Det er et vindende comeback for Laura Clergue der efter et års pause i padel, vender tilbage med en sejr for sin første P1000 i 2022.

Faktisk, mens vi for et par dage siden annoncerede det kom tilbage til Esprit Padel I Lyon, vendte Aixoise tilbage til fronten af ​​scenen sammen med internationalen Fiona ligi.

I denne anledning Padel Magazine kunne tale med Laura under et interview, hvor hun betroede sig til sit år 2021, men også om sine fremtidige projekter og naturligvis om hendes tilbagevenden til sporene af padel.

"Tiden har bekræftet mig, at jeg tog den rigtige beslutning"

Padel Magazine : Før du taler om fremtiden, hvordan har du det? Hvad har du laver du i 2021? Fortsatte du med at træne? 

Laura Clergue: "Alt går godt for mig. Tiden bekræftede mig i, at jeg havde truffet den rigtige beslutning ved at trække mig tilbage fra pro-kredsløbet og vende tilbage til Frankrig. Mine professionelle projekter gik rigtig godt, jeg var i stand til at lancere min begivenhedsaktivitet i padel og var i stand til at leve et unikt øjeblik ved at tage mine første skridt som konsulent på Canal, det var utroligt. Starten på året var ikke let, for det er aldrig nemt at starte fra bunden, at skifte land, men jeg elsker det liv, jeg har bygget til mig selv, og jeg er meget tilfreds på den måde.

I løbet af året 2021 trænede jeg lidt, faktisk gik jeg ind for udvikling af andre faglige aktiviteter. Jeg fortsatte dog med at spille spil regelmæssigt med venner i Aix for sjov, hvilket gjorde det muligt for mig at bevare rytmen lidt i forventning om en potentiel tilbagevenden til konkurrencen, som jeg altid holdt i et hjørne.

PM: Under VM i Qatar talte vi lidt om dig. En Laura Clergue på 100% kunne have været interessant, stror du, du kunne have været en del af Frankrigs team?

LC: "Som jeg nævnte i det foregående spørgsmål, var 2021 et valgår for mig, og jeg havde valgt at tage en pause, stoppe med at konkurrere og reducere træningen. Så jeg var tydeligvis ikke konkurrencedygtig nok på det tidspunkt til at tage til VM i Qatar”.

Laura Clergue netløb

“Smagen for konkurrence er vendt tilbage”

PM: Hvad er dit program i 2022? Har du nogle ambitioner i Frankrig eller internationalt?

LC: ”Efter et års pause er smagen for konkurrence klart vendt tilbage, adrenalinen fra kampe, forberedelser, taktiske analyser mm. Jeg satte mig selv en lille tidsplan for at prøve at komme tilbage til niveauet, mens jeg giver mig tid til mit professionelle liv og mit personlige liv. Måske i dag med erfaring ser jeg tingene anderledes, og jeg vil især gerne gøre tingene anderledes.

2021 åbnede mulighederne for mig fagligt, det er oplevelser, som jeg gerne vil beholde i mit liv i dag. Uanset om det er på events, turneringer eller som konsulent, vil jeg ikke give afkald på noget.

Det vil kræve noget organisering, men jeg synes, jeg altid har gjort tingene på en fornuftig måde. Det er grunden til, at jeg tog beslutningen om kun at vende tilbage til det franske kredsløb for at give plads til hvert af mine projekter.

Jeg tog beslutningen om at vende tilbage til det franske kredsløb i 2022. Jeg er glad for at gøre det sammen med Fiona, vi vil give alt på banen sammen. Ved at sørge for at være til stede på maksimalt P1000 og P2000 og de franske mesterskaber”.

PM: Næste år er også VM i 2022. Vil Laura Clergue være en af ​​kandidaterne?

LC: "Jeg vil øge tempoet og konkurrere igen, så jeg potentielt kan vælges, men det er selvfølgelig træneren, der bestemmer, og det bliver ikke en nem opgave, fordi niveauet stiger eksponentielt blandt piger i Frankrig. Vi får at se !"

Laura Clergue backhand

En vellykket tilbagevenden til Esprit Padel

PM: Du er konsulent for Canal+, så vi ses kl antennen under visse turneringer i World Padel Tour udsendes på kanalen. Hvad var vejen til denne status?

LC: “Kanaloplevelsen var unik. At se padel på vores tv var det allerede utroligt, at kunne forklare det med mine ord endnu mere. Den taktiske del af padel er den, jeg foretrækker, og derfor gav denne rolle som konsulent rigtig god mening for mig, og jeg havde det meget sjovt med det. Stemningen på sættet var meget god, og holdet var yderst omsorgsfuldt.

Jeg havde aldrig forestillet mig eller drømt om at kunne være kommentator. Canal + kontaktede mig, de ringede til mig til et interview, som gik meget godt, og som førte til dette live ved den endelige Masters of the WPT.

laura clergue kanal + kommentator

PM: Til sidst, hvad er dine følelser efter denne recovery-turnering og denne sejr ved P1000 d'Esprit Padel ?

CL: “Jeg er meget glædeligt overrasket over denne sejr i P1000 for Esprit Padel. Vi havde ikke sat os et mål, bare at finde vores pejling som hold, have det sjovt og kæmpet i hver kamp.
Jeg oplevede, at pigernes niveau var meget meget højt fra de første runder af turneringen og dette på alle grunde.

Vi tabte næsten i vores første kamp, ​​og vi kommer endelig ud med en score på 7/6 6/4 efter en god kamp. Vi spillede mod 4 par, som jeg personligt aldrig havde spillet imod.

Så vi var nødt til at observere deres spil og finde effektive taktikker for at slå hver af dem, for det er ikke længere nok at spille godt, man skal spille fair, og jeg tror, ​​det var det, jeg savnede mest med ophøret af konkurrencen. Find løsninger til at slå parrene, og giv det hele.

Det var, hvad vi skulle gøre i finalen, i en meget tæt kamp mod Lucile Pothier og Wendy Barsotti, hvor vi endte med at vinde 7/6 i den tredje. Vi havde en snæver flugt! Jeg må indrømme, at det fysisk og teknisk var cirka et par gange, fordi jeg mangler træning. Men det kommer. Jeg havde stor glæde af at vende tilbage til feltet, møde Fiona der, i godt humør, se folk, jeg ikke havde set længe, ​​tilbringe en weekend med mine venner med sejren som bonus”.

Team Padel Maj

holdet Padel Magazine forsøger at tilbyde dig det bedste af siden 2013 padel, men også undersøgelser, analyser for at forsøge at forstå verden af padel. Fra spillet til vores sports politik Padel Magazine står til din tjeneste.