Simon Boissé, Europamester i padel 2015 og nuværende træner hos Sport-in-Park i Laval diskuterer forskellene mellem servering af tennis og servering padel.

Tennis og padel, samme kamp?

Service ved padel repræsenterer perfekt denne sport. Det er simpelt og tillader ikke på forhånd at vinde skud eller ess i modsætning til tennis. Men det er et slag, der stadig kan skade modstanderne.

Udført med en ske og ramt i maksimal hoftehøjde, tjenesten padel forbliver afgørende for at starte et punkt.

En veludskåret tjeneste er en "kedelig" tjeneste

Fra et teknisk synspunkt anbefales det at give det en skæreeffekt, der giver en dykkende kugle. Turneren er således forpligtet til at tage en forholdsvis lav bold. Ikke let at vende tilbage og især at "vende tilbage godt" for at undgå lynet fra volleyballspilleren overfor.

Ramt hårdt som tennis?

Fra et taktisk synspunkt er det ikke en garanti for succes at tjene hårdt, mens det i tennis undertiden er synonymt med et vindende point eller et es. Faktisk, jo hårdere du rammer, jo mere kan turneren bruge denne kraft til at modvirke dig.

Klatre i farten

Le padel er en sport, hvor du bliver nødt til at tvinge dig selv til at gå i flugt bag din servering, hvis du vil forbedre dit spil. Der er ikke noget som en baggrundsprofil eller en volleyballspiller som i tennis. På padel, skal du gå i farten, hvis du vil udvikle dit spil.

For at undgå at klatre og fange et forbipasserende, anbefales det at variere zoner (Windows, spiller, median) med skårne bolde.

Det er derfor vigtigt at fokusere på kvaliteten af ​​din klatring og opnåelsen af ​​din første ende snarere end at være tilskuer til en mulig vindende serve.

Simon Boisse

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.