Da vi fortalte dig, at padel tiltrukket spillere fra alle samfundslag, vi nørder dig ikke: Léa Van Der Zwalmen (282e), verdens nummer 2 i palmetennis spiller i disse Interklubber N1 2024 for store Padel. Og hun har lige vundet sit første møde!

Som 28-årig bærer Léa mange hatte... eller rettere multi-ketchere. Hun, der startede med squash i en meget ung alder, fandt sig selv i at spille tennis, og passionen var født. I dag tilføjede hun en streng til sin ketcher: spiller af padel at blive.

Hans begyndelse i palmespillet

I bund og grund, Jeg er squashspiller. Jeg startede som 8-årig og i 10 år spillede jeg i Toulouse. Bagefter havde jeg chancen for at flytte til England, og jeg tog noget svarende til BAC på en engelsk skole. Og de havde en tennisbane på campus.

De kom for at hente mig og fortalte mig, at med min squashbaggrund var jeg absolut nødt til at prøve denne sport. Hvad har jeg gjort, jeg elskede og i 2017, da mine yngre år var forbi, Jeg helligede mig helt til at spille tennis.

Det er en meget anderledes sport og på samme tid i oprindelsen af ​​alle ketsjersportsgrene. Det er lidt af en padel XXL fordi det er en 30m gange 10m bane med gamle træ-tennisketchere og en ret tung bold.

Jeg kunne virkelig godt lide udfordringen med at skulle lære alt igen, uanset om det er teknikken eller det strategiske aspekt, som er meget til stede i dette spil.

Da 2017, Jeg udfordrede mig selv til at pirre verdens nummer 1, som er lidt ligesom Serena Williams. Så efter tre timers træning i et år gik jeg fra verdens nummer 20 til nummer 2.

I dag er jeg baseret i Bordeaux, og det er jeg formand for tennisklubben. Jeg leger mindre i dag med arbejde, men målene er der stadig: vinde en første titel for Frankrig siden 50'erne.

Léa Van Der Zwalmen palmespil

Hans ankomst til padel

I halvandet år har jeg besvaret opkald fra venner for at spille her og der padel. Og jeg tager en masse fornøjelse at gå der.

Jeg er meget glad for at deltage i disse franske holdmesterskaber. Det er rigtigt, at have konkurreret i de franske squashmesterskaber, dengang i Jeu de Paume og nu padel, det er en stor oplevelse.

Jeg er overbevist om, at alle disse ketsjersportsgrene er komplementære. Når jeg spiller tennis, er jeg overbevist om, at det hjælper min padel og omvendt. Det virker på forskellige aspekter af spillet.

Jeg begyndte at spille padel i Bordeaux, om sommeren, udendørs. Det var en forandring for mig, fordi tennisspillet udelukkende spilles indendørs, og det er nogle gange frustrerende, når der er en skarp sol udenfor. Trin for trin, Jeg blev opdaget og jeg blev involveret i P250s, P500s og nogle gange i lidt hårdere turneringer.

Men hvor jeg har det sjovest er i mixeddouble. Jeg spiller med en god ven, Thomas Lagarde. Vi rejser lidt, vi optjener point, selvom jeg i sidste ende ikke nødvendigvis tager det særlig seriøst.

Hans tilstedeværelse i Interclubs

På trods af alt må jeg indrømme, at efter gradvist at have klatret op i graderne for at nå de franske mesterskaber, det er ret utroligt. Det giver mig lyst til at frigøre mere tid til at blive virkelig seriøs omkring det!

I disse interklubber, Jeg er overrasket, jeg er som et barn! Stemningen er skør. At have mænd og kvinder til at spille på samme tid gør det muligt at se utrolige kampe. JJeg genkender en del stjerner, som jeg beundrede i P2000 og jeg er her for at få så meget erfaring som muligt og frem for alt for at bruge en god weekend med mine venner.

Lea Van Der Zwalmen Catherine Lalanne

Du kan følge resten af ​​disse interklubber, live og i sin helhed, på Padel MagTV.

Gwenaelle Souyri

Det var hans bror, der en dag fortalte ham, at han skulle følge med ham på en bane. padel, siden da har Gwenaëlle aldrig forladt retten. Undtagen når det kommer til at gå til at se udsendelsen af Padel Magazine, World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franske mesterskaber. Kort sagt, hun er fan af denne sport.