Ægteskab, osteopati, ny partner... som 29-årig forbereder spilleren fra La Tranche-sur-Mer sig til at spille en særlig sæson

En tenniskvindes ansvar

Tennis har altid været en del af mit liv. Jeg begyndte at spille som 5-årig, og jeg spillede al min tennis i Pays de la Loire-regionen. Jeg kom endda med i håbcentret i Nantes, da jeg var 12 år gammel.

Hans erfaring i USA

Inden jeg bestod min studentereksamen, planlagde jeg at tage til USA. Et par venner gik der, og de solgte mig oplevelsen. Med alle de tenniskonkurrencer, jeg havde, blev det kompliceret. Så jeg lagde sporten til side for at fokusere på mine studier.

Efter at have opnået min studentereksamen, var jeg i stand til at tage afsted i fire år. Først ind Tennessee til Clarksville i et år, og derefter Fresno Californien. Jeg kom på universitetets tenniskursus, det gav mig mulighed for at studere fysio, mens jeg fortsatte med at spille tennis. Jeg var 1/6 dengang. Min placering tillod mig at have et fuldt stipendium, jeg havde intet at betale. Jeg kom til USA på grund af tennis, men ikke specifikt for tennis.

Le padel som en selvfølge

Mit sidste år i Californien, der var et problem med mit college, min træner blev fyret, og jeg kunne ikke spille i et år. Da jeg vendte tilbage til Frankrig savnede jeg tennis lidt. Jeg tog på ferie til La Rochelle og en ven introducerede mig til padel. Jeg elskede. Da jeg ankom til USA, indså jeg, at tennis var meget holdorienteret, vi lavede en masse doubler, og jeg nød det virkelig. Det er netop takket være dette, at jeg hurtigt blev glad for padel.

Da jeg vendte tilbage til Lyon, lavede jeg lidt research, jeg registrerede mig på et websted for at finde partnere, og det var sådan, jeg spillede Esprit for første gang. Padel. Sébastien Cornet observerede mig meget, og han forklarede mig, at jeg havde gode tennisbaser, som kan hjælpe mig i padel. Det gik meget hurtigt, og jeg kom hver uge for at træne. Mellem tennis og padel, mit valg blev hurtigt truffet !

Alison Square

Et første mindeværdigt minde med Camille Martinet

Sport er simpelt, enten konkurrerer jeg, eller også gør jeg ikke. ! Jeg lærte hurtigt det taktiske og tekniske grundlæggende i træningen, og jeg lavede P100 og P250 i Lyon. Da jeg startede padel Jeg spillede med Camille Martinet. Vi lavede en masse turneringer sammen, og vi hyggede os virkelig. Mit bedste minde var en P500 i Lyon. Vi kommer ud af kvalifikationen, vi var omkring 700 i klassementet, ingen ventede på os ved vendingen. Vi ankommer til finalebordet, vi møder piger i top 20, 30 var skøre! Det gav os intense følelser og det var da jeg sagde til mig selv "hvis jeg tager flere lektioner, er der måske noget at lave".

En atypisk stil med råd fra Johan Bergeron

Jeg har et meget aggressivt spil. Double i USA lærte mig virkelig om salve og om positionssans. Jeg har en god smash og et godt overblik over spillet, det hjalp mig meget i padel. Jeg har stadig et stort problem, der fortsætter i dag, jeg har en tendens til at ville afslutte punktet for hurtigt. Jeg skal bygge mit spil mere, for at være mere tålmodig.

Jeg har en lidt atypisk stil, men det er min styrke. Efter råd fra Johan Bergeron kombinerer jeg baghånd med en og to hænder. I Spanien gør de det mere og mere, så jeg stoler på ham. Med den ene hånd kan jeg ikke spille fladt, og mit håndled er løst.

Mellem frustration og motivation ved Open Padel Arena (holdturnering)

Alison Carre Lucile Pothier

Det var et kompliceret spil. Før dette møde var det en hovedpine i forhold til valg af par. Til sidst spillede vi sammen med Lucile Pothier. Vi vinder første sæt, mens vi hele tiden jagter efter scoringen. I det andet kommer Mélanie (Ros) og Marie (Lefevre) foran, og i tredje sæt har vi chancerne, men det lykkes ikke. Vi ved, at denne kamp kan vende den ene eller den anden vej, uundgåeligt tynger det moralen. En masse skuffelse, men samtidig fortæller vi os selv, at vi ikke var langt bagud, og det er stadig piger, der spiller rigtig godt.

En hverdag mellem osteopati og padel

Mine fysiostudier i USA var værdiløse i Frankrig. Jeg startede forfra. Jeg gjorde mine fem års osteopatistudier i Lyon, og for to år siden dimitterede jeg. Så snart jeg fik det, havde jeg chancen for at åbne min egen praksis, som giver mig mulighed for at åbne og lukke i henhold til mine nicher. Så snart jeg har weekendturneringer, lukker jeg. Jeg begrænser mig stadig til to turneringer om måneden, for økonomisk kan jeg ikke mere. Uden en sponsor er det kompliceret, alt er for min regning. Derudover har vi i Lyon ikke mange turneringer over P250. Hver gang du skal vestpå eller til Paris, og det er dyrt.

Et særligt år 2023

Jeg vil gerne komme tættere på top 20, men det er svært at projicere mig selv. Det er et særligt år for mig, Jeg skal giftes næste juni. Så der er måneder, hvor jeg ikke vil være i stand til at spille, og økonomisk kan det være kompliceret. Jeg vil ikke være i stand til at lave alle de turneringer, jeg ønsker. Derfor startede jeg ikke med en bestemt partner i denne sæson. Jeg vil lave så mange turneringer som muligt med de piger, der vil være til rådighed.

Louise Bahurel Alison Carre

Leger med Louise Bahurel

Jeg kan rigtig godt lide at lege med hende. Vi vil kunne være sammen i denne sæson, men hun ved det, jeg vil ikke være i stand til at sikre alle turneringerne. Vi havde to flotte forestillinger kl P1000 i Merville (3ème) og Rouen P1000 (4ème). Det var vores første turneringer sammen, vi er klar over, at der stadig er benchmarks at tage, men det er lovende. Jeg synes, vi har et spil, der supplerer hinanden. Hun er mere tålmodig end mig i spillet. Hun er ung, og hun har en stor fremtid i denne sport, vi kan hjælpe hinanden.

Hans drøm: at slutte sig til det franske hold ... som osteopat

Jeg ved, at jeg ikke vil tjene til livets ophold med padel, det bliver ikke mit job. På den anden side er min drøm at blive osteopat for det franske hold af padel. Hver gang jeg beder pigerne om lidt information, tør jeg ikke præsentere mig selv endnu, men i fremtiden ville det være fantastisk at blive udnævnt til osteopat for det franske hold!

Vincent Gallie

Han var fan af oval fodbold, rundbold, men også ketchersport, og han blev stukket af padel under sin ungdom i Galicien. Lige så komfortabel foran kameraet som bag en mikrofon, vil Vince være i stand til at bringe sin vision og ekspertise som fan af den lille gule bold.