Finalist i P1000 af Créteil med Adrien Maigret, Nicolas Rouanet er lige kommet med i top 100 i Frankrig. Klokken 26, Rouane ser hans ambitioner og hans spil udvikle sig.

En tennisfortid

Jeg har en ret cool baggrund inden for tennis. Da jeg havde 17, 18 år, jeg blev klassificeret -2 / 6. Jeg tog til USA i fire år at fortsætte mine studier, og jeg måtte træffe et valg. Mit mål var at komme med på tennisbanen, det skete desværre ikke. Jeg begyndte at coache unge mennesker i et amerikansk akademi i to et halvt år.

Jeg havde også chancen for at rejse til de fire verdenshjørner. Jeg har været begge dele sparring under Masters 1000 men også træner for en spiller 120ème på WTA-ranglisten. Det gav mig mulighed for at rejse til de største turneringer og gnide mig med stjernerne på kredsløbet, det var en vanvittig oplevelse. Jeg vendte tilbage til Frankrig i marts sidste år.

Le padel et Rouane : en nyere historie

Jeg havde spillet to eller tre gange padel i 2019 i min klub. Da jeg så var i USA, var jeg ikke klar over, hvor stort det var, jeg var virkelig til tennis. Omkring mig i Kentucky var der intet land padel. Selv i Florida var der meget få.

Det var, da jeg vendte tilbage til Frankrig, at jeg opdagede denne sport. Jeg lavede et par turneringer med en ven fra min tennisklub (La Teste Tennis Club). Vi lavede P100s, P250s, og jeg begyndte at kunne lide konkurrence. Alt skete virkelig hurtigt. Klikket, det skete i sommers. På fem måneder tjente jeg 13 P500. Jeg følte, at jeg bragte noget til hver af mine partnere. Jeg satte straks pris på den spektakulære side med vinduerne og det sjove aspekt ved at lege med venner. Jeg tilpassede mig meget hurtigt stilen padel.

En unikt stylet sydpote med en tohånds baghånd

Nicolas Rouanet

Min stil med tennisspil passede umiddelbart til koderne for padel. Jeg har en god hånd, et godt overblik over spillet og med min livlighed det rettede op for de mangler jeg havde i starten med glasset. Når man kommer fra tennis, starter man ikke fra bunden, overgangen er hurtigt klaret.

Jeg har en lille ramme, men der er stadig styrke deroppe. i fremtiden Jeg vil gerne lave flere par 3'ere og arbejde på min vibora. Tennisserven tillod mig at give en masse fart i disse gestus og få den nødvendige afslapning til at slippe armen i det rigtige øjeblik.

 Den store forestilling på P1000 i Créteil med Adrien Maigret

For at være ærlig var det lidt skørt. Med min placering tør jeg ikke rigtig bede store spillere om at spille, det ligger slet ikke i min personlighed. I min region er der det store Padel Jet Academy drevet af Jean-Thomas Peyrou hvor Dorian De Meyer, Thomas Vanbauce og Benjamin Grué træner, som er i top 20 i Frankrig. Jeg havde chancen for at træne med dem og fangede JT's blik. Med Adrien arbejder de sammen, de kender hinanden godt og to uger før turneringen modtog jeg en besked fra ham. Han skulle lave P1000 med Benjamin Tison, men det skete ikke, så han ledte efter en anden partner. På det tidspunkt overraskede jeg, og i ti dage var jeg lidt under pres, men at spille med Adrien Maigret er stadig fantastisk.

En unik oplevelse

Med den 3ème plads i P1000 i Limoges og 2ème plads ved P1000 i Créteil, januar måned var meget opmuntrende. Turneringen var hård, men vi var fuldt ud klar over vores styrker. Den kamp, ​​der gjorde mig mest godt, var kvartfinalen contre Jerome Inzerillo og Maxime Joris. Det var stramt og klart gav det mig en masse selvtillid til næste morgen.

Fysisk i finalen var det kompliceret. Trinnet var måske lidt højt. Yann Auradou generede mig meget i diagonalen. Vi havde muligheder for at bryde, vi tabte, men det var meget givende. At fortælle mig selv, at jeg kan konkurrere med den franske top 20, det er virkelig opmuntrende for fremtiden. Adrien var omsorgsfuld hele vejen igennem, han gav mig mange råd, det var en unik oplevelse.

Le padel stadig lejlighedsvis i hans daglige liv

For øjeblikket er min hverdag for travl til, at jeg kan være professionel midt i det padel. Jeg kan ikke hellige mig det 100%. I øjeblikket er jeg ved at uddanne mig til tennislærer. Med undervisning fra mandag til fredag ​​arbejder jeg 45 timer Per uge. Jeg har ikke tid til at lave noget. Når jeg spiller, er det en time om ugen, om fredagen. Jeg prøver bare ikke at trække for meget i rebet for at undgå skader.

En fremtid, der bliver skrevet i Frankrig (for nu)

Nicolas Rouanet

Jeg vil slutte mig til Big Padel Jet Academy i september, så snart jeg har afsluttet min uddannelse. For øjeblikket interesserer udlændingen mig ikke. Jeg er heldig at have top 25 spillere i regionen. Jeg har meget at lære. Jeg er meget tilfreds med at træne her, jeg kender alle. Vi vil se i fremtiden, om tingene accelererer, men på kort sigt er dette ikke målet.

En turnering med Cyril Hanouna

Denne weekend er det anekdotisk, men jeg leger med Cyril Hanouna i Vergigny på en P500, det bliver en sjov oplevelse. Så vil jeg fokusere på P1000 og P2000 fra Bordeaux i slutningen af ​​februar og i fremtiden vil jeg gerne kæmpe på FIP. Jeg kan i hvert fald ikke vente med at afslutte mit år for at hellige mig 100 % padel. Jeg er spændt på, hvor langt jeg kan gå.

Vincent Gallie

Han var fan af oval fodbold, rundbold, men også ketchersport, og han blev stukket af padel under sin ungdom i Galicien. Lige så komfortabel foran kameraet som bag en mikrofon, vil Vince være i stand til at bringe sin vision og ekspertise som fan af den lille gule bold.