Alexise Duchêne, oprindeligt tennisspiller, begyndte sin overgang til padel sammen med sin partner Charlyne Tonda. Hun forklarer os, hvordan hun var i stand til at gå fra 97. til 13. pladsen på den franske rangliste på kun to år.

Hans historie med padel

“Det hele startede lidt tilfældigt i 2019. Venner af min partner var ventilatorer du padel og inviterede ham til at deltage i et spil. Han foreslog, at jeg skulle ledsage ham, og da jeg var tennisspiller, greb jeg lejligheden til at opdage denne sport. Bagefter fortsatte jeg stadig med at spille tennis, jeg øvede mig padel virkelig fritid. Vi mødtes en gang om ugen for at bytte et par bolde, i en rent legende ånd. Så var der COVID i 2020, som forstyrrede mine sportsvaner, og som følge heraf viste min tilbagevenden til tennis sig kompliceret.

Jeg startede med at spille tennis som 5-årig, og viede efterfølgende mange år til sporten. Efter at have nået ranglisten på -15, kan jeg bekræfte den investering og stringens, som dette kræver. Men med tiden indså jeg, at jeg ikke længere befandt mig i denne disciplin. Ægteskabslivet og det ansvar, der følger med det, gjorde det svært at opretholde et så intenst engagement, især med at rejse alene hver weekend. Tennis kan, på trods af sine glæder, være en ensom rejse, og jeg indså efterhånden, at jeg ikke gad det mere. Som et resultat, lidt efter lidt, vendte jeg mig mod padel. Denne overgang skete næsten naturligt, og til min store overraskelse, den padel begyndte virkelig at glæde mig."

Fra 97. til 13. franskmand på to år

"Jeg begyndte at spille i december 2022 sammen med Charlyne Tonda, som stadig er min partner den dag i dag. Jeg er overbevist om, at dette samarbejde er nøglen til min hurtige fremgang. Faktisk er "udfordringen ved padel”, som også er en af ​​dens styrker, ligger i, at tilmelding til turneringer afhænger af den kombinerede placering af parret. 

Og jeg havde en placering, der ikke var særlig høj, og så længe jeg ikke havde en partner, der havde en god placering, kom jeg relativt langt ind i turneringer og stod hurtigt over for topseed. Og fra det øjeblik, jeg var sammen med Charlyne, som var meget godt rangeret, kunne vi lettere deltage i turneringer, og begge gjorde fremskridt. Før jeg spillede med hende, med min placering, passede jeg ikke engang i P2000, og nu er vi seedet!

Jeg tror, ​​hvad jeg fandt i padel, det handler om at have det sjovt, dele øjeblikke med mennesker, jeg elsker. Charlyne er blevet en ven, vi træner også meget med min partner. For mig er det nærmest det faktum at have det sjovt, der fik mig til at gøre fremskridt. Jeg vil gerne spille hele tiden, det er meget sjovt!"

Hans fremskridtsområder?

"Jeg synes, jeg burde tage en uddannelse med lærere. Når man kommer fra tennis, har man stadig et godt fundament, selvom det kun er på farten, og det er lidt af en fælde, fordi man har indtryk af, at man ikke nødvendigvis har for meget behov for at træne. Hvorimod når du kommer ind i Top 20, hvis du ikke træner, kommer du der ikke længere. 

Jeg har ikke en træner, der følger mig, jeg har ikke en fysisk træner, jeg har ikke en mental træner. Jeg arbejder ved siden af padel, og Charlyne også, så vi har ikke meget tid, men vi spiller mange spil sammen. Vi er heldige at bo mere eller mindre det samme sted, og vi træner mindst to gange om ugen sammen." 

Fremtiden med Charlyne

"Jeg planlægger at blive hos Charlyne, det er ikke engang en diskussion. Vi har begge virkelig udviklet os sammen. Hun var "venlig nok" til at byde mig velkommen med min placering lavere end hendes, og vi kommer meget godt ud af det, uanset om det er på eller uden for banen. Helt ærligt tror jeg, at vi er meget heldige at have fundet hinanden, vi kendte hinanden lidt fra tennis, men den padel bragte os tættere på. Når vi tilbringer weekender sammen, når vi bruger timer i transport for at tage til turneringer, er det i vores interesse at komme godt ud af det med vores partner.” 

Alexise Duchêne og Charlyne Tonda

Hans næste turneringer

"Vi skal deltage i P1500 i Bordeaux og har lavet en liste over turneringer, hvor vi planlægger at deltage sammen. Oprindeligt var tanken at give alle frihed til at deltage i andre konkurrencer med en anden partner. Vi ender dog altid med at spille sammen, og vores bånd på banen er så stærkt, at tanken om at skilles ikke engang falder os ind. Vi deltager i alle P2000 og P1500 uden at glemme de franske parmesterskaber og interklubberne. Vi er også åbne for et par P1000'ere, så længe de ikke er for langt væk. Mit personlige liv spiller en stor rolle i organiseringen af ​​min sportskalender. Jeg har en partner, der har to børn, og det har selvfølgelig en vigtig plads i mit liv: Jeg gør ikke alt, hvad jeg vil, jeg tager ikke væk hver weekend."

Hendes mål 

”Min partner er stor fan af padel, og sammen følger vi FIP-turneringerne. På det seneste har vi bemærket en stigende tilstedeværelse af franske spillere i disse konkurrencer, såvel som franske kvindelige spillere, som på trods af at de er lavere rangeret end os, også deltager. Dette fik os til at indse, at det kunne være inden for vores rækkevidde at tage på eventyr med Charlyne. At klare dette med vores respektive job repræsenterer dog en reel organisatorisk udfordring. Men hvorfor ikke lave en FIP i år, så længe det ikke er for langt væk.

Charlyne og jeg er ikke den prætentiøse type, men at nå en 13. plads på den franske rangliste får os naturligvis til at overveje nye muligheder. Selvfølgelig er ideen om at sige vores job op er ikke en mulighed. Det er inspirerende at se spillere fra det franske hold, som Jessica Ginier og Lucile Pothier, der formår at forene professionelle karrierer og konkurrencer på højt niveau. DET padel tilbyder denne unikke mulighed for ikke at skulle ofre alt for at få succes, i hvert fald på nationalt plan. Jeg taler ikke her om det internationale kredsløb, hvor engagementet skal være totalt, ligesom Carla Touly, hvis rejse er beundringsværdig, men indebærer ofre.

Med Charlyne befinder vi os ved porten til den franske top 10, og tanken om at kunne deltage i det franske holdtræningskursus begynder for alvor at spire i vores sind. Dette ville repræsentere en utrolig mulighed for at rykke vores grænser endnu længere.”

Remerciements

Jeg vil gerne udtrykke min dybe taknemmelighed til nogle få nøglepersoner, som spillede en væsentlig rolle i min rejse. Først og fremmest en kæmpe tak til Yannick Quignon, for at introducere mig til padel. Jeg må også sende en særlig tanke til min følgesvend Jeg takker også for at være så passioneret og følge mig i dette projekt Charlyne Tonda, for at være sådan en fantastisk partner og ven. Til sidst vil jeg gerne takke mærket Wilson, min sponsor. Deres materielle støtte og deres tillid til mit potentiale er værdifulde aktiver.

Dorian Massy

Ny følger af padel, Jeg er fascineret af denne dynamiske sport, som kombinerer strategi og smidighed. jeg finder i padel en ny passion at udforske og dele med dig på Padel Magazine.