Grundlæggeren af ​​Tennis Magazine og far til Antoine og Louis Couvercelle, som står i spidsen for Big Padel Merignac, Jean Couvercelle, gik til mikrofonen af Padel Magazine når Greenweez Paris Premier Padel Major til at besvare vores spørgsmål.

"Jeg havde aldrig forestillet mig, at det ville ende med en turnering på Roland-Garros"

Padel Magazine : Du kom ind i padel, både på jorden og som investor. Hvordan opstod dette eventyr?

Jean Couvercelle "Det er på to punkter. For først i Tennis Magasinet gav jeg straks et lille sted til padel og især tak til dig (Franck Binisti). Jeg blev straks forført af denne sport, som jeg havde chancen for at opdage i Spanien med familien. Og desuden var det der, ideen blev født om en dag at skabe en klub, som blev til den store Padel fra Merignac.

Jeg vil endda sige, at vi var forløbere i dette tilfælde, da vi var vært for en speciel notesbog, som blev kaldt " Padel Magazine “, i Tennis Magazine, i midten af ​​avisen. Der var 16 sider synes jeg, og der var rigtig nok at læse. Det var en aftale, som vi fastsatte for læserne og en aftale for fremtiden.

Det var en rigtig nyskabelse, fordi jeg troede meget på fremtiden for denne sport, selvom den på det tidspunkt ikke var særlig kendt. Desuden var det i selve avisen ikke alle, der var meget overbeviste om nytten af ​​at udvikle denne sport.

Hver måned var der en del reserveret til padel, og for at fortælle dig, så havde jeg aldrig forestillet mig på det tidspunkt, at det ville ende med en turnering her på Roland-Garros med denne internationale dimension.

Alle der trofast har fulgt Tennis Magasinet ved at vi er åbne overfor padel meget tidligt. Det var en form for frækhed, men som i dag bliver belønnet. Selvom det er bagefter, er jeg meget glad. 

Som vi har en klub af padel desuden er vi særligt stolte over at have skabt disse to ting på samme tid. »

"Det padel er en del af den store tennisfamilie”

Padel Magazine : I dag er du ikke længere knyttet til Tennis Magazine, men siger du ikke nogle gange til dig selv, at det er ærgerligt, at de ikke fornyede denne "tillid" overfor padel ?

Jean : "Ja, det er en skam, for i dag padel er en del af den store tennisfamilie. Det er integreret i det franske tennisforbund, så i alle henseender er det en skam.

I mange tennisklubber i dag, baner padel er installeret, og jeg tror, ​​at dette vil blive gjort mere og mere. Så derfor, bortset fra de private klubber, som har det rigtig godt, vil jeg sige, at det i dag er en del af denne familie. det padel har sin plads (i denne familie) og vil have det mere og mere tror jeg. »

Oprindelsen til lanceringen af ​​"Tennis Magazine" (1976)

Padel Magazine : Fortæl os lidt om begyndelsen af ​​Tennis Magazine. Hvordan kom du i gang med dette blad, der ligger i manges hjerter?

Jean : ”Det var også vovet dengang, for vi startede fra en blank side. At lave en avis betyder, at man skal forestille sig alt indholdet, alle sektionerne for at forsøge at leve op til forventningerne hos dem, der var interesserede i tennis på det tidspunkt. Der var mange mennesker, og det var en voksende sport, lidt ligesom padel dag.

Jeg tog risici på det tidspunkt, jeg var relativt ung, og jeg sagde til mig selv "Jeg går efter det". På det tidspunkt arbejdede jeg for France Soir, som var et stort dagblad, det største i Frankrig. Jeg forlod denne avis for at oprette Tennis Magazine, fordi jeg ville gøre det i sin egen ret og ikke gøre det ud over noget andet.

Det var en stor angst at vide, om det ville leve op til forventningerne hos dem, der delte en smag for tennis som mig. Og heldigvis tror jeg, at vi sigtede lige nok til, at de, der kunne lide det, kunne mødes og finde alle de svar, de kunne forvente. »

"Hver måned fik vi læsere, hvert år vandt vi markedsandele"

Padel Magazine : Hvordan kan du med få ord beskrive dette eventyr? Der var vel op- og nedture?

Jean : ”Nej, der var kun vækst, men når det er sagt, så var det meget svært, fordi vi var på et marked, der allerede var besat af et andet blad: Tennis de France, et blad, der tilhørte forbundsformanden, så det var meget kompliceret ift. at.

Vi spillede vores kort, og dem, der hjalp os, var læserne, fordi de straks meldte sig ind i bladet. Derfor gav det os mulighed for at vokse: hver måned fik vi læsere, hvert år vandt vi markedsandele.

Der var virkelig ikke en dukkert. Der var spidser afhængigt af resultaterne, med Davis Cup for eksempel. Og det indtil tennis aftog en lille smule. Fra det øjeblik, tennis faldt, mistede avisen åbenbart også nogle læsere. Derudover er det en del af en tid, hvor den skrevne presse ikke nødvendigvis er på sit bedste, selvom der altid er plads til papirpressen. Jeg er sikker på det.

Vi har udviklet os gennem disse 40 år i indhold, i præsentationen af ​​fag, det er normalt. Men frem for alt var der enorme øjeblikke af glæde og lidenskab delt med dem, der fulgte os: læserne, partnerne og spillerne, selvfølgelig tennisspillerne. »

Se hele videointerviewet lige her:

Nasser Hoverini

Brænder for fodbold, opdagede jeg padel i 2019. Siden da har det været vanvittig kærlighed med denne sport til at forlade min yndlingssport.