Andoni Bardasco, tidligere professionel spiller af padle og forbundet med Padel Stuff, ser tilbage på et stykke historie om denne sport i Bilbao.

En padelbane i hjertet af Bilbao

Lige i byens centrum, mellem Guggenheim Museum og den centrale plads i Bilbao, er der et atypisk terræn. I første omgang a Gavl, blev det omdannet til padelbane i 90'erne, da denne sport begyndte at brede sig i Spanien.

Adgangen til dette felt er speciel: indgangen er placeret højere end spillefladen, hvilket tvinger spillerne til Sauter at få adgang til det. Dette arrangement var almindeligt på det tidspunkt, hvor klubber brugte ledige pladser til at installere padelbaner uden at tilpasse arkitekturen til sportens moderne krav.

Unikke spilleforhold

Landet af Bilbao Sportsklub, indbygget 1894, har egenskaber, der påvirker spillet:

  • Un lavt til loftet d'miljø 7 meter, hvilket gør det svært at bruge lobs.
  • A reduceret spilleflade, af kun 8 meter bred i stedet for 10 regulatoriske målere.
  • Vægge ind beton, der tilbyder et opspring anderledes end moderne glasoverflader.
  • A syntetisk tæppe på jorden, bremse bolden ned og øge dens slid.

Disse specificiteter har skubbet spillere til at tilpasse deres strategi og favorisere en mere teknisk og præcis.

Materialets udvikling

Andoni Bardasco præsenterer en Vision ketcher, hvormed han startede padel. I modsætning til nuværende modeller var denne ketcher mere stiv, tungere og mindre tolerant. Vejning 390 gram, det krævede en mere avanceret teknik at kontrollere bolden godt.

Udviklingen af ​​hardware har transformeret spillet og lavet strejker mere eksplosiv og rejser mere flydende.

Myten om Slice og virkningen af ​​regulering

Tidligere var en grundlæggende regel krævede, at spillerne lade den første bold hoppe efter servering. Dette gav den tilbagevendende spiller en fordel, så de kunne rykke op i nettet. For at optimere denne tilgang skal Slice blev foretrukket, bremsede bolden ned og gav tid til at komme til nettet.

I dag eksisterer denne forpligtelse ikke længere, og spillerne favoriserer flade eller løftede afkast, sværere at imødegå.

Et historisk land i forvandling

Club Deportivo de Bilbao-feltet bliver renoveret i de kommende måneder. Denne transformation vil markere forsvinden af ​​en af ​​de sidste traditionelle grunde padel i Spanien.

Historien om dette unikke sted illustrerer perfekt udviklingen af ​​padel, en ung sport, der har vidst at tilpasse sig og modernisere, samtidig med at dens essens bevares.

Andoni Bardasco, vidne til og skuespiller for denne transformation, deler således et sidste kig på et felt, hvor hans passion for padel blev født.

Frank Binisti

Franck Binisti opdagede padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden da har padel været en del af hans liv. Du ser ham ofte på turné i Frankrig for at dække store franske padel-begivenheder.