Kateryna Yegoreychenko, en høj ung kvinde på næsten 30 år, ser allerede ud til at have haft flere liv. Denne ukrainer har boet i tre lande og dyrket tre konkurrencesportsgrene: tennis, strandtennis og padel. I dag, som flygtning i Barcelona, ​​måtte hun flygte fra Ukraine i krig, men fortsætter med at hengive sine lidenskaber som en sand sportsambassadør for sit martyrland.

Ti læger fortæller hende, at hun aldrig vil være i stand til at spille tennis igen

Padel Magazine : Kan du præsentere dig selv og fortælle os om din sportskarriere?

Kateryna Yegoreychenko: Mit navn er Kateryna! Jeg er næsten 30 år gammel. Jeg har boet i tre lande (Ukraine, USA og Spanien). Jeg har flyttet otte gange i mit liv, men jeg kan godt lide det. Jeg har rejst til over 20 lande, vil jeg sige. Jeg betragter mig selv som en meget heldig person, fordi jeg har været i stand til at møde utrolige mennesker over hele verden, og jeg fortsætter med at opdage dem hver dag. Jeg bliver ofte beskrevet som en gå-på-mod, altid positiv. Jeg kan godt lide at rejse, smile og begejstre. 

Jeg har spillet tennis siden jeg var 6 år gammel. Da jeg var 15, havde jeg chancen for at træne i USA. Det var en mulighed, jeg greb. Men 16 og et halvt kom jeg tilbage på krykker. Ti læger fortalte mig, at jeg aldrig kunne spille tennis igen. Jeg besluttede at få en operation og se. Heldigvis, ni måneder senere, var jeg i stand til at vende tilbage til tennisbanerne. Jeg deltog i et par turneringer, og jeg fik et tilbud om at studere på et amerikansk universitet med et fuldt stipendium til at spille tennis. Efter endt uddannelse begyndte jeg at arbejde i marketingvirksomheder, mens jeg trænede tennis.

Kateryna spiller oftest padel med mænd.

løbe væk fra krig

PM: Krigen tvang dig til at flygte fra dit land. Hvad skete der, og hvordan fandt du tilflugt?

KY: Da krigen startede, havde jeg kun i tankerne at få min familie i sikkerhed så hurtigt som muligt! Der var fire søvnløse nætter, meget kolde, mange skøre ting på vej, men vi nåede til den polske grænse. Jeg tilbragte ti dage i Warszawa med at arbejde og arbejde frivilligt, mens jeg fandt ud af, hvor jeg skulle hen. Jeg fandt nåde i tennis og en fantastisk spansk organisation – uddannet, hvilket gjorde det muligt for mig at opdage tennisakademiet RCTB, i Barcelona. De tilbød at træne min søster, samt 12 ukrainske børn, hvilket er helt fantastisk. Dette akademi hjælper dem med at opfylde sig selv som tennisspillere og som mennesker generelt.

En af hovedtrænerne, Mark, havde idéen til at hjælpe ukrainerne, og det på mange måder. De sendte busser til den ukrainske grænse og samlede hundredvis af mennesker op, mens de sendte al nødvendig medicinsk, mad og anden hjælp. Faktisk var jeg meget heldig! Takket være denne organisation mødte vi en enestående familie, som bød os velkommen og stadig støtter os. De behandler os som familie, og det er utroligt, hvor venlige og omsorgsfulde de er! Faktisk er de vores skytsengle!

OM EFTERMIDDAGEN: Håber du at vende tilbage til Ukraine? Hvordan ser du på fremtiden?

KY: Jeg håber, at jeg får mulighed for at vende sikkert hjem, især for min familie. Jeg håber, at min familie tilbage i Ukraine kan være helt sikker og ikke skal bruge en time eller to om dagen på internettet for at sikre, at alle er okay. Jeg vil gerne kunne bo i en by, hvor sirenerne ikke lyder og føler mig tryg der. Jeg vil rejse rundt i hele mit land, som jeg kunne lide at gøre. Jeg ønsker, at folk omkring mig skal være glade og ikke frygte det værste i hvert øjeblik.

Enhver ukrainer, du taler med lige nu, vil fortælle dig, at deres fremtid kun er to dage væk. Selvom du har et formål med livet, er det næsten umuligt at planlægge mere end en uge. Dette er også min sag. Jeg har et par mål, jeg gerne vil nå, men absolut ingen langsigtet plan.

Nummer 1 af padel i Ukraine

OM EFTERMIDDAGEN: I Ukraine spillede du padel og du var nummer 1? Hvordan gik det ? Spiller du stadig? Prøver du at spille i Spanien?

KY: Absolut, jeg elsker denne sport! Det har været en stor udfordring for mig siden starten, og jeg har stadig så meget at lære. Da jeg kom tilbage fra USA, var der meget få klubber padel i Ukraine. Jeg var stort set den eneste pige, der spillede, så jeg begyndte at lege med drenge. Så begyndte flere og flere at spille, men jeg spillede mod drenge tre til fire gange om ugen, så jeg fik det bedre. Fyrene legede ikke med mig som med en pige, de ramte på samme måde: det er ikke særlig gentlemanagtigt, men sport er sport. Et år senere var jeg nummer 1 i Ukraine på kvindernes rangliste, og nummer 9 på herrerne. Jeg fik lov til at lege med mænd, for med piger kedede jeg mig.

Spil på padel, det var næsten det første, jeg gjorde, da jeg ankom til Spanien. Det var næsten en drøm. Og også her leger jeg kun med mænd. Jeg spiller ikke professionel lige nu, da jeg er fokuseret på mit mål om at nå Top 100 i strandtennis. Jeg er lige nu 117e, så meget tæt på mit mål. I mellemtiden har jeg vundet to turneringer af padel blandet. Jeg vil rigtig gerne finde en partner på mit niveau og prøve at spille mod pigerne på et højt niveau.

Top 100 af strandtennis i sigtelinjen

OM EFTERMIDDAGEN: Du er også strandtennismester. Hvorfor gik du ind i denne sport?

KY: Strandtennis er en sport, som jeg opdagede i Miami, da jeg boede der. Jeg var meget interesseret i denne sport, indtil jeg blev forelsket i den. Det kan virke nemmere, men løb på sandet i et par timer, lav spurter, så taler vi om det. Først spillede jeg bare for sjov, og så blev jeg top 20 på den avancerede verdensrangliste. Jeg spillede derefter et par pro-turneringer og så, at jeg havde alle muligheder for at spille godt. Men livet fik mig til at vende tilbage til Ukraine.

Jeg mødte så ekstraordinære mennesker, som begyndte at arbejde med udbredelsen af ​​strandtennis i Ukraine, hvor der blev oprettet et forbund. Så blev jeg landstræner. I dag har vi en enestående gruppe af strandtennisspillere.

Før krigen havde jeg og min strandtennispartner allerede planlagt at spille turneringer og se, hvad vi kunne gøre.

Da krigen startede, var jeg og min strandtennispartner i Europa, hvor størstedelen af ​​turneringerne afholdes. Vi har besluttet at flyve med vores lands farver ved at konkurrere under det ukrainske flag, for fortsat at minde verden om, at vi virkelig har brug for hjælp og støtte! Uden hjælp fra hele verden på dette tidspunkt ville det være meget svært! Derfor er vi så taknemmelige for alle, der hjælper os på nogen måde!

journalist jerome arnoux

Efter 40 års tennis falder Jérôme i potten af padel i 2018. Siden da tænker han på det hver morgen mens han barberer ... men barberer aldrig pala i hånden! Journalist i Alsace, han har ingen anden ambition end at dele sin passion med dig, uanset om du taler fransk, italiensk, spansk eller engelsk.

Tags