Kristina Clement, modstander af franskmændene i Dubai i anledning af Verdener 2022 de padel som spiller af den tyske delegation, indvilliget i at tale ved mikrofonen af Padel Mag for især at vende tilbage til sin karriere på landsholdet og spillernes ømtålelige situation på det økonomiske plan.

Hans atypiske karriere på landsholdet

“Jeg deltog i flere verdensmesterskaber, jeg startede med Frankrig i 2008 (Calgary), 2010 og 2012 (Cancùn). Bagefter startede jeg mit eventyr i padel ved at udvikle klubber i Frankrig, England og tingene betød desværre, at jeg ikke længere blev udtaget til Frankrigs hold.

Udover det var jeg også træner for Monacos herrehold, og jeg sluttede med en storslået trettendeplads sidste år ved EM i Marbella.

Derefter ville jeg vende tilbage som spiller. Jeg følte, at jeg stadig havde evnen til at gøre gode ting på banen, og jeg ville gerne dele disse utrolige øjeblikke, som vi kan opleve, især under VM eller EM.

Jeg kendte en spiller fra det tyske hold, Denise (Höfer), som er anfører for holdet, og som sagde til mig: “Kristina, du har et tysk pas, vi har brug for gode spillere som dig! Hvorfor kommer du ikke og leger med os? ". Så jeg ringede til hende og fortalte hende, at jeg var ledig. Dagen efter sagde træneren "velkommen" til mig, og jeg blev straks modtaget med åbne arme!

Jeg deltog første gang i en sammenkomst i Karlsruhe i september 2021, som gav mig mulighed for at lære pigerne at kende og vise min oplevelse af padel.

Vi deltog i et første mesterskab i Bilbao med FEPA, og derefter tog vi til verdensmesterskaberne i Qatar, hvor det lykkedes at få denne 8. plads, hvilket betød en øjeblikkelig kvalifikation til årets verdener.

Kristina Clement Global Dubai

Rejseudgifter betalt af spillere/forbund

“Frankrig, Spanien og endda Sverige er store lande, som nyder godt af sponsorer og støtte fra deres forbund, som er ret magtfulde og frem for alt i stand til at finansiere alt.

Disse forbund har midlerne til at sende en fysioterapeut, en fysisk træner mv. Da vi for eksempel stod over for Chile, var der en fysisk træner, der stod for spillernes opvarmning, mens vi skulle gøre det på vores side.

Tyskland er i øjeblikket et meget lille land padel, selvom det fortsat er et fantastisk sportsland. På nuværende tidspunkt er der cirka 250 domstole padel, hvilket er meget lidt sammenlignet med Italien, som har mere end 6000 domstole... Vi er stadig et lille land, føderationen har ikke mange ressourcer.

Vi, tyske spillere, skulle finansiere vores flybilletter. Vi gør det, fordi vi kan lide den her sport, vi kan lide at opleve de her begivenheder, og vi vil gerne forsvare vores lands farver, men det er rigtigt, at vi ikke har en fysioterapeut f.eks. Hvilket betyder, at for restitution er det mere kompliceret, det kræver mere indsats fra vores side... men vi er stadig i top 8 i verden. »

kristina clement global dubai

Spillere, der ikke kommer af professionelle eller økonomiske årsager

“Der er to spillere, der kunne have været til stede: Inga Bertschmann, som var tysk mester sammen med Luci' (Luciana Renic), og som ikke kunne komme af professionelle årsager. Og også en anden spiller, fordi hun blev gravid, men det er et andet emne (griner).

Det er en særlig indsats, for det er en fuldtidsuge. Vi er ikke professionelle spillere, så vi skal kunne frigøre os fra arbejde, og det er ikke nemt for alle. »

Se interviewet i sin helhed lige her:

Nasser Hoverini

Brænder for fodbold, opdagede jeg padel i 2019. Siden da har det været vanvittig kærlighed med denne sport til at forlade min yndlingssport.