Før Ungdoms -VM, der begynder den 20. september i Mexico, vi havde mulighed for at tale med Brice Bernard, kaptajn på vores franske drengehold og en vigtig figur i padel Fransk gennem sit projekt Padel i Occitanie i særdeleshed.

"Projektet Padel Occitanie virkelig tæt på mit hjerte ”

Padel Magazine : Brice, kan du fortælle os om det arbejde, du lavede med dit team?

Brice Bernard : " Projektet Padel Occitanie Jeg er virkelig tæt på mit hjerte, jeg er omgivet af et virkelig komplet hold: Først og fremmest er der Philippe Belou (formand for Occitanie -ligaen), Grégory Louis (ligadirektør), Eric Largeron (kommissionsformand) padel). Omkring mig har jeg også mit undervisningsteam, der består af Yannick Maurel (drenge kaptajn), der har samlet unge drenge fra Occitanie og Pays de la Loire i 2 år; Jeg har også Steffi Merah (vicekaptajnpiger) og ansvarlig for pigeholdet under ledsagelserne. 

Der er også en masse strukturer, der gav mig en hånd, som tennisklubben Blagnac til receptionen, måltiderne osv ..., rådhuset i Blagnac til levering af strukturen padel, klubben Palavas mit center til at være vært for og organisere turneringer, der gjorde det muligt for 19 unge at spille 98 officielle kampe (og som klubchefen er ingen ringere end Yannick Maurel for), le TPC der stillede pisterne til rådighed for os i vores præ-franske mesterskabslejr (gennem Kevin Tournemire) og også hotellet Holiday inn express Blagnac (med hr. og fru Hillhouse). Jeg er meget taknemmelig for deres hjælp i vores projekt. “

 

Brice Bernard Steffi Merah Yannick Maurel

"Uden min positive test, tror jeg, at drengene havde en stor chance for at vinde mesterskabet"

Padel Magazine : Lad os gå tilbage til Franske mesterskaber. Hvad skete der ? Ifølge dig, havde dit hold en chance for at blive mester uden denne episode?

Brice Bernard : ”Det er svært for mig at fortælle dig, hvad der ville være sket uden at have oplevet det. Uden min positive test tror jeg, at drengene havde en stor chance for at vinde mesterskabet. Ikke uden smerter, mere vi havde to meget konkurrencedygtige hold i U14 & U18.

På pigesiden ville vi helt sikkert have slået Reunion Island, men meget oprigtigt ville det have været kompliceret mod PACA -holdet, der var mere erfarne end os. Anyway, vores projekt i pigerne var at få succes med at opbygge et hold med unge piger, der kun spiller padel og andre, der kommer fra tennis. Målet er at få dem til at udvikle sig maksimalt og om muligt få dem til at integrere det franske hold. I øjeblikket er der 2 udvalgte spillere, Célia Tolano (Sete ) / Lou Agosti (Blagnac), og også Margo Andrieu (Blagnac) der var på den mulige liste over udskiftninger. Det er lovende for fremtiden! "

Meget få ligaer har et pigehold

Padel Magazine : Hvordan forklarer du, at vi endelig har så få ligaer blandt piger? Hvilke løsninger til at afhjælpe det? 

Brice Bernard : ”Årsagerne til det meget lave antal ligaer blandt piger er mange. Det starter fra mangel på frivillig, kompetent, motiveret person i ligaerne. Men ikke kun. Vi kan også tale om det meget begrænsede budget til uddannelse af unge på nationalt plan, ikke-eksisterende ungdomskonkurrencer, lærere, der ikke er tilstrækkeligt uddannede og ikke ofte motiveres af mangel påmål osv. En anden afgørende faktor efter min mening er det faktum, at klubberne ikke altid har et mål om træning, men rentabilitet, hvilket virkelig er en skam.

Overordnet set mangler det efter min mening et ambitiøst sportsprojekt.

Det er klart, at vi er i en bestemt kontekst, og med Covid, det er svært at have synlighed på kort og lang sigt, men det undskylder ikke alt. Som en løsning på alt dette kunne vi for eksempel fremme udvekslinger med holdene i Frankrig Senior gennem aktier ierfaring osv. hvilket kunne lette denne ånd til identifikation af unge i forhold til institutionen "Team of France". "

brice bernard piger

"Det er vigtigt at have international synlighed på niveau med unge"

Padel Magazine : Objektiv, verdenerne. Du kommer til at tiltræde en ny stilling i Team France. Hvordan har du det med din ansættelse, og hvordan vælger du disse unge talenter? 

Brice Bernard : "Efter mit stop for et par år siden, som træner for det franske seniorhold for drenge i Mexico, skal jeg igen ledsage de unge mennesker som ved en tilfældighed i Mexico ... Det er en mission, jeg tager med stor motivation og beslutsomhed at bringe det bedste til unge mennesker af hele mit hjerte. Det er en stor anerkendelse fra myndighedernes side FFT, men det er også en ny national fremdrift.

For mig er det vigtigt at have national, men også international synlighed på niveau med unge for derefter at have de rigtige filtre i hver alderskategori og overføre dem til alle FFT, konkurrenter, ligaer, klubber, lærere osv ... Det er en enestående efteruddannelse, der så skal værdsættes.
Sportsresultater skal selvfølgelig være de højeste, men at bygge det yngste på øverste niveau er mit hovedmål."

Brice Bernard rådgiver unge

Brænder for fodbold, opdagede jeg padel i 2019. Siden da har det været vanvittig kærlighed med denne sport til at forlade min yndlingssport.