Julio Alegria er en af Pionniers du padel i Spanien. På initiativ af oprettelsen af første føderation i verden, den af Pays Basque, han var præsident for FEP i løbet af en periode såvel som en meget god padel i de tidlige dage af denne sport. Her er et uddrag fra vores udveksling af videokonference.

”Jeg sørgede for, at padel blive godkendt som en sport ”

Lorenzo Lecci Lopez: Når padel ankom til Spanien, hvordan håndterede du situationen med tennisforbundet?

Julio Alegria: “Det var på den ene side meget hårdt og på den anden side lettere. De overvejede padel som et lille spil, noget for sjov ... Vi havde set ham kl Marbella, og vi besluttede at importere det til Bilbao. Min tennisklub ønskede ikke at oprette en padel, så vi gik for at se golfklubberne. I Spanien er det hovedsageligt af golfklubber, som padel det er pålagt. Det gav dem et plus, der ikke tog plads. Tennis ville have os til at slutte sig til dem for at få flere penge. ”

"Jeg troede på fremtiden for padel fra begyndelsen. Jeg kæmpede for, at domstole blev bygget. En dag fik jeg at vide "ja ja, vi vil gøre dig kort, så du kan lege med dine venner", og jeg blev sur. Meget hurtigt ville mange mennesker spille. ”

"Le padel skal slippe af med tennisforbund. Undskyld, men sådan er det. I 1992 var den baskiske føderation den første godkendte i verden. Det er lykkedes mig at blive godkendt som en sport".

Mesterens teorier

Julio Alegria: ”Jeg har altid sagt, at padel var den sejeste sport. Den første dag starter du, og du har det sjovt. Den anden dag tager du dig selv for McEnroe eller Pete Sampras - da de var guderne -. På den tredje dag kommer enhver fyr ind, og han slår dig. Det padel Det kan være let for dig, men det er også let for ham. ”

”Min anden teori om padel det er, at et storslået punkt er lige så værd som at gå glip af modstanderen. Jeg var ikke en spektakulær spiller, men jeg var meget irriterende for modstanderne. Jeg sætter alt tilbage. Dengang blev det forkert at gøre lob, men jeg var ligeglad, jeg kastede bolden i himlen, og jeg fik at vide, at den faldt som sne. Jeg gjorde, hvad jeg vidste, hvordan jeg gjorde. ”

julio alegria padel biskaia

"Når der er penge på spil, er det vanskeligt at finde aftaler"

Lorenzo Lecci Lopez: Jeg vil stille dig det samme spørgsmål som til Alfredo Garbisu. I et interview fortalte Bela mig ”De bør lægge deres ego til side og sidde ved samme bord af hensyn til padel". Hvad har vi brug for for at udvikle padel sundere?

Julio Alegria: "Enhver anden konkurrence end WPT ser godt ud for mig. I starten i tennis var det også kompliceret. Det bedste ville være, hvis alle naturligvis kom sammen. ”

”Belasteguin Jeg mødte ham i Argentina, da han vandt en mindre turnering med Mati Diaz. Senere fortalte han os, at han ville underskrive med os, og derefter tilmeldte han sig med WPT. Men jeg forstår, de overbeviste ham, og jeg kommer godt overens med ham. Det padel professionel er undertiden meget “dårlig”. Hvis du bliver tilbudt en masse penge, kan jeg forstå det, selvom jeg ikke deler den mentalitet. ”

"Når der er penge på spil, kan det være vanskeligt at nå til aftaler og med alles interesser endnu mere."

alfredo garbisu lorenzo skype interview

"Alfredo Garbisu ville være en fremragende præsident for FIP"

Lorenzo Lecci Lopez: Du har licens nr. 9 af padel, og du fortsætter med at betale det, når du ikke længere kan spille. Hvad betyder denne licens for dig?

Julio Alegria: "Med alle de penge, der kostede mig padel, Jeg er ikke længere (griner). Jeg er meget stolt af det. N ° 1 var forbeholdt kongen, de følgende var forbeholdt præsidenterne ... Jeg tror, ​​jeg har den ældste. Desværre har jeg ikke været i stand til at spille i flere år. Det er en stor stolthed for mig. Jeg ville gerne have været hængt på mig som basketballtrøjer! ”

Lorenzo Lecci Lopez: Hvad kunne du ændre i øjeblikket i VET?

Julio Alegria:”Jeg ser ikke nyhederne for meget. Jeg vil ikke være den gnaven bedstefar, jeg tror jeg sandsynligvis ville ændre ting, men de gør et godt stykke arbejde. Jeg ved, Alfredo gjorde et godt stykke arbejde. Da vi arbejdede sammen, kommunikerede vi meget godt. ”

"Alfredo Garbisu ville være en fremragende præsident for FIP. Jeg lagde det i den baskiske føderation og derefter i den spanske føderation. ”

Find udvekslingen med Julio Alegria lige nedenfor:

Lorenzo Lecci López

Fra hans navne kan vi gætte på hans spanske og italienske oprindelse. Lorenzo er en flersproget passioneret sport: journalistik ved kald og begivenheder ved tilbedelse er hans to ben. Dens ambition er at dække de største sportsbegivenheder (Olympiske lege og verdener). Han er interesseret i situationen i padel i Frankrig og tilbyder udsigter til optimal udvikling.