I Padel Magazine vi elsker gode historier og interessante møder. Vi var så heldige at kunne chatte et øjeblik med Cecilia Baccigalupo, pioner af padel i Argentina siden 1980'erne.

Den tidligere verdensmester og nummer 1 kom tilbage for os på sin begyndelse, sin karriere og betroede sig til sin vision om padel nuværende.

Nummer 1 i næsten 10 år

Padel Magazine : Fortæl os om din begyndelse i verden af padel og hvordan opdagede du denne sport?

Cecilia Baccigalupo : "For at gøre det kort begyndte jeg padel i 1986, da jeg holdt ferie i Punta del Este, Uruguay. Der var en mark på stranden, hvor jeg skulle hen, og jeg blev inviteret til at prøve denne sport. Jeg syntes, det var fantastisk og troede, det var noget for mig. Hele mit liv har jeg spillet tennis og frem for alt elsker jeg at spille double. Derudover spillede jeg tilfældigvis baskisk pelota, hvilket gav mig mulighed for at sætte mig ind i væggene.

Så deltog jeg i min første konkurrence i den mandlige kategori, fordi der ikke var nok damer, og med min partner vandt vi den. Siden den dag er jeg blevet promotor for padel kvinde sammen med Adriana Costagliola. Jeg kom i kontakt med formanden for Madrid-foreningen, og det var sådan den første kvindeturnering blev organiseret i 1989.

For mig fra begyndelsen padel var dedikeret til alle uden forskel. I Argentina spillede alle, og det var fra 1990'erne, at padel eksploderede der. Så meget, at vi var i stand til at tælle op til to millioner udøvere på én gang. Flere og flere mænds og kvinders turneringer blev født. Det var virkelig en sport for alle. Ikke desto mindre var priserne såvel som kontrakterne med sponsorerne meget mere fordelagtige for herrerne, men det er ikke noget nyt, og vi ser det i næsten alle sportsgrene.

PM: Fortæl os om din udvikling i padel

CA: "Jeg begyndte at give lektioner i padel, jeg var også idrætslærer og jeg var medlem af foreningen af padel Argentina. Vi organiserede således sammen med andre lærere den første verdensungdom. I 1989 spillede og vandt vi også den allerførste Masters i Madrid med Adriana Costagliola og tre år senere vandt jeg VM i Sevilla med China Mazzuchi. I 1994 gentog vi bedriften i Mendoza i Argentina med Adriana Costagliola, og to år senere opnåede vi en tredje verdenstitel i den spanske hovedstad.

Jeg var nummer 1 i næsten 10 år. Jeg trak mig tilbage som professionel spiller, da jeg blev gravid, men er fortsat meget aktiv i udviklingen af padel.

Efter alle disse år besluttede jeg at skabe en fond for mennesker med udviklingshæmning, så de kan dyrke sport. Vi startede med padel og så tilføjede vi andre discipliner såsom fodbold, tennis, hockey eller endda basketball."

PM: Hvorfor padel eksploderer det nu og ikke før?

CB: "Jeg tror, ​​at det faktum, at padel er blevet en sport lidt mere tv-transmitteret og offentliggjort via sociale netværk hjælper enormt i dens udvikling. Desuden er det en ganske spektakulær og behagelig sport at se. Spillene er et rigtigt skue. Derfor vil jeg gerne takke alle de mennesker, der har tilføjet deres lille sten til bygningen, og som har lavet den padel være nu, hvor det er i dag. Min drøm ville være, at denne disciplin blev olympisk."

Alt-attributten for dette billede er tom, dets filnavn er Diego-Maradonna-et-Cecicila-Baccigalupo-1024x576.jpeg.
Diego Maradona og Cecilia Baccigalupo

Foren dig for at harmonisere reglerne

PM: Kunne du forestille dig en dag at se padel hos Roland Garros?

CB: “Da jeg blev kaldt i 1990 for at udvikle padel i Frankrig tog jeg til Toulouse til et arrangement med journalister og atleter. Den person, der kontaktede mig, fortalte mig, at hvis den padel tog afsted i Frankrig, en dag ville vi se ham på Roland-Garros. Tredive år senere var jeg så heldig at kunne deltage i den første turnering på Roland-Garros, og det var utroligt."

PM: For dig, hvad har udviklet sig i padel gennem de sidste 20 år?

CB: ”Allerede dengang var reglerne anderledes. Når vi spillede i Spanien eller Argentina, kunne nogle punkter i reglerne variere afhængigt af landet, for eksempel tjenesten. I Spanien tjente spillerne i skulderhøjde, mens det ikke var sådan i Argentina. Men det lykkedes os alle at blive enige om at harmonisere reglerne.

Og hvis vi tager den fysiske del, var spillerne på det tidspunkt mindre forberedte end nu. De lagde ikke så meget vægt på deres fysiske forberedelse, som professionelle spillere gør i dag. Lad os også tilføje, at praktiserende læger på det tidspunkt begik flere utvungne fejl end nu.

Le padel i dag er meget mere teknisk og taktisk med viboras, bandejas eller "par3", som spillerne formår at restituere uden for banen. Vi havde ikke en lærer til at lære os alle disse aspekter.

Jeg tror, ​​hvert trin i padel er interessant, og at udviklingen er positiv. I dag kan vi overvære fantastiske kampe, blandt mændene som blandt damerne."

PM: Hvad er din mening om boom-in padel men også på dets mere negative sider såsom konflikter mellem kredsløb. Var der allerede spændinger på det institutionelle niveau?

CB: “For at være ærlig, så er jeg meget glad for at se, at min sport er blevet en velkendt disciplin på verdensplan. Med hensyn til konflikter har der altid været nogle, men jeg tror oprigtigt på, at vi alle skal stå sammen mellem spillere, foreninger, kredsløb for at vokse sammen. Det er den bedste løsning til sport."

PM: Hvad laver du i dag?

CB: “Jeg bor i Argentina, men jeg udvikler træning i hele verden. I år var jeg for eksempel i Milano og næste år vil jeg højst sandsynligt være i Frankrig og Spanien. Jeg vil meget gerne rejse til andre lande, hvor de padel vokser mere og mere som Sverige eller Qatar. Jeg er passioneret, og jeg vil gerne kunne give al min viden og min erfaring videre til alle disse nye spillere, uanset om det er mænd, kvinder eller børn.

Men det, der ville glæde mig endnu mere, ville være at bringe min viden om padel til alle mennesker med handicap, så de også kan nyde 20×10.

Jeg vil også gerne tilføje, at vi skal åbne en fond i Spanien, og at vi skal gennemføre træning og turneringer med henblik på at donere midlerne til denne forening.

Instagram: Fundacion Baccigalupo

Sebastien Carrasco

Fan af padel og af spansk oprindelse, padel løber gennem mine årer. Meget glad for at dele med dig min lidenskab gennem verdensreferencen af padel : Padel Magazine.