Jérémy Scatena interviews Cartri, dets helt nye udstyrsleverandør.

Hans debut i padel

Cartri: Hvordan gik dit forhold til padel ?

Jerémy Scatena: ”Jeg opdagede padel i 2006, da min ven Nalle Grinda sønner af Jean-Noel Grinda, den tidligere Davis Cup-spiller, inviterede mig til at spille en kamp. Jeg spillede tennis på det tidspunkt på et anstændigt niveau, og fra den ene dag til den anden kom jeg ind padel. Jeg takker Nalle for alt, hvad han har gjort for mig. Det var ham, der tillod mig at komme videre og slutte mig til det franske hold siden 2008." 

Cartri: Hvad kunne du lide ved padel ?

Jérémy Scatena: "De to ting, som jeg umiddelbart elskede, var hyggeligheden og det sociale aspekt af sporten, hvad enten det er med din partner, men også med modstanderne på den anden side af nettet. Der er et meget legende aspekt ved denne sport, som efter min mening ikke har sin side. 

En stærk spiker

Cartri: Hvilke resultater er du mest stolt af?

Jérémy Scatena: ”Så selvfølgelig er der flere. Til at starte med vil jeg sige de 2 afgørende kampe med Frankrigs hold, den første mod Belgien i semifinalen i EM, hvor vi vandt 7/6 i tredje sæt. Og den anden, i kvartfinalen i verdensmesterskabet mod Uruguay. Så tror jeg, der er mine sidste 1 runder af previa på WPT, hvor vi passerer 4 runder hver gang, det var store øjeblikke af følelser.

Cartri: Hvad er dit bedste skud, og hvilken vil du gerne forbedre? ?

Jérémy Scatena: "Mine to bedste skud er smashen og cuchillo-afkastet. På det skud, som jeg gerne vil udvikle, ville det være for at forbedre min kvalitet af bolden efter de modsatte smashes. Det ville være nødvendigt at lykkes med at spille om i fødderne, især i baghånd.”

Cartri: Hvad betyder det, at Cartri besluttede at satse på dig, og hvorfor valgte du dette mærke?

Jérémy Scatena: “For mig var det vigtigt at slutte sig til et brand, der har brug for mig på og uden for banen for at hjælpe med at udvikle produkter eller hjælpe brandet med at ekspandere til nye markeder. Cartri er et af de få mærker, der stadig producerer i Spanien, hvilket gør det muligt at opretholde Premium-kvalitet. Jeg valgte Cartri af disse grunde og på ingen måde for den økonomiske del, som var mindre interessant end med andre."

Cartri: Hvilken ketcher skal du bruge i år, og hvorfor vil du anbefale den?

Jerémy Scatena: "Jeg valgte "Alpha Titan" som er en rund ketcher med et ret hårdt gummi. Det er en pala, der giver mig mulighed for at have meget kontrol i det korte spil, forsvar og overgangsfaser. Den er ideel til avancerede spillere, der ønsker at kontrollere spillet."

Le padel udvikler sig langsomt i Frankrig

Cartri: Hvad er situationen for padel i dit land ?

Jérémy Scatena: "Det padel udvikler sig langsomt i Frankrig og sakker bagud i forhold til sine europæiske naboer, især Sverige, Portugal og Italien. Udviklingen i antallet af pladser, omkring 1200, samt antallet af spillere, er relativt konstant.” 

Cartri: Tror du, at padel, for at fremme sin udvikling bør have et forbund uafhængigt af tennisforbundet?

Jérémy Scatena: »Det er et spørgsmål, der vil dukke op mere og mere i fremtiden. FFT tillod padel for hurtigt at blive kendt, men den eksponentielle udvikling af sporten skræmmer tennisledere, der ser det som farlig konkurrence for tennis. Det er måske lidt tidligt for en Forbund af Padel at lette, men det er ikke udelukket, at det vil ske en dag.”

To hovedmål i 2022

Cartri: Hvad er målene for denne sæson?

Jeremy Scatena : "Med fødslen af det nye QSI/FIP-kredsløb Jeg vil have to hovedmål. Den første er at deltage i en hovedtrækning af en af ​​de 10 store Fip. Den anden er at nå semifinalerne i en APT-turnering og slutte i top 30. Drømmen ville være at komme ind i top 100 i verdens største kredsløb.

Cartri: Hvad er det kaldenavn, der bedst definerer dig?

Jeremy Scatena : "'El Loco'! Folk tager nogle gange min passion eller mit raseri for at vinde for vanvid. Samtidig skal man være lidt skør for at forlade sin by, land, familie og venner for at gå og forfølge sine drømme.” 

Thomas Jay

Efter at have været rystet af tennis i næsten 15 år, blev jeg en absolut fan af dens fætter, den padel. I næsten et år nu har jeg jagtet den lille gule bold med en anden ketsjer, men med lige så stor passion! Med base i Lyon, agter jeg at gøre dig bedre bekendt med padel i regionen og på nationalt plan.