigtigt for mig. Det var specielt, fordi det var min sidste turnering på territoriet, inden jeg vendte tilbage til Reunion Island for nye professionelle projekter. Derudover viser det sig, at flere nykaledonske favoritter ikke er tilmeldt disse mesterskaber af forskellige årsager. Det var derfor en uventet mulighed for os at blive et af favoritholdene i en større turnering, i et område, hvor padel er i fuld udvikling. Vi ville ikke gå glip af vores chance.

Med hensyn til atmosfære og sammenhæng var der nogle gange hundrede mennesker på tennisligakomplekset og på tribunerne. Dette skabte nogle gange lidt spænding, og vi følte, at nogle spillere var lidt anspændte af problemet og konteksten, os først. “

Jordan : Jeg behøvede ikke at være til stede til disse mesterskaber, for jeg skulle tilbage til Frankrig. De var dog avanceret en uge før jeg tog afsted! Og det var instinktivt, Nico ringede til mig, og eventyret begyndte.
Vi trænede lidt før, uden at have for meget tid heller, da vi i Caledonien kun har fire baner i øjeblikket.

Flere af mine sædvanlige partnere var fraværende fra disse mesterskaber af forskellige årsager. Med Jordan havde vi overvejet at spille sammen flere gange, men hans skader og Covid-19 havde besluttet noget andet. Heldigvis var alle lys grønne til disse mesterskaber, og vi greb muligheden."

Nicolas-Lamontagne-Jordan-Padel-Caledonien-i-aktion

Padel Magazine : Du slap af sted med det i nogle gange komplicerede kampe.

Nicolas : " Ja, vores eventyr i kvalifikationen var begivenhedsrigt. Vi faldt på de værste puljer, og vores finalebord var svært indtil slutningen. Kampene gik samlet set godt, bortset fra i finalen, hvor vores modstandere førte 8-7 i tredje sæts super tie-break, med to servinger til følge. Det blev til ingenting. Vi var i stand til at forblive rolige og forenede og stramme spillet i svære tider. Jeg havde det rigtig sjovt på banen. “

“Vi håber at repræsentere Ny Kaledonien med værdighed og sælge vores hud dyrt! “

Padel Magazine : Håber du at skabe en overraskelse i det franske mesterskab? Hvad er dine ambitioner i denne sport?

Nicolas : " (griner) Nej. Vi håber at repræsentere Ny Kaledonien med værdighed og sælge vores hud dyrt. Der vil ikke blive givet point. Vi håber bare på at have det sjovt og få erfaring.

Vi er godt klar over at komme fra et territorium med et niveau på padel blandt de laveste på hele det nationale territorium. Vi har ingen særlige ambitioner, bortset fra at spille til det maksimale af vores evner og at gå så langt som muligt. “

Jordan : "Vores mål for disse mesterskaber er at have det sjovt, have det sjovt og frem for alt at kæmpe, selvom vi skal tage en rettelse. Jeg betragter mig selv som heldig at kunne deltage i mesterskaberne med sådan en følelse af afslapning og sindsro. “

Nicolas : ”Jeg er 37 år og mit ønske er at spille så længe som muligt og at nå et tilfredsstillende niveau ved at krydse så mange niveauer som muligt. For dette er den første betingelse at have det sjovt og nyde den fantastiske atmosfære, der kredser om denne sport. “

Jordan : ”Den ønskede ambition i denne konkurrence er at forbedre os selv for at råde bod på vores mangler. Lad være med at narre dig selv, når du ser Benjamin Tison og andre, er der virkelig et skridt over. Men at spille mod de bedste er en ære og en unik oplevelse. “

Tillid til de "klare fremskridt" af padel kaledonsk

Padel Magazine : Din mening om udviklingen af padel i Ny Kaledonien?

Nicolas : "Disse mesterskaber kom et år efter fødslen af padel i Ny Kaledonien, og de gjorde det muligt at måle fremgangen hos alle spillerne. De forsvarer sig bedre og bedre, og intensiteten af ​​spillene skyder i vejret, det er imponerende! Med ankomsten af ​​nye spor og uddannede og kvalificerede lærere er jeg overbevist om de klare overordnede fremskridt i padel Caledonsk i løbet af de næste par år. “

Jordan : ” Kaledonien er et skridt bagud, men i betragtning af succesen med denne sport, vil forsinkelsen blive indhentet! Jeg er sikker. Bemærk, at meget gode spillere som Nicolas Ngodrela meget hurtigt vil formå at fremme fremtidige kaledonske spillere, og hvorfor ikke integrere Caledonians i det professionelle kredsløb. “

"Gode ting kommer til dem, der venter på..."

Padel Magazine : Har du forbindelser til andre øer, omkring padel ?

Nicolas : “Jeg tager snart tilbage til Reunion Island, hvor niveauet ikke har noget med det at gøre. Masser af infrastruktur og et stort antal spillere, til et niveau, der er klart overlegent i forhold til Ny Kaledonien. Jeg kunne ikke have håbet på at lave den endelige lodtrækning der på Territorials. Det var min tidligere træner, Mickaël Grenier, der vandt dem, og jeg er meget glad for ham. Jeg kan ikke vente med at komme tilbage på pisterne af Reunion, fordi jeg får mulighed for at konfrontere mig selv med fremragende spillere i meget strukturerede klubber med meget festlige og venlige atmosfærer. “

Padel Magazine : Hvad synes du er styrkerne og svaghederne ved padel ?

Nicolas : ” Hvilke styrker. En sjov, spændende, samlende og mindre traumatisk sport for vores gamle kroppe (griner). Jeg blev afhængig! “

Jordan : “Med hensyn til styrke, vil jeg sige, at det er en meget sjov sport, der er tilgængelig for alle, med plads til ret hurtige fremskridt. Jeg kan endda sige, at det er en sand fornøjelse at spille med spillere på alle niveauer.
Til svaghederne vil jeg sige mangel på kompetente lærere på området, en dynamik, der stadig er i slowmotion (turneringer, strukturer). Men alt kommer på det rigtige tidspunkt til hvem der ved, hvordan man venter.

Jeg vil især gerne takke hr. Alain Henry for hans kloge råd, da jeg startede. Og især alle mine venner fra padel som vi tilbringer gode stunder med før og efter sessionerne. “

Nasser Hoverini

Brænder for fodbold, opdagede jeg padel i 2019. Siden da har det været vanvittig kærlighed med denne sport til at forlade min yndlingssport.