Med kun 24 år er Manon Marcarie, tidligere fransk mester i håndbold i Interleague og fransk vicemester i rugbyunionen, nu ved at etablere sig som en lovende figur i padel français. Rejsen til den nuværende 26. på FFT-ranglisten, præget af en vovet overgang fra bold til ketsjer, kan blive en inspirationskilde for mange atleter.

Fra fodbold-, håndbold- og rugbybaner til tennisbaner padel

Manon Marcarie

"Født i Bayonne begyndte jeg min sportslige karriere i fodbold, før jeg opdagede håndbold i en alder af 9 i min hjemby. I løbet af mit år på idrætsstudiet i 2014 nåede jeg mit højeste niveau ved at vinde titlen som fransk interleague-mester. Efterfølgende vovede jeg mig kortvarigt ud i rugby, hvor jeg også opnåede titlen som vicemester i Frankrig med den regionale udtagelse i 2016.”

Opdagelsen af padel på college

“Påvirket af min familie, der spillede tennis, blev jeg forført af denne sport under en sommersession nær mit hjem i Baskerlandet. Jeg ønskede at fortsætte i Bordeaux ved at registrere mig for den mulighed, der tilbydes af min jurastudie og overvåget af Béatrice Aucouturier i 2019."

Stigningen i verden af padel

Manon Marcarie

"Covid-19-pandemien i 2020 satte en midlertidig bremse på mine konkurrenceambitioner, men ved genoptagelsen i 2021 begyndte jeg at deltage i mine første P250-turneringer, indtil jeg vandt titlen som fransk universitetsmester med Manon Delanlay. Mit møde med Mandé Nouals fra Big Padel, som blev lavet takket være Béatrice, var et vendepunkt, fordi hun integrerede mig i en gruppe af regionale spillere, hvilket gjorde det muligt for mig at øge frekvensen af ​​mine spil.”

”Et par måneder senere begyndte jeg at tage gruppetimer med Jean-Thomas Peyrou. Derefter, tørstig efter progression, sluttede jeg mig til dets akademi i januar 2023 med Cassandra Senjean, som delte de samme ambitioner som mig." 

Hans mål og spillestil

“I øjeblikket træner jeg tre gange om ugen med Jean-Thomas og derefter to gange om ugen med Gaël Le Glédic på Ultimate Physical Center. Jeg sigter efter at komme ind i Top 20 inden september. Jeg stræber også efter at kvalificere mig til mine første franske mesterskaber med Cassandra og at deltage i mine første FIP-turneringer i anden del af sæsonen, hvis mit niveau tillader det.”

"Jeg vil sige, at min stil er kendetegnet ved en taktisk tilgang, der fokuserer på at bygge pointen specielt for min partner, men jeg arbejder på at blive mere aggressiv, så jeg også kan være i stand til at forkorte stævnerne."

Professionelt engagement og sponsorstøtte

”Efter at have bestået min advokateksamen i starten af ​​skoleåret, dedikerede jeg mig fuldt ud til padel, ved at gå i gang med TFP-uddannelse for at opnå instruktørdiplomet. Jeg nyder godt af støtte fra sponsorer som Kuikma et Joko Padel, hvilket vil give mig mulighed for at fortsætte min sæson mere roligt i 2024.”

Dorian Massy

Ny følger af padel, Jeg er fascineret af denne dynamiske sport, som kombinerer strategi og smidighed. jeg finder i padel en ny passion at udforske og dele med dig på Padel Magazine.