Padel Magazine taler med Alexis Salles, som er nu den tidligere træner for det franske landshold padel mand.

"Jeg er stadig forbundet"

Padel Magazine : Alexis, hvordan har du det? Hvad er dine nyheder padel ?

Alexis Salles: Først og fremmest tak fordi du har brugt lidt tid på mig, og jeg benytter lejligheden til at lykønske Padel Magazine for hans arbejde og hans allestedsnærværelse på alle emner padel !

For at besvare dit spørgsmål, så har jeg det rigtig godt, og jeg udnytter denne periode til at passe på min ryg, hvilket stadig gør mig meget ondt. Jeg håber virkelig at kunne finde tilbage til banen til sommer, kampene fra padel Jeg savner dig så meget!

For øjeblikket har jeg ikke noget særligt projekt i padel men jeg forbliver meget forbundet, og jeg fortsætter med at følge nyhederne flittigt, især takket være Padel Magazine !

Under Mennesket Padel Åbent i juni, under ledelse af Robin og i forbindelse med Occitanie league, vil jeg hjælpe organisationen med koordinering af frivillige. Det er et storslået projekt udført af Robin (Haziza, red.anm.) med mesterlig hånd, som vil blænde vores lyserøde by i ti dage, og jeg er meget glad for at kunne bidrage til det.r.

En blændende udvikling på fem år

Padel Magazine : Lad os gå tilbage til denne slutning af 2021, du beslutter dig for ikke at fortsætte med herreholdet. Hvad er årsagerne? En vis træthed?

Alexis Salles: Jeg besluttede ikke at fortsætte mit eventyr inden for den mandlige udvælgelse, primært i et spørgsmål om tid. I 2021, som bestemt var et exceptionelt år med to internationale konkurrencer, var jeg væk i mere end 40 dage. Men den mest opslugende del er den tid, der næsten dagligt hele året afsættes til spillerne i den franske gruppe, men også til dem, der stræber efter det, til visse trænere - fysiske og mentale trænere af spillere og selvfølgelig forholdet til FFT og Robin .

Udviklingen på 5 år har været blændende, og jeg var ved at nå mine grænser for fuldt ud at påtage mig denne rolle. Som du ved, er jeg også partner i revisionsfirmaet ASB CONSEIL med ansvar for omkring tyve medarbejdere og i øvrigt har jeg en kone og... tre yndige, men meget engagerende børn! (Latter) Det er grunden til, at min stilling som kaptajn for EDF blev svær at forene med mit professionelle og personlige liv.

Derudover følte jeg, at det var afslutningen på en cyklus, og at det kunne være fantastisk for spillerne at gå videre til en anden dynamik med en professionel træner, som kunne tage holdet endnu højere. Jeg håber, at Pablo Ayma vil bringe sine færdigheder og erfaring med til at hjælpe holdet med at komme på podiet!

Padel Magazine : Var Europa i Marbella og VM i Qatar de udløsende faktorer?

EM i Marbella var særligt vanskelige, fordi vi var i en post-covid-periode, der var svær at håndtere følelsesmæssigt. Da vi samledes i MAS-klubben i Perpignan, havde jeg ikke set spillerne i næsten et år... På den anden side manglede mange spillere konkurrence, og nogle manglede selvtillid.

Tilføjer vi en meget skuffende organisation af konkurrencen og svære spilleforhold, førte det til nogle meget hårde kampe, og ugen var meget stressende på nerverne. Men gruppen hang på, og det lykkedes os stadig at få de 3ème plads i disse mesterskaber og tabte kun mod Spanien.

hold frankrig mænd marbella

Verdensmesterskaberne i Doha var meget forskellige i den forstand, at det var udvælgelsen, der var meget vanskelig for mig, fordi jeg havde komplicerede valg at træffe... Det er den sværeste del af stillingen som træner, fordi du skal tage højde for flere kriterier: spillernes niveau, deres investering, deres sindstilstand og så videre... Der er et par spillere, der er essentielle på det franske hold, men niveauet strammer, og mange vil sandsynligvis slutte sig til gruppen.

Under hver udvælgelse forsøger jeg at have det mest harmoniske hold, hvad angår niveau, men også sindstilstand. Du skal også tænke over de forskellige mulige kombinationer under konkurrencen, afhængigt af spillernes aktuelle form. Det er kort sagt ikke en nem ligning at løse og et stort ansvar. Og vanskeligheden er, at du skal træffe dine egne beslutninger. Selvfølgelig havde jeg støtte fra Forbundet i hvert af mine valg i løbet af disse fem år, men faktum er, at vi er på frontlinjen, og det er nogle gange tungt, fordi kun otte spillere er udvalgt ...

På den anden side var mesterskaberne i Doha virkelig succesrige takket være en exceptionel organisation. Spillerne var i stand til at forene sig om et mål, var meget professionelle og accepterede mit valg om at ændre holdsammensætningen. I sidste ende opnåede vi meget gode mesterskaber ved at nå en fjerdeplads i disse verdensmesterskaber. Jeg takker dem oprigtigt for deres investering og den lykke, de gav mig til mine sidste mesterskaber.

"Håb giver liv!"

Padel Magazine : Skal vi finde dig på en eller anden måde med funktioner i padel ? Ideen om at oprette en klub af padel har altid været i pipelinen, især med Laurent Imbert, hvor er du?

Alexis Salles: I øjeblikket giver jeg mig selv lidt tid... Men jeg er stadig i kontakt med skuespillerne fra padel og jeg håber, at jeg får mulighed for at deltage i andre eventyr i de kommende måneder eller år!

Det er rigtigt, at dette er et projekt, der ligger os på hjertet med Laurent, men vanskeligheden er at finde den rigtige lokation til en ensartet pris... Desuden, tøv ikke med at kontakte os, hvis du har noget info. !

Laurent og jeg har været venner i 25 år, passioneret omkring padel og begge meget knyttet til vores by, Toulouse. Så det ville selvfølgelig både være en kilde til stor stolthed og en reel udfordring at skabe en klub af padel sammen... Og så giver håb liv!

Padel Magazine : Når vi ser bommen ind padel at vi ved, hvad er de mulige hindringer for dens udvikling?

Alexis Salles: Det er sandt, at padel oplever en utrolig vækst, og intet ser ud til at stoppe dens udvikling. det er åbenlyst, at der vil være behov for strukturer i de kommende år. De mulige bremser er efter min mening på to niveauer :

  • Vanskeligheden for private investorer at finde steder, der tillader økonomisk rentabilitet og deres klubbers bæredygtighed
  • Aftalen mellem private investorer og tennisklubber, der udvikler aktiviteten padel inden for deres strukturer. Unfair konkurrence skal undgås mellem en forening, der ikke har nogen beskatning (moms – IS) og private klubber, som er kommercielle virksomheder... Forbundet har en stor rolle at spille, og denne overgang skal organiseres så godt som muligt, for vi må ikke glemme at padel blev født i Frankrig takket være private initiativer.

Padel Magazine : Hvad er dine bedste minder om padel ?

Alexis Salles: Mit bedste minde er stadig vores titel som Europamester i 2015. OK, der var ikke noget Spanien, men holdene havde et lignende niveau, og alle møderne blev vundet i den afgørende kamp. Jeg var dengang en spiller - kaptajn, og følelserne var utrolige !

Så har jeg et mindeværdigt minde om vores kvartfinalesejr mod Uruguay ved verdensmesterskaberne i Paraguay i 2018. Det var et helt vanvittigt møde, der endte om natten med nogle sprøde anekdoter.

Jeg har også gode minder om mit kaptajnskab med de unge under verdensmesterskaberne i Castellon. De unge mennesker var så forbløffede og motiverede over arrangementet, det gav en masse friskhed! Vores støtte var meget anderledes end de voksnes, vi skulle tjekke alt: deres kost, deres søvn, deres opvarmning og så videre... Ugen var ultra fysisk, men de gav os så meget glæde og følelser, at den forbliver uforglemmeligdet !

Endelig har jeg gode minder om vores tilbagevenden i lastbilen med Laurent Imbert og ofte Bastien Blanqué efter etaperne af My Padel Rund. Disse fire år med at udvikle vores kredsløb har været spændende. De pressede os ofte til vores grænser og var så givende på et menneskeligt plan! Jeg er meget stolt af, hvad vi har opnået med meget få ressourcer og på et tidspunkt, hvor padel havde endnu ikke den berømmelse, som vi kender i dag...

Team Padel Maj

holdet Padel Magazine forsøger at tilbyde dig det bedste af siden 2013 padel, men også undersøgelser, analyser for at forsøge at forstå verden af padel. Fra spillet til vores sports politik Padel Magazine står til din tjeneste.