Alexia Dechaume, koordinator for den enhed, der er dedikeret til at strukturere uddannelsen af ​​unge og udviklingen af ​​kvinders praksis, fortæller om sin mission, som for nylig blev betroet hende inden for FFT.

Padel Magazine : Alexia, du tiltrådte for nylig din nye rolle i FFT, kan du fortælle os lidt mere om det?

Alexia Dechaume: "For nogen tid siden havde vi en diskussion med Arnaud Di Pasquale, som tilbød mig at tage en stilling i ledelsen af padel. Vi diskuterede rollen, målene for missionen... Med den passion, som jeg hurtigt havde for padel, Jeg synes, det var en god tid efter 21 år som tennistræner. Det var ikke let at forlade min trænerstilling, som jeg havde, fordi tennis forbliver min passion, og at være på banen er noget, jeg elskede at lave. Men det er også tid til at komme videre, tage en ny udfordring op og opdage en anden sport, så det glæder mig. »

Udvikle padel blandt unge og kvinder

Padel Magazine : Hvad vil din mission bestå af inden for forbundet?

Alexia Dechaume: ”Min rolle er at være koordinator, ved at strukturere de unges uddannelse og udvikling af padel hos kvinder. Jeg er selvfølgelig ikke alene i denne mission, Arnaud har sat et hold med mig. Så ved min side er der Marianne Vandaele, Christian Collange og Yann Auradou. For mit vedkommende har jeg en veldefineret rolle som er at koordinere denne enhed og Marianne vil være mere ansvarlig for udvikling af kvindelig praksis. Det er stadig for nylig, jeg blev kontaktet i slutningen af ​​sidste år, og vi begyndte at arbejde i slutningen af ​​januar. »

Padel Magazine : Denne mission, rettet mod unge og udvikling af padel kvinden vil vare hvor længe? 

Alexia Dechaume: ”Personligt har jeg været ansat i forbundet, siden jeg skiftede til cellen, så jeg tror, ​​det er en kort-, mellem- og langsigtet konstruktion. Det vil være kontinuerligt. »

Padel Magazine : Nu hvor tingene begynder at blive defineret, har du så en angrebsplan for de unge og for damerne?

Alexia Dechaume "Igen er det meget nyligt, så vores første handling var at gøre status over situationen, fordi jeg kun ankommer i padel. Hvem kan fortælle os bedst om, hvad der foregår? Disse er de nuværende spillere i padel med ligaerne, klubberne... Vi gjorde derfor status over, hvad der virker, af de vanskeligheder, som ligaerne eller klubberne kan have. Du er nødt til at lytte, for endnu en gang er der en oplevelse, som jeg ikke har, der er et perspektiv, som jeg ikke har, så det er vigtigt at høre og læse tilbagevenden til alt det. Det er egentlig det, vi er i gang med at modtage og studere for at vide, hvad vi helt præcist skal orientere os mod, hvad vi kan rådgive om mv.

Det er vigtigt, at det er en udveksling for straks at gå i den rigtige retning. Med feedbacken indser vi, at regionerne er forskellige, der er ligaer, hvor der allerede er mange leads, nogle ligaer er allerede meget velstrukturerede, andre ligaer hvor der er efterspørgsel, men der ikke er nok leads. … Det er også blevet bemærket, at kvinder elsker padel i fritiden, men vender sig ikke nødvendigvis til konkurrence. »

Occitanien og PACA på forhånd

Padel Magazine : Tanken er at have en målrettet politik baseret på regioner og efterspørgsel? 

Alexia Dechaume: "Jeg ville ikke tale om politik, jeg taler virkelig om det, jeg fik til opgave at gøre. Jeg føler ikke, at du kan copy-paste fra en liga til en anden. Vi kan lade os inspirere, men vi har ikke de samme tal, ikke det samme antal indbyggere, praktikere, stier... Vi er nødt til at se på, hvad der virker, og måske fungerer det, der virker i en region, ikke i en anden. I dag ser vi, at der er regioner som Occitanie eller PACA-regionen, som allerede har taget føringen med f.eks. oprettelsen af ​​ungdomskredsløbes. Vi ser, at ligaer og klubber har en utrolig lyst til at udvikle sig. »

Padel Magazine : For nylig har der været en 1000 % kvinder P100 organiseret ved Big Padel fra Merignac. Er der ambitioner om at øge antallet af udelukkende kvindelige turneringer?

Alexia Dechaume: "Det er et godt spørgsmål, men jeg tror, ​​jeg har brug for lidt mere tilbageblik for at besvare det fuldt ud. Er det i dag bedre endelig at afholde turneringer kun for kvinder eller blandede turneringer, som man generelt gør? Jeg har ikke svaret. Personligt synes jeg, at fra det øjeblik, der er niveauet, er det en meget god ting at tillade piger at lege med mænd. Det er super vigtigt, at vores bedste spillere kan spille kampe, når de kommer tilbage til Frankrig. […] Det vil være et af målene: hvordan får man kvinderne. Så bliver vi nødt til at tænke på, hvordan vi tager dem med til konkurrencen. »

Padel Magazine : Er der risiko for at se dig igen på pisterne og hvorfor ikke banke på hos det franske hold?

Alexia Dechaume: “Nej nej, jeg er 51 år gammel, du skal holde dig klar. På den anden side laver turneringerne i Frankrig, ja med stor fornøjelse. Så ja, du vil se mig igen på pisterne for at lave nogle turneringer! »

Thomas Jay

Efter at have været rystet af tennis i næsten 15 år, blev jeg en absolut fan af dens fætter, den padel. I næsten et år nu har jeg jagtet den lille gule bold med en anden ketsjer, men med lige så stor passion! Med base i Lyon, agter jeg at gøre dig bedre bekendt med padel i regionen og på nationalt plan.