Eksklusivt interview med Luca DeMeo, CEO for Renault, brænder for padel ved oprindelsen af ægteskab mellem Cupra og den World Padel Tour. Men Han er også den gnist, der tillod Canal + for at positionere dig selv at komme sig senderettighederne til World Padel Tour jusqu'à overraskelse beIN SPORT.

Vedligeholdelse.

Franck Binisti: Den padel Og du, hvordan startede det?

Luca DeMeo: Det starter, da jeg var præsident for Seat i Barcelona. Derovre er der spor overalt, jeg tror, ​​der er mere end 1. Så du kan ikke lade være med at røre ved padel når du er i Barcelona. Det er rigtigt, at det er en let sport, meget venlig, hvor man formår at have det sjovt med det samme.

Jeg startede sådan, og så gjorde jeg det også, da jeg var hos Seat med Cupra-brandet, en kommunikations- og marketingplatform for et brand, som vi havde skabt, og som skulle kendes.

Du kender godt tilknytningen mellem Spanien og den padel, så vi strålede også med denne sport, som var under udvikling over hele verden.

FB: Cupra var det sportsmærke, der blev fremhævet på banen World Padel Tour. Er du i starten af ​​dette eventyr?

MDL: Le padel havde meget tilfælles med Cupra-mærket, som var stigende, og som skulle vokse. Det gav mening, for i Spanien kender alle padel. Dette samarbejde med teamet af World Padel Tour.

Desuden kan vi sige, at dette samarbejde også har øget engagementsniveauet hos sponsorerne generelt. For når et stort bilfirma kommer ind, hæver det barren.

stjålet padel luca demeo renault

Renault og padel

FB: Vil vi se Renault en dag i padel ? Det sker allerede, at Renault engagerer sig lokalt i padel.

MDL: Ja, det ved jeg. Det er en af ​​de hurtigst voksende sportsgrene i Europa (red. det er den hurtigst voksende sport i verden) Jeg er italiensk, så jeg kan se, at i Italien er det en eksplosion. Jeg ved ikke, om du så billederne i Rom, det lignede et fodboldstadion.

Jeg var der ikke, det ville jeg gerne have, men det er rigtigt, at det føles godt at se det. Det er godt at se passionen. Der er også en anden stil i forhold til tennis, som er en mere kontrolleret, mere fast sport.

FB: Kan du se forskel på hvornår du blev involveret i padel for et par år siden med Cupra, og i dag, internationaliseringen af ​​denne sport?

MDL: I Italien er det klart, at padel er ved at blive en af ​​de sportsgrene, som folk dyrker mest. Jeg tror, ​​vi skal arbejde på Frankrig, men det vil begynde. Jeg tror, ​​ankomsten af Major Padel i juli i Paris bliver et vendepunkt for denne sport.

Implikationen af ​​visse vigtige grupper, selv af kommunikation, er også et vendepunkt. Canal +, som købte rettighederne til WPT, bidrager også.

roland garros cyril hanouna luca de meo

Canal + og World Padel Tour

FB: Canal + befandt sig i eventyret i denne sport. Bag alt dette er der nødvendigvis en historie, som du måske vil fortælle os.

MDL: Jeg vil være lidt diskret, men det er rigtigt, at mange ting bliver gjort af initiativer og relationer mellem mennesker, der brænder, og som gerne vil have tingene til at ske. Jeg har den ære at være meget tæt på formanden for Vivendi, Arnaud de Puyfontaine, og også på Yannick Bolloré, som også er en padel. Jeg havde motiveret dem til at forsøge at investere og tage rettigheder.

Canal + er meget internationalt, vi har et meget stærkt forhold til dem, da jeg åbenbart med Formel 1 synes, de gør et ekstraordinært stykke arbejde, måske det bedste i Europa. Det er folk, der kan sportsskrivning. Det var en mulighed, som jeg gav dem for at komme i kontakt med folk fra World Padel Tour, og det tror jeg, de er glade for.

FB: Og det var der, det hele startede? Hvornår er det lille frø?

MDL: Under denne lille samtale havde vi Arnaud og jeg. Arnaud er iværksætter, så han er en, der har en god fornemmelse for de ting, der går op, og de padel det er en hurtig voksende sport. Han ser muligheden og den vil fortsætte tror jeg.

FB: Hvorfor ikke Renaults involvering en dag i denne sport mere generelt?

MDL: Jeg tror, ​​at forholdet til Roland-Garros motiverer os til at investere i ketchersport. Vi har et meget godt forhold til formanden for forbundet Gilles Moretton, og også Arnaud Di Pasquale. Jeg har lidt problemer med min samvittighed. Jeg var begyndt med Cupra, så jeg vil gerne have, at mine Cupra-kolleger selv investerer i denne sport. Men hvis der nogensinde er muligheder, hvorfor ikke.

Se hele interviewet HER:

Blanche Cretinon

Oprindeligt tiltrukket af tennis, vil jeg interessere mig for padel at opdage de forskellige skjulte sider af denne sport. Det er derfor, jeg besluttede at slutte mig til holdet Padel Magazine. Vi ses snart på stedet!