Alexandre Dizy, der på to år kom ind i top 100, ser tilbage på sine første skridt i padel, hans start på sæsonen, som han beskriver som "blandet" og deler sine udfordringer og mål med os.

Hans historie med padel

"Grunden til, at jeg startede padelFaktisk var det fordi, jeg var lidt træt af tennis, en sport, som jeg startede med i en alder af 4. En af mine fodboldvenner foreslog, at jeg skulle prøve padel. Jeg kendte slet ikke denne sport, jeg havde aldrig hørt om den, men jeg elskede den med det samme.

I starten spillede jeg mere afslappet med mine fodboldvenner, vi deltog i små turneringer. Jeg begyndte for alvor at investere i padel for omkring to år siden. I dag er jeg placeret som nummer 89, men starter på padel, Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg kunne komme ind i top 100 om to år!

Min stærke side er angreb. Når jeg spiller til venstre, er jeg naturligvis mere angribende. Til gengæld er mit forsvar lidt svagere. En anden af ​​mine stærke sider, tror jeg, er min evne til at modvirke, især når jeg går op i farten for at neutralisere viboras".

Hans start på sæsonen

“Min start på sæsonen er ret blandet, primært fordi jeg ikke rigtig har en fast partner. I Vichy er der ikke mange spillere på mit niveau i nærheden, jeg skal ofte til Clermont eller Lyon for at finde partnere. Dette gør tingene lidt mere komplicerede. For eksempel deltog jeg i januar i en turnering i Lyon, en region, hvor niveauet er meget højt, og vi blev elimineret i ottendedelsfinalen. Det er endnu sværere, da jeg ikke har mulighed for at træne regelmæssigt, jeg skal køre 16 minutter, hvis jeg vil træne med folk, der er omkring mit niveau. Selve kampene bliver mine træningspas, hvilket ikke er ideelt til at forberede sig til turneringer.

Der var dog nogle overraskende øjeblikke, f.eks med Raphaël Rubio i Carcassonne. Vi vandt en P1000, efter at jeg ikke havde rørt en ketsjer i over to uger. Han informerede mig i sidste øjeblik om muligheden, og vi tog afsted på vores eventyr. I sidste ende, nogle gange, er det under improviserede omstændigheder, at vi lykkes bedst.”

Ingen fast partner

”I øjeblikket har jeg ikke en fast partner. Jeg leger ofte med fyre fra Clermont, især med Raphael Rubio. Vi har lavet en del turneringer sammen, og vi fortsætter nok et stykke tid endnu. Der er også Thomas Lachave, der kommer tilbage i det, han er også tæt på top 100. Thomas Rey er en anden mulighed, men da han også spiller til venstre, er det lidt mere kompliceret. Vi lavede en P1000 sammen i Lesigny og tabte i finalen. Han rykkede til højre, og vi havde stadig en god turnering."

Thomas Rey og Alexandre Dizy

Bliv i top 100

“Jeg har aldrig konkurreret i en P1500 eller P2000 før, men jeg overvejer at prøve det. Problemet lige nu er, at der ikke er mange P1000'ere i mit område, og jeg er ikke særlig ung længere, jeg bliver snart 38 år. Selvfølgelig er der spillere, der er ældre end mig, men jeg opdagede det padel ret sent, og det synes jeg er en skam.

For denne sæson vil mit mål være at blive i top 100. Hvis jeg opnår det, vil jeg være glad. At fastholde min placering ville være en stor bedrift, for turneringerne bliver mere og mere vanskelige, synes jeg."

Dorian Massy

Ny følger af padel, Jeg er fascineret af denne dynamiske sport, som kombinerer strategi og smidighed. jeg finder i padel en ny passion at udforske og dele med dig på Padel Magazine.