Alix Collombon starter et nyt eventyr i 2023. Og hans ambition forbliver helt sikkert den samme: at være et af de 8 bedste par i verden i 2023. Men det bliver med Carla Mesa og ikke med Jessica Castello.

Carla Mesa er den 22. spiller på ranglisten World Padel Tour, to rækker bedre end Alix Collombon (24.). I sidste ende, hvis denne adskillelse med Jessica Castello ikke nødvendigvis var planlagt i programmet, lykkedes det franskkvinden at slå sig sammen med en partner i verdensklasse, der giver håb om det bedste for det fransk-spanske par i 2023.

Alix fortæller os om denne episode. (det filmede interview)

"Separationer er en del af spillernes liv"

Vi vidste, at det kunne ske i slutningen af ​​året med Jessica. Frem for alt havde vi en god anden halvdel af sæsonen.

Men nogle gange afhænger det ikke nødvendigvis af os, men af ​​spillerne ovenover i stillingen. Og det er lige, hvad der skete med Jess.

Vi sagde altid, at hvis der var mulighed for det ene eller det andet, var adskillelsen mulig. Og det var, hvad der skete, da Jess havde en mulighed for at spille med en højere rangeret spiller.

På det tidspunkt er det altid mærkeligt, men det er det professionelle liv, der vil det.

Jeg forstår godt, at det lyder mærkeligt, men adskillelserne er en del af spillernes liv.

Men i virkeligheden synes jeg, det er en velsignelse i forklædning. Jeg tror, ​​at denne adskillelse kan give os mulighed for at krydse et niveau og nå Master Finalen, hende som mig, men hver for sig.

Jessica Castello og Alix Collombon i Toulouse i juni sidste år

"Det er vores mål at tiltrække spillere over os"

Det er rigtigt, at vi har en meget interessant anden halvdel af sæsonen, hvor vi slår top 10-spillere.

Og samtidig er det ligesom vores mål at tiltrække spillere, der er lidt bedre, lidt bedre placeret.

I slutningen af ​​sæsonen er den vurdering, vi foretager med Jess, at vi har en god sæson, men vi kan gøre det meget bedre, fordi vores margin til forbedring er betydelig, fordi målet ville have været med Jess Final Master næste sæson.

Det er sandt, at alt dette, sagde vi til os selv. Tingene går meget stærkt padel. Men det afhænger ikke altid af os, det afhænger af mulighederne.

I denne sæson har der også været mindre gode. Da vi er i slutningen af ​​sæsonen, og vi slutter godt af, vil vi kun huske slutningen, men der var tvivl på min side som på Jess' side.

"Vi havde passeret en milepæl mod de bedste"

Jeg tror, ​​at i 2022, når vi går gennem øjeblikke af tvivl, er det normalt at tænke på en adskillelse for at give os mulighed for at genoplive os selv. Har vi nået vores maksimum sammen? Har vi været ved slutningen af ​​vores evner? Det er spørgsmål, der opstår. Og i starten af ​​året stiller vi selvfølgelig os selv spørgsmålet.

Men jeg kan huske, at vi bed tænderne sammen, og at vi sluttede meget godt af. Når du slår top 3 eller 4, giver det selvtillid. Kampen vi vandt mod Pati Llaguno og Virginia Riera er en af ​​de meget motiverende kampe, især mod spillere, hvis spil generer os meget. Jeg tænker også på denne kamp mod Marta Ortega og Beatriz González i meget komplicerede vejrforhold på Mallorca Challenger.

Jeg tror, ​​vi endelig havde passeret denne milepæl mod spillere af denne kaliber. Og det er det, jeg vil huske.

Projektet var vigtigt for os

Jeg ved ikke, om jeg fortryder vores adskillelse. Men ja, vi kunne godt lide vores projekt. Han stod vores hjerter nær.

Det var hårdt for os begge, tror jeg. Men vi sagde til os selv, at vi ville prøve at forbedre hver enkelt af os på vores side.

Det ville have været rart at nå top 8 sammen. Men det er en del af padel. Det er et spil med musikalske stole.

Det viser sig, at Marta Marrero stopper sin karriere. Hun er en venstrefløjsspiller. Og selvfølgelig vidste jeg, at der kunne ske noget, for Jess er netop en spiller til venstre.

Hvis det i morgen er Lucia Sainz, der sætter en stopper for sin karriere, jamen det er helt sikkert mig, der kunne have muligheder.

Jeg ville gerne have spillet med Marta Marrero

Det ville være løgn at sige, at jeg aldrig havde forestillet mig en dag at spille med sådan en spiller.

Jeg kender hende meget godt. Jeg har denne chance for at være i hans gruppe siden begyndelsen. Vi kan sige, at han er en gudmor for padel for mig. Jeg er meget gode venner med hende. Jeg sendte hende også en besked, da hun formaliserede sin pension på pisterne. Og hun gav mig et godt svar.

Hun har altid været meget venlig mod mig.

Carla Messa får sine partnere til at spille godt

Jeg har aldrig leget med Carla. Men imod hende, ja. Men ikke så meget. Jeg tror, ​​jeg havde brug for det i sidste ende, en forandring for at tage et skridt fremad.

Vi havde slået Jensen/Mesa parret i starten af ​​året. I starten af ​​2022 var det et formidabelt par. Vi forstod ikke rigtig, hvorfor dette par gik fra hinanden.

Men jeg kender ikke Carla så godt. Hun er ikke den mest ekspansive af kredsen. Det, der interesserer mig, er, hvordan hun spiller. Og hun spiller meget godt. Hun har et utroligt talent.

Det, der vil være nyt for mig, er at spille med en spiller, der ikke er i min by, da hun er i Madrid og jeg i Barcelona.

Hun har en stærk karakter. Jeg tror, ​​hun har et spil, der passer til mange spillere. Hendes partnere leger altid meget godt med dem.

Og hun sagde ja med det samme, da jeg ringede til hende.

Vi vil have ambitioner for 2023.

Frank Binisti

Franck Binisti opdager padel på Club des Pyramides i 2009 i Paris-regionen. Siden padel er en del af hans liv. Du ser ofte ham turnere i Frankrig for at dække de største begivenheder i padel français.