Ksenia Sharifova er ikke en spiller, der er kendt for den brede offentlighed, og alligevel finder vi hende mere og mere på finalebordene i Premier Padel. Denne spiller har også en særegenhed: hun er den eneste russiske spiller til stede på banen.

Opdaget sidste år af den brede offentlighed, den nu holdkammerat af Billede af Lucia Martinez kom til vores mikrofon efter hendes ottendedelsfinale tab til Gemma triay et Claudia Fernandez. Hun fortæller os sin historie.

Hendes nye liv som spiller padel

Jeg plejede at være tennisspiller, og jeg stoppede. Nu hvor jeg er en spiller padel, jeg er virkelig taknemmelig for at have i dette liv.

Måden hvorpå Premier Padel arrangerer turneringerne er rigtig god. Det er storslået, som vi kan se på banen her, er der mange mennesker der ser kampene, organisationen er god. Vi har det meget sjovt at spille den slags turneringer.

Bordeaux kunne sagtens være en P1. Måden det er organiseret på er virkelig fantastisk. Vi kan virkelig godt lide dette sted.

Den eneste russiske spiller på banen

At være den eneste russiske spiller på touren er en meget stærk følelse. Jeg ved, at der er mange mennesker i Rusland, der ser på mig, som kender mig. De ringer til mig ofte, de spørger mig om mine oplevelser. Jeg taler meget med teamledere i Rusland.

Jeg forsøger at udvikle padel i Rusland så jeg føler virkelig, at det er et job at være den første fra mit land, og jeg håber, at vi en dag vil have flere russiske spillere på touren.

I sidste ende Jeg føler mig lidt speciel fordi der er så mange spaniere, argentinere, italienere, franskmænd og jeg er den eneste. Det er derfor, jeg føler mig speciel, og derfor betragter jeg det som et job, fordi Jeg har på fornemmelsen, at jeg skal hjælpe mit land med at udvikle sig padel.

Bordeaux P2 Ksenia Sharifova

Le padel i Rusland

Le padel har eksisteret i Rusland i årevis, og der er mange nye klubber med masser af baner. Befolkningen sætter stor pris på padel. Jeg synes dog, at der stadig mangler træning.

Der er stadig en del trænere, der giver undervisning, mange af dem tager til Spanien for at lære at undervise folk i Rusland.

Det vokser virkelig hurtigt. Mange spiller, der er mange baner, som hurtigt bliver fyldt op. Der er mange mennesker, der spiller i Moskva, St. Petersborg og det nordlige Rusland.

Der er oprettet en stor klub, som ligger midt i et indkøbscenter. Det er virkelig fantastisk, fordi der er mange mennesker, der er der, som handler, og så hører de padel så de kommer for at se. Så de melder sig, de kommer og prøver. Det er en god måde at introducere folk på og en god metode til markedsføring.

Manglen på russiske spillere internationalt

Sporten er stadig ung i landet. Mange tidligere tennisprofessionelle forstår stadig ikke, hvordan de kan tjene penge med tennis. padel. Det er svært at tjene til livets ophold i Rusland, og de bliver nødt til at flytte til Spanien.

Få spillere er villige til at efterlade alt og bare tage til træning i Spanien. De skulle starte fra bunden, lære det grundlæggende og teknikken.

Så ja, der er nogle trænere i Rusland, der underviser padel til folk, men de har stadig brug for tid. Der er et flot hold, der er oprettet, med tidligere tennisspillere. Problemet, er, at de stadig spiller tennis på banen.

Jeg følger dem, jeg ser deres kampe, jeg ser deres træning og de forbedres meget hurtigt. Jeg tror, ​​vi kan skabe et rigtig godt hold, med mange store smaddere.

Hans møde med padel

Det er faktisk en meget fed historie. jeg arbejdede som receptionist i min tennisklub. Nogle gange spillede jeg tennis for sjov. Der var en træner, Marco Lucas, og han så mig spille tennis, og han sagde til mig, "åh, du ved, hvordan man spiller tennis” og jeg fortalte ham ja, at jeg var tidligere professionel tennisspiller.

Han foreslog mig at spille padel og jeg sagde nej. Jeg havde allerede spillet padel før, og jeg forstod ikke, hvordan jeg skulle vende, hvordan jeg forsvarede vinduet. Det var for kompliceret for mig, det drev mig helt til vanvid. Han fortalte mig : "lad mig træne dig i en måned og jeg vil lære dig at spille". Han fortalte mig, at med min baggrund i tennis, min fysik, kunne jeg lære meget hurtigt og tjene flere penge med padel end med mit job som receptionist.

Hans debut i konkurrencen

Jeg fortalte ham, at han lavede grin med mig... men efter to eller tre træningspas viste han mig alt, og jeg var stolt af mig selv, fordi jeg kunne forsvare. Efter en måned spillede jeg min første nationale turnering i Valencia. Jeg mærkede endnu en gang denne adrenalinDette haste at spille i en turnering, når du konkurrerer.

Jeg fortalte ham, at det var det, jeg ville, at jeg savnede det meget. Fra da af begyndte jeg at træne mere og mere. Jeg sagde mit job op, min træner hjalp mig med sponsorer, så jeg kunne betale for træning og rejser.

I starten var det kompliceret, fordi jeg ikke kunne deltage i turneringerne, jeg havde ingen point. Jeg var heldig, fordi Valencias forbund tillod mig at have jokertegn for World Padel Tour. Fra det øjeblik var jeg i stand til at vinde mine første kampe og tjene mine første point.

Jeg lavede previas i flere måneder, jeg kunne ikke skifte til previas. Så nåede jeg at komme ind og blev der i lang tid. Det har været en lang rejse, sidste år var jeg stadig i kvalifikationen. Dette år, Jeg er heldig at spille med Lucia Martinez, og jeg kan være i top 16 i verdensparrene.

Lucia Martinez Ksenia Shafirova Bordeaux P2

Amsterdam, åbenbaringen

Jeg lavede et interview for to måneder siden, og personen spurgte mig om mit bedste øjeblik, det hvor jeg følte flest følelser, og jeg fortalte ham talte om dette øjeblik i Amsterdam. Før vi spillede denne kamp, ​​havde vi meget komplicerede kampe i kvalifikationen, med kampe i tre sæt.

Vi ankom til bordet vendt mod bordet til Alayeto-tvillingerne og vi sagde til os selv, at vi var nødt til at udnytte dette øjeblik. Men under første sæt følte vi, at vi kunne vinde. Sommetider, du går ind i feltet og fortæller dig selv, at uanset hvad du gør, så vil det virke. Vi havde denne følelse, og vi sagde til os selv: "Lad os kæmpe".

Da vi vandt, i tre sæt, var det vanvittigt. Det var sådan en utrolig følelse. Da vi kom tilbage til hotellet, lagde vi os ned og gentog for os selv: “Hvad gjorde vi lige?". Vi havde lige haft det bedste match i vores liv.

Marta [Borrero] er en spiller af padel siden hun var meget ung, og hun blev ved med at gentage: "Jeg kan ikke tro, vi slog tvillingerne". Det er som om jeg slog Maria Sharapova eller Serena Williams. For Marta var det et utroligt øjeblik i hendes liv.

De mange rejser rundt i verden

At have været tennisspiller før får mig til at tro, at denne tidsplan ikke er et problem for mig. Tidligere spillede jeg turneringer over hele verden, langt hjemmefra. Det er nogle gange hårdt økonomisk, især i Sydamerika, hvor billetter er meget dyre. Men jeg synes, at præmiepenge på Premier Padel er gode, hvilket giver os mulighed for at betale for vores billetter. Sponsorer hjælper os også meget.

Jeg synes ikke, det er svært at rejse, men jeg tror det er kompliceret, når spillerne ikke kommer overens, fordi man skal tænke så meget på tiden med den samme person. I Sydamerika var der tidspunkter, hvor nogle hold var trætte af altid at være sammen.

Efter Sydamerika, nogle hold blev stærkere, mere forenede... og andre besluttede at skilles, selv fra en træner nogle gange.

Hvis du vil se hele interviewet, er det her:

https://www.youtube.com/watch?v=kYsNkiH8BUk&ab_channel=PadelMagazine
Gwenaelle Souyri

Det var hans bror, der en dag fortalte ham, at han skulle følge med ham på en bane. padel, siden da har Gwenaëlle aldrig forladt retten. Undtagen når det kommer til at gå til at se udsendelsen af Padel Magazine, World Padel Tour… eller Premier Padel…eller de franske mesterskaber. Kort sagt, hun er fan af denne sport.