Marie Maligo deler sin historie med padel, ser hun tilbage på sin oplevelse med sine forskellige partnere og dynamikken i den nye duo, som hun nu danner med Mélanie Ros.

En første oplevelse med padel halvtone

I første omgang min erfaring med padel var ikke særlig afgørende, især fordi jeg kom fra tennis. Men efter at have holdt ved, kom jeg virkelig til at elske padel, til det punkt at opgive tennis. Før det var jeg tennislærer, men som tiden gik, trængte jeg til en forandring. Oven i købet fik jeg en alvorlig skade i en alder af 17/18, en forstuvning med overrevne ledbånd, som tvang mig til at stoppe i omkring et år. For mig er padel er blevet en fantastisk måde at komme tilbage til sport og opdage noget nyt på.

Marie maligo

Hvad jeg især godt kan lide ved padel, det handler om at spille som et hold. Jeg synes også, det er en ekstremt sjov og underholdende sport. Jeg har spillet det i syv år nu. Selvom jeg er af belgisk oprindelse, spiller jeg i Frankrig, fordi organisationen passer bedre til mine behov. Kampene foregår hovedsageligt i weekenden og der er markant flere turneringer end i Belgien.

Ikke altid let at finde partnere...

Det er rigtigt, at jeg sidste år havde mange forskellige partnere, hvilket til dels var knyttet til min placering. Da jeg begyndte at spille i Frankrig, lå jeg omkring 80., og det var svært at finde velplacerede holdkammerater. Det var forståeligt, da spillerne ikke rigtig kendte mig. Jeg tror dog, at denne periode med hyppige partnerskift var gavnlig for mig i den forstand, at det var meget lærerigt, synes jeg.

Opmuntrende begyndelse med Mélanie Ros

Det er vores debut med Mélanie. Vi har allerede deltaget i et par turneringer, og vi har besluttet at spille sammen i hele 2024-sæsonen. Vi vil se, hvad fremtiden bringer for os, men jeg er optimistisk, fordi vi har god start på sæsonen, vi kommer godt ud af det, og resultaterne er opmuntrende. Vi håber at bevare denne dynamik.

Marie maligo

Le padel fremskridt, i Frankrig som i Belgien

Jeg bemærker, at padel begynder virkelig at udvikle sig godt. Klubber ser ud til at være i et reelt kapløb om at tilføje flere og flere baner, hvilket er et vidnesbyrd om stigningen i antallet af spillere. I Belgien er der mange nye mennesker, der begynder at øve sig padel. Jeg kunne ikke med sikkerhed sige, om udviklingen er mere fremskreden i Frankrig end i Belgien, men det er indlysende, at i begge lande, padel går imponerende frem.

Dorian Massy

Ny følger af padel, Jeg er fascineret af denne dynamiske sport, som kombinerer strategi og smidighed. jeg finder i padel en ny passion at udforske og dele med dig på Padel Magazine.