Fokus på Manon Garcia, som havde overraskede alle sammen med Mai Vo under P1000 arrangeret af The Big Padel Bordeaux i februar sidste år.

“Altid til tennis”

Padel Magazine : For dem, der ikke kender dig endnu, kan du præsentere dig selv?

Manon Garcia: Jeg er 33 år gammel, jeg kommer fra Paris-regionen, og jeg har været i Lille i ti år nu. Jeg arbejder hos Decathlon, jeg er indkøbschef for Artengo. Jeg har spillet tennis, siden jeg var 5 og stoppede aldrig. I dag er jeg placeret som nummer 36 i Frankrig, i bedste fald var jeg 20. I dag er jeg stadig fuldt ud til tennis.

Padel Magazine : Når du siger, du er til tennis, betyder det, at du træner hver dag? Du rejser i weekenden for at lave turneringer, du spiller internationale konkurrencer mm. ?

Manon Garcia: Ja, jeg træner ved middagstid, i min frokostpause. Jeg vil gerne træne mere, men jeg kan ikke rigtig med mit job. Jeg laver kun franske turneringer, CNGT. Jeg spiller også holdkampe med min klub Tremblay-en-France i Pro A og også i udlandet, i Belgien og Tyskland. Det giver mig stadig 70 spil om året. Man kan sige, at jeg har mindst én ud af to weekender optaget af tennis, hvilket ikke giver meget tid til andet...

"Det padel, en meget venlig sport”

Padel Magazine : På trods af dit travle program, lykkes det dig stadig at finde lidt plads til padel ? Hvornår begyndte du at spille det? Kunne du lide det med det samme?

Manon Garcia: Jeg spillede kl padel første gang for 4-5 år siden var det kl Padel Attitude, til Lesquin. Jeg kan virkelig godt lide alle ketchersportsgrene, og jeg syntes selvfølgelig, det var meget legende fra starten. Så begyndte jeg virkelig at have det sjovt, da jeg forstod lidt legen med ruderne. Næsten alle tennisspillere, der kommer ind i det, ender med at blive afhængige af padel. Det er venligere end tennis, hvor du ofte er alene. Der er en god stemning der, og på banen er vi glade for at finde taktiske løsninger som hold, ved at opmuntre hinanden. Og så ser vi os selv gå meget hurtigt frem, det er selvfølgelig hyggeligt.

Desværre træner jeg ikke så tit. Sidste år prøvede jeg at spille en gang hver anden uge med Nastasia Boitier-Legourd, Marine Fontaine og en ven. Men der har jeg mindre tid. Det fungerer i faser, lad os sige: nogle gange kan jeg gå tre måneder uden at spille, så hvis jeg har en pause fra træning og tennisturneringer, kan jeg begynde at spille mere.

Padel Magazine : Vi så dig meget komfortabel under kvindernes P1000 of the Big Padel Bordeaux med Mai Vo (nederlag i finalen), hvad var dine andre resultater i turneringer?

Manon Garcia: Siden september 2021 har jeg spillet tre turneringer. Jeg spillede en P500 i Valenciennes med Lucie Allison, som vi vandt, derefter en P1000 i Amiens med Séverine Bouchacourt (nederlag i kvartfinalen) og derfor denne P1000 i Bordeaux med Mai Vo, hvor vi tabte i finalen.

Med Mai kommer vi rigtig godt ud af det på og uden for banen. Hun er selvfølgelig meget stærkere end mig, men vi havde aldrig spillet sammen før denne turnering, og jeg synes, vi supplerede hinanden godt. Jeg gør ikke nødvendigvis så meget, men jeg lægger bolden i den, og Mai bevæger sig overalt og er meget aggressiv, så til sidst fungerer det godt!

Invernon Soubrie Vo Garcia P1000 Big Padel 2022
Mai Vo og Manon Garcia tabte i finalen mod Élodie Invernon og Charlotte Soubrié

"Vi taler om det om to eller tre år... "

Padel Magazine : Hvornår er den næste turnering med hende?

Manon Garcia: Når vores tidsplaner tillader os... Vi vil gerne være i stand til at spille turneringer sammen, men det er kompliceret i øjeblikket. Hvis muligheden byder sig, vil vi selvfølgelig gerne spille sammen, men vi er ikke rigtig tilgængelige. Vi kunne ikke tilmelde os kvalifikationerne til de franske mesterskaber og heller ikke til det sidste P2000. Det skal siges, at jeg i dag ikke ønsker at aflyse en tennisturnering for den padel.

Men da jeg snarere er i slutningen af ​​min tenniskarriere, når jeg afviser lidt mere, vil jeg give lidt mere tid til at padel !

Padel Magazine : Når du lægger tennis til side, vil vi se dig spille alle turneringerne på det franske kredsløb, som mange gør? Med det franske hold i et hjørne af hovedet?

Manon Garcia: Når jeg stopper med at spille tennis, vil jeg helt sikkert gerne hvile mig lidt. Jeg tror ikke, jeg får lyst til at rejse så meget i weekenden. Vi taler om det igen om to eller tre år, men i øjeblikket kan jeg ikke forestille mig at gå tilbage til den samme dynamik.

Hvad angår det franske hold, håber jeg, at der vil være andre yngre spillere at vælge frem for en 35-årig pige, der lige er stoppet med at spille tennis! (Latter) Jeg tror, ​​at der nødvendigvis vil være et tidspunkt, hvor vi vil have unge spillere, som ikke nødvendigvis kommer fra tennis, som vil spille padel i lang tid, som vil have en ren padel og hvem vil have niveauet til at være i Frankrigs hold.

Xan er fan af padel. Men også rugby! Og hans indlæg er lige så stødende. Fysisk træner af flere padel, graver han atypiske indlæg eller beskæftiger sig med aktuelle emner. Det giver dig også nogle tip til at udvikle din fysik til padel. Det er klart, at han pålægger sin stødende stil som på feltet af padel !