Den franske nummer 25, Manuel Vives, gik til mikrofonen af Padel Mag under Greenweez Paris Premier Padel Major. Den stigende spiller har sagt ja til at se tilbage på sin debut i padel, om, hvad der har ændret sig for ham i de seneste måneder samt om hans ambitioner.

"Det ændrede mit spil meget"

Padel Magazine : Siden hvornår spiller du padel ? Hvad gjorde, at du i løbet af et par måneder havde denne meteoriske stigning i Frankrig?

Manu Vives "Jeg har spillet fodbold i tre år. padel omkring, og lidt mindre end et år, som jeg er til det. Jeg var allerede begyndt at træne ved at øge tempoet lidt mere: to eller tre træningspas om ugen. Jeg har ikke trænet meget i fire-fem måneder nu. Men det, der ændrede sig, var før P2000, som vi vandt med Yann i Perpignan, jeg var en uge i Barcelona på Pablo Aymas akademi. Det ændrede mit spil meget, og netop dette lille boost, hvor jeg tog et lille niveau, gjorde en stor forskel i Frankrig.

Så det giver dig lyst til at investere fuldt ud, jeg tager til Spanien for at gøre netop det, og jeg tror, ​​jeg har meget plads til forbedringer. »

Manuel Vives Yann Auradou FFT Padel Tour Perpignan 2022

"Jeg gjorde gode fremskridt i forsvaret"

Padel Magazine : Hvad fik dit spil til at udvikle sig?

Manu Vives : ”Jeg er kommet godt videre i forsvaret, for jeg har store huller i forsvaret, som jeg altid slæber. Men jeg gjorde store fremskridt på det med vinduerne, jeg lærte lidt mere at temporere og endda fremhæve min holdkammerats spil, så han selv kunne gøre arbejdet for mig. Og frem for alt er det faktum at spille en non-stop uge med spillere på meget højt niveau, det er noget, jeg aldrig gør i Frankrig. Det ændrer meget at have rytme, at spille med gode spillere, at have spillevolumen, det ændrer meget. Og også at få glæde af Pablos meget gode råd. »

"Mine atletiske kvaliteter ved tennis hang perfekt sammen med padel"

Padel Magazine : Vi vil gå tilbage til begyndelsen af ​​din historie. Vi vil gerne vide, hvad der fik dig til at gå fra tennis til padel.

Manu : “Jeg var ikke dårlig til tennis, jeg var 0/6, da jeg var 17. Bagefter gennemgik jeg tre år med skader, fra mine 17 til mine 20 år. Det var også meget hårdt fysisk og psykisk, og det var omkring 19-års alderen, at jeg opdagede det padel. Jeg havde ondt i tennis og en del i padel. Så jeg kom ind i det, jeg kom hurtigt ind i spillet, jeg gik med til at lege med vinduerne. Jeg havde det hurtigt sjovt.

Mine atletiske kvaliteter ved tennis matchede perfekt med padel. Jeg så, at jeg ikke var dårlig, og at der var meget mindre konkurrence end i tennis. Man bliver hurtigt stærk, og det er noget, jeg elskede med det samme. Siden da har jeg været fuldstændig passioneret omkring padel. "

Manu Vives 4Padel Burgund 2021

Padel Magazine : Hvad gjorde tennis så kompliceret og hvorfor padel havde du noget problem?

Manu ”Det var heller ikke kompliceret i tennis. Det er bare, at der er mange meget gode spillere i tennis, i padel vi er mindre. I tennis er jeg meget eksplosiv, jeg havde en meget god arm, jeg var meget afslappet, og jeg går meget hurtigt. Det er noget, der fungerer perfekt padel og det finder vi i mit spil: Jeg er meget hurtig, jeg bevæger mig hurtigt, jeg smadrer meget godt og så er det.

Da vi leger på tæpper og ikke på hårdt underlag, hvor der er færre skridninger, mindre stærk støtte, med modstand er det lettere at padel. Det at der er gulvtæppe og sand, det absorberer stødene synes jeg. »

I Frankrig altid sammen med Yann, men med hvem i Spanien...?

Padel Magazine : Hvad byder fremtiden på for dig? Du spiller med Yann Auradou, men er det et par, der holder?

Manu : “Vi spillede ikke særlig godt i forgårs, det var særligt dårligt. Jeg siger dig igen, du var dårlig, men det gør ikke noget, du bar mig altid, og det er takket være dig, at jeg er her. Han spiller meget godt.

Fremtiden er at tage til Spanien fra starten af ​​skoleåret, efter P2000 af Pyramider. Jeg skal til Spanien i et år for at træne grundigt. Det vil virkelig ændre mit liv.

I Frankrig vil jeg altid være ved Yanns side, fordi han er en af ​​de allerbedste franske spillere, og jeg er ham ekstremt taknemmelig for alt, hvad han har gjort for mig. Så vi fortsætter sammen.

I Spanien ved jeg det ikke endnu. Enten med en af ​​de franskmænd, jeg skal med: der er mine venner Dylan Guichard, Julien Seurin, Philémon Raichman. Der vil også være Ben (Tison) og Scat'. Vi skal alle sammen træne sammen, det bliver meget hyggeligt. Måske bliver det en af ​​franskmændene eller et ungt spansk vidunderbarn, der vil spille sammen med mig. »

For at følge hele interviewet sker det her:

Nasser Hoverini

Brænder for fodbold, opdagede jeg padel i 2019. Siden da har det været vanvittig kærlighed med denne sport til at forlade min yndlingssport.