Her er fortsættelse af vores rapport i Madrid bag kulisserne i branchen padel af Decathlon. I dag er vi interesserede i den måde, hvorpå de bedst sælgende ketchere i verden "koges".

Selvom det kun blev skabt for to år siden, Kuikma, 100%-mærket padel af Décathlon, har allerede erhvervet sine adelsbreve i verden af padel. Hvad angår ketchere, er dette tilfældet med brugere, med meget positiv kundefeedback, især om kriterierne for forhold mellem kvalitet og pris og holdbarhed.

Brug ikke nødvendigvis 200 eller 300 €

« Vores målsiger Frédéric Oudeville, herren padel af Decathlon, skulle lave padel tilgængelig for det største antal. Det betyder især økonomisk tilgængelig, hvad enten det er for begynderen eller for eksperten, som ikke nødvendigvis ønsker at bruge 200 eller 300 euro for en high-end ketcher. Med vores ekspertudvalg ønskede vi for 100 euro at tilbyde carbonketchere udstyret med de bedste teknologier. Og det, vi er praktisk talt de eneste på markedet, der gør det '.

Men hvordan former du, med udgangspunkt i et næsten blankt ark, en række ketchere beregnet til de mest krævende spillere?

« Da jeg blev valgt som produktchef, fortsætter Fred Oudeville, kom jeg til Madrid for at analysere spillernes behov og for at opbygge et sammenhængende tilbud. Jeg rekrutterede Andrés Sanchez, som allerede arbejdede for Décathlon i Lille, som sneskoingeniør. Så oprettede jeg i Spanien et team af ingeniører, designere, merchandising-specialister... Holdet skulle have det spanske flag, fordi det er vores første marked, det mest krævende. "

Horacio Álvarez Clementis dyrebare oplevelse

Så tidligt som i 2017 producerede dette team deres første prototyper af snesko, der bygger på erfaringerne fra Artengo. " Vores første ketchertest var for heterogene, ikke afgørende nok. Vi har måske gode spillere på vores hold, men vi er ikke gode nok, ikke kloge nok til at måle en ketcher nøjagtigt nok til at bringe den på markedet. Derfor besluttede vi at arbejde med Horacio Alvarez Clementi, for at drage fordel af hans erfaring som tidligere pro-spiller og træner '.

Horacio Alvarez Clementi under træning

Med sine 63 år har den argentinske træner stærke ideer om, hvad en god tennisketcher er. padel, hvilket han forklarede os i et kommende interview. " Han hjalp os enormt, indrømmer Fred Oudeville, inklusive når han ikke validerede tre af de fire ketchere, der blev indsendt til ham, da vi allerede havde lavet fem eller seks versioner. Han sagde om en, at hans '' punto dulce '' ikke var stor nok, om en anden, at den vibrerede, mens vi ikke følte, at den vibrerede ... Men han havde ret: så det gjorde vi. 'lyttede, vi forsinkede lanceret i seks måneder, og i dag er jeg meget tilfreds med resultatet '.

KTL, et hemmeligt rum, uden vinduer

Men lad os gå tilbage til bagkøkkenet, hvor Kuikma-ketcherne bliver lavet, i hjertet af El Hangar-klubben, i det nordlige Madrid. På overfladen intet ud over det sædvanlige. På den ene side meget traditionelle kontorer med computere og et meget ungt team på kun 12 personer (men forventes at udvide snart); gennemsnitsalder, omkring 30 år.

Lidt længere, beliggende mellem to spor af padel, et hemmeligt rum, uden vinduer, hvoraf en digital kode forbeholder adgang til kun indviede. På døren er der skrevet tre bogstaver: "KTL"! " Det betyder Kuikma testlaboratorium », forklarer Andrés, sneskoingeniøren.

En hylde med produkter fra Kuikma Photo Jérôme Arnoux

Et rent "produkt" fra Decathlon-industrien, Andrés har arbejdet der i 12 år: " Jeg kom til virksomheden som sælger i Malaga-butikken (Andalusien), mens jeg studerede industrielt design som ingeniør. Derefter lavede jeg en merchandising-mission i Lille, hvor jeg sluttede mig til PCM-laboratoriet (plast, komposit og metal). Det er her, vi laver udholdenhedstest, statiske test og slagtest på hårde materialer. Jeg overvågede forsøgene for ketchersport, fiskestænger og cykler ... »

Andrés, en kok, der kombinerer ingredienser

Lad os nu vende tilbage til Kuikma testlaboratoriet. " KTL'en er hvor vi laver forskellige produkttests, siger Andrés. Selvom udviklingscentret er baseret i Lille, har vi nogle gange brug for at pille lidt i Madrid: skære en ketcher for at forlænge den, tilføje vægt, ændre et par detaljer ... Og desuden laver min kollega Raquel nogle merchandising-tests her , det vil sige, den tester præsentationen af ​​produkterne, de hylder, der så udbydes til butikkerne i monde entier '.

Andrés Sanchez er produktingeniør i Kuikma Og også en god spiller af padel

Andrés beskriver let sig selv som en "kok" af ketchere, der håndterer tre ingredienser på daglig basis: ketcherformen, sammensætningen af ​​"sandwichen" og boreplanen. Med andre ord søger den for hver model det bedste kompromis mellem formen, komponenterne (kulstof, glasfiber, skum), antallet og placeringen af ​​hullerne.

« Vanskeligheden, forklarer han, er at finde en klar sammenhæng mellem, hvad man beregner på en computer og spillernes følelser under virkelige forhold. Nogle gange skal du bare ændre doseringen af ​​en enkelt ingrediens, og alt skal gøres igen. '.

Op til ti prototyper til en ketcher

Hvor mange timers arbejde kræver en ketcher?

 « Det er meget varierende, vurderer ingeniøren. For nogle har jeg 350 timer i tankerne. Til ekspertudvalget (PR990), som vi udviklede i 2018, lavede vi ti prototyper, hvilket er meget. Vores krav var høje og Horacios krav endnu mere, hvilket vi takker ham for. Min opgave er at finde tekniske løsninger til at tilpasse sig det, Horacio går ind for, og det er takket være ham, at 90 % af brugerne kan lide vores ketchere. '.

Efter at have fornyet de forskellige serier af ketchere, tog Kuikma-teamet derefter fat på udviklingen af ​​andre produkter, især sko, bolde, tasker og tøj dedikeret til padel.

Vi testede en tophemmelig model

Endelig er en ny udfordring i 2022 sponsorat: For første gang vil kendte spillere blive udstyret med Kuikma-produkter, især ketchere. Og om et par dage ved vi om Maxi Sanchez rygter er grundlagt eller ej...

Hos Kuikma må vi derfor forvente udseendet af en række endnu mere effektive ketchere! Men i november sidste år havde vi chancen for at teste en tophemmelig model, som Kuikma ikke planlægger at lancere før sommeren 2022: dens kodenavn er "the Pro". Hybrid i form, den vejer omkring 365 gram og kombinerer komfort, kraft og præcision med en stor "punto dulce".

Vi vil ikke fortælle dig mere, bortset fra at den vil blive solgt for mere end de nuværende ekspertmodeller. Og med god grund: den vil blive fremstillet i Spanien og ikke i Asien ...

Efter 40 års tennis falder Jérôme i potten af padel i 2018. Siden da tænker han på det hver morgen mens han barberer ... men barberer aldrig pala i hånden! Journalist i Alsace, han har ingen anden ambition end at dele sin passion med dig, uanset om du taler fransk, italiensk, spansk eller engelsk.