Interviewet under Cupra Padel-Point Tour La Rochelle, JT Peyrou (13. fransk spiller) svarer på spørgsmål fra Padel Magazine.

"Akademiet vokser enormt"

Padel Magazine : Vi ved, at du har oprettet dit akademi i samarbejde med The Big Padel. Hvor er dens udvikling nu?

JT Peyrou : "For at fortælle dig lidt om historien besluttede jeg i 2020 at oprette et akademi omkring to spillere: Dorian De Meyer og Thomas Vanbauce. Jeg fortsatte også min karriere lidt, der var det franske hold, som pegede på næsetippen, og så besluttede jeg udelukkende at handle med Dorian og Thomas.

Akademiet blev født på dette tidspunkt. De er iværksættere, folk, der har stolet på os, og som har besluttet at finansiere deres træning, og som har gjort det muligt at professionalisere konceptet: med især en fysisk træner, en mental træner..

Så jeg tog mig udelukkende af Dorian og Thomas i starten, og nu udvikler akademiet sig i samarbejde med The Big Padel der stoler på mig. Der var stor efterspørgsel efter "konkurrence"-spillere og "initieringsspillere". Maxime som er medlem af Big teamet Padel, kom ind på akademiet og tager sig af hele igangsættelses- og udviklingsdelen. Akademiet udvikler sig enormt, jeg er meget glad, og jeg håber, det vil fortsætte i denne retning under alle omstændigheder. “

"Team France mål og Top 10 for Dorian og Thomas"

Padel Magazine : Sammenlignet med Dorian og Thomas, har du som træner sat dig kort- og mellemsigtede mål med dem?

JT Peyrou : " Dorian og Thomas er 24 år gamle, vi kommer rigtig godt ud af det. Det er unge mennesker, som jeg hjælper meget, velkablede unge mennesker, meget intelligente, som desuden er ved at være færdige med deres studier. De havde en god udvikling! Da vi startede projektet var de top 100, de trænede ikke for meget. Nu har de flotte resultater, de er nummer 14 i Frankrig i øjeblikket. De forsøger lidt efter lidt at komme tættere på eliten.

På mellemlang til kort sigt vil de naturligvis forsøge at lave en masse professionelle turneringer, især med FIP-kredsløbet. Vi forsøger at indføre midler, der giver dem mulighed for at leve ud fra deres passion. De havde en lille turnering i Trani, som de elskede, fordi de også skal kunne lide det […] og så kommer du tættere på den franske holdlejr i de kommende år, fordi der er en generation, der uundgåeligt vil ændre sig på et eller andet tidspunkt punkt.

Målet er at komme tættere på TOP 10, at begynde at få erfaring på den internationale bane og i de næste to, tre eller fire år at forsøge at komme på den franske holdvogn. “

P1000 100% feminin: "Vi vil prøve at gøre det lidt større næste år"

Padel Magazine : Vi kunne se, at du var bagud organiseringen af ​​en 100 % kvindeturnering inden for Big Padel, en P1000 i dette tilfælde. Er det en turnering, som vi vil se igen i de kommende år? Tror du, at dette kan give ideer til andre arrangører i Frankrig?

Jt Peyrou : “Altid i samarbejde med lederne af The Big Padel vi havde lange diskussioner, og jeg syntes, at der manglede en 100% kvindeturnering. Ofte er spillerne sidestillet ved mændenes turneringer og bliver ikke hædret. Vi satsede på at organisere en 1000 % kvindelig P100 med en præmiepenge på €2000, en supervisor, boldskift, fysioterapeuter, interviews. Jeg var overbevist om, at datoen var ret god i februar, og vi ramte den. Vi havde 36 hold, pigerne var ret glade, jeg havde god feedback, og det gav os nødvendigvis lyst til at fortsætte denne turnering.

Takket være de partnerskaber, som jeg har udviklet inden for akademiet, har jeg chancen for at kunne finansiere et par turneringer inden for Big Padel […] og for at være ærlig over for dig, så tror jeg, at vi vil prøve at gøre lidt større næste år: med flere præmiepenge, en turnering åben for alle, men måske også åben for kvindelige spillere lidt mere professionelle, spanske spillere og logisk nok vil turneringen finde sted på samme dato i midten af ​​februar. Valentinsdag for dem er perfekt (griner)! »

"Jeg tror, ​​det er op til WPT-instanserne eller Premier Padel, for at finde en aftale”

Padel Magazine : Gennem denne begivenhed har du positioneret dig selv som en af ​​de ivrige forsvarere af padel feminin. Hvordan ser du i forhold til det pigernes nuværende situation, uanset om det er på WPT eller om deres fravær fra Premier Padel ?

JT Peyrou : ”Det er ting, som jeg åbenbart ikke styrer for meget, efter det har jeg mit udefrakommende udsyn. Jeg mener, at padel feminin i lyset af kraften i denne sport, vil få kvinder til at elske det. Generelt for padel professionel, forekommer det mig væsentligt, at flagskibskredsløbet, om Premier Padel, WPT eller APT, eller sidestillede mænd og kvinder. Til Premier Padel det er det første år... Jeg synes, det er lidt absurd, ikke absurd, men det forekommer mig normalt i den rækkefølge, at kvinder også har deres turnering på Roland-Garros. Så tror jeg det er op til instanserne, WPT el Premier Padel at finde en aftale og for at kunne skabe et rigtigt herre-kvinde kredsløb, som vi kan have i tennis. Jeg tror, ​​at det i de kommende år vil se dagens lys. »

Cupra Padel-Point Tour : “en fest af padel"

Padel Magazine : I dag er vi på Cupra Padel Point Tour Den 4Padel La Rochelle. Hvad synes du om dette kredsløb, dets koncept?

JT Peyrou : “Jeg synes, denne turnering er super godt organiseret, den får mig til at tænke mere på en fejring af padel frem for blot en turnering. Der er folk, der kommer, børn, der opdager praksis, folk, der beder om autografer...så jeg synes, det er fantastisk! Det lille format, som jeg helt sikkert kommer til at stjæle fra dig, er "One Point", det er virkelig ikke dårligt (griner).

Nej, men folk virker super glade, og jeg tror, ​​det er gennem denne form for handling at tidobe alle steder, at padel vil udvikle sig. Jeg er en stærk tilhænger af denne sport. Jeg tror, ​​at kraften i denne sport, gør padel vil vokse af sig selv. Men du skal gøre det kendt, det sværeste er at få folk ind på banen padel. Så snart de er der er den vundet, jeg kan se den lige i eftermiddag, og den er under alle omstændigheder fantastisk! »

Find hele JT's interview lige her:

Nasser Hoverini

Brænder for fodbold, opdagede jeg padel i 2019. Siden da har det været vanvittig kærlighed med denne sport til at forlade min yndlingssport.