tidligere tennisspiller, Adrian Dandois (53ème Frankrig) er blevet en rigtig fan af padel. Med 42 turneringer spillet i 2022 levede Adrien et år med 100 i timen. Far siden december sidste år, kaptajnen af ​​Douai har sænket sine ambitioner, men har sine hovedmål for øje: top 50 og vedligeholdelsen af ​​sit hold i National 1.

Tennis som skole

I tennis var jeg 2/6 i nogle år. JJeg var en "matcheur", jeg spillede mange turneringer, mellem 50 og 60 kampe om året. Men efter covid reducerede jeg konkurrencerne. På et tidspunkt i tennis følte jeg, at jeg var ved at udjævne mig. Jeg havde sjældent et stærkt spil, jeg havde altid et taktisk, intelligent spil. Jeg er kendt for mine forehand "chops" og lidt atypiske skud. Jeg indså, at min stil passede til padel. 

Først så jeg hovedsageligt padel som en mulighed for at forbedre mig i tennis. Det gav mig mere boldberøring, pointstyring, taktik. Det vendte med tiden.

Jeg kan huske, at en ven, der spillede tennis med mig, rådgav mig padel : han fortalte mig " du skal se, jeg får dig til at spille padel med et grydegreb er det forfærdeligt at se spille! ". På padel du kan have været god til tennis, hvis du spiller med fyre, der spiller god tennis padel, er det nytteløst at vide, hvordan man spiller tennis. Jeg startede med at spille i 2016 kl Padel Attitude, en af ​​de store klubber i Norden, som siden er forsvundet. Jeg kom langsomt ind i spillet og blev en stor fan af padel.

De franske universitetsmesterskaber, som et første minde

I tennis har jeg altid elsket atmosfæren i interklubber, at spille som et hold. Vi drikker shots sammen, vi kender alle hinanden og den padel det er fantastisk til det. Denne sideholdsstemning, som du finder hver weekend i turneringer, det er tilfredsstillende.

Hvis jeg skal tænke tilbage på en kamp var det med en ven, som jeg startede med padel og det havde vi gjort college mesterskaber padel da 2018. Vi kvalificerede os til Frankrig. Det var ikke det første mål, men Frankrig blev spillet i Lille, hvor jeg studerede. Så det var godt for os. Vi befandt os i semifinalerne førende mod (Dorian) De Meyer og (Thomas) Vanbauce, som også startede padel på det tidspunkt. Vi tabte i tre sæt i træk, men det var en af ​​de første turneringer, der gav mig lyst til at spille padel.

Le padel i Norden

Da jeg startede, var det Padel Attitude med 10 indendørs baner og en udendørs bane. Så der var en stor klub i området. Tre store klubber vampyrede lidt af hvert, og der var umiddelbart et godt niveau i norden.

Padel Attitude stoppede så og siden da har vi haft mange tennisklubber som har investeret i to eller tre baner, private klubber som har frigivet et par baner. Tilbuddet er lidt mere spredt. Det er mindre centreret om storbyer, som det var i begyndelsen af ​​udviklingen af padel. Det er et onde for det gode. Et gode i den forstand, at vi har mindre vej at gå for at spille. Et onde i den forstand, at før de bedste spillere mødtes kl Padel Holdning. I dag befinder vi os alle spredt i forskellige klubber. Overordnet set er det private og det offentlige omkring 50/50, og det sameksisterer ret godt.

46 turneringer i 2022, et år med 100 i timen

Jeg er frivillig og vicepræsident i min klub i Douai hvor vi opsætter to felter af padel indendørs for at udvikle vores struktur. Siden da er det lykkedes mig at motivere hele min familie lidt til at komme ned til padel : min bror, min far. Det er en familiesag. I år lavede jeg rigtigt mange turneringer, men frem for alt lavede jeg mange P250'ere med min bror, som er blevet fan af padel. Så det øgede mit antal turneringer meget.

Jeg var nødt til at 25 konkurrencedygtige turneringer mellem P2000 P1000 P500 et puis omkring femten "sjove" turneringer med min bror. Om et år padel han går godt frem, og nu bliver det mere seriøst på banerne, han begynder at fange mig på diagonalerne, det er sjovere, men konkurrencedygtigt. Så snart jeg laver en turnering med ham, skal det gå hele vejen.

"Le Capitaine" er fokuseret på byen Douai

Jeg er super glad for at have mine to felter af padel i min tennisklub, hvor jeg altid har spillet, men med hensyn til tjenester, ting, som vi kan tilbyde folk, er det stadig ønskeligt, at det bliver ved siden af ​​private klubber med masser af baner, der kan tilbyde en hyggelig bar, et rigtigt sted at Direkte.

Med venner fra padel, vi planlagde at oprette et hold med Hauts-de-France, og det lykkedes os at holde holdet i National 1. Vi repræsenterede Douai, og vi sluttede 9.ème.

I år er målet stadig at deltage i maksimalt P1000 og P2000. Jeg vil gerne genindtræde i top 50, det ville være godt. Mine ambitioner er ikke at gå internationalt, men at bevare min Douai-klub i N1 og om muligt at konkurrere i de franske mesterskaber. Men i nogle måneder er der et nyt parameter, der spiller ind. Jeg har været far siden december 2022, så tingene har åbenbart ændret sig lidt. Jeg træner lidt mindre, men jeg laver stadig mange turneringer.

Le padel som livsbalance

Jeg skal dyrke sport ved siden af ​​for at være mere effektiv på arbejdet og omvendt. Selv i mit første år på medicin stoppede jeg ikke med sport. Jeg har aldrig set det som en begrænsning. Vi giver os tid til de ting, vi nyder. DET padel det er noget, der får mig til at føle mig godt tilpas, så jeg organiserer mig efter det.

Komplet og alsidig afspiller

For et år siden ville jeg have beskrevet mig selv som en aggressiv spiller, der har en god smash, selvfølgelig før jeg baserede mig mere på mine kvaliteter som tennisspiller. Da spillet er langsommere og anderledes i nord om vinteren, vil jeg beskrive mig selv som en komplet fremadspiller. Jeg elsker volley, men jeg prøver mere og mere at "spille padel », ved, hvordan man bygger min pointe fra bunden for at kunne bringe det godt.

I officielle turneringer spillede jeg 80 eller 90 % af tiden til venstre. På de små turneringer spiller min bror det meste af tiden til venstre, så med ham spiller jeg til højre. Til sidst, ved at lave små turneringer til højre, indså jeg, at jeg elskede at spille på denne side. Bagved prøvede jeg også oplevelsen i andre turneringer, og vi fik en tredjeplads i P1000 med især Manuel Vives. Jeg vandt endda en P500 med Lilian Fourré i Norden.

Jeg befinder mig friere til venstre, jeg kan godt lide denne lidt mere kreative side, men når jeg spiller til højre, kommer min roside fra baseline i tennis tilbage, og det fungerer ikke så dårligt (griner).

Håndtering af vigtige punkter at arbejde med

Volleyen er en af ​​mine styrker, men når man når et vist niveau er spillerne foran mere præcise og mere aggressive, og jeg har svært ved at være præcis med min volley. Det er noget, jeg skal arbejde på. Håndtering af vigtige punkter også. Jeg tabte mange kampe i år 7/6 i den tredje med Éric Quillet, hvor på de vigtige øjeblikke, pausepunkter, sætpunkter, hvor vi ikke konverterede. Jeg tror, ​​det er det, jeg savner at spille mod fyre i top 20 eller top 30.

Partnerdansen

I år er det rigtigt, at jeg ikke havde en fast partner til mine turneringer. Jeg var nødt til at tilpasse mig tilgængeligheden. Herhjemme er der ikke rigtig en spiller, som jeg har etableret et projekt med. Jeg skal nok lave de regionale mesterskaber med Alex Boilevin. målet er at tage til de franske mesterskaber sammen. Plus han er tandlæge som mig. Vi går der mere som kollegaer end som partnere!

Det er både en ulempe ved ikke at have en fast partner, i forhold til benchmarks når man kommer op mod top 20 eller top 30, så taber man uundgåeligt, fordi de spiller sammen og arbejder på spillemønstre.Men det giver mig mulighed for at spille begge til højre. og til venstre for at udvikle sig med forskellige spillerprofiler, og det er et stort fremskridt.

I fremtiden vil jeg gerne have en fast holdkammerat, men du må indrømme, at det i år bragte mig meget at spille med forskellige partnere!

Vincent Gallie

Han var fan af oval fodbold, rundbold, men også ketchersport, og han blev stukket af padel under sin ungdom i Galicien. Lige så komfortabel foran kameraet som bag en mikrofon, vil Vince være i stand til at bringe sin vision og ekspertise som fan af den lille gule bold.