Vi havde chancen for at interviewe Benjamin Tison, 100. spiller i WPT-rangordningen. Han vender tilbage til aktuelle emner: Frankrigs hold, APT Padel Tower og World Padel Tour.

Gå efter et finalebord på WPT

Padel Magazine : Du har nået verdens top 100. Forventede du at nå det så hurtigt i betragtning af det niveau, der fortsætter med at stige i WPT?

Benjamin Tison: "Helt ærligt nej. Jeg har kun været på WPT-kredsløbet i to år, jeg har ikke været i stand til at gøre et helt år: Med Covid spillede jeg kun 2 turneringer sidste år, så jeg troede ikke, jeg kunne komme så hurtigt .. må ikke glemme, at vores modstandere spiller padel i meget lang tid har de haft erfaring, træning, og denne forsinkelse er vanskelig at kompensere for.

I starten, da vi ikke har nogen point, starter vi i preprevia, niveauet er meget højt fra det 1. spil.

Jeg må også sige tak til Scat, som sidste år tillod mig at være i de første 16 frø af preprevia og derfor komme hurtigere. I dag med Teo er vi i de første 8 frø takket være hans point, og vi har derfor en omgang mindre.

Det skal ikke glemmes, at 70% af de spillere, der i øjeblikket er i top 100, har betalt på et eller andet tidspunkt fra partnere at spille med folk med højere rang og optjene værdifulde point for at komme op i hierarkiet. Jeg er så meget mere stolt af at deltage i top 100 uden at have brugt denne proces! ”

scatena tison fejrer sejr p2000 pyramider

Padel Magazine : Hvad er dit nye mål med din partner, når du er nået til dette stadium?

Benjamin Tison: ”Jeg sætter mig ikke for mange rangordningsmål, jeg håber at afslutte så højt som muligt, mit egentlige mål er at bevare prævaluerne og at få et finalebord, en reel præstation i mit sind.”

Franskmændene laver hul i World Padel Tour

Padel Magazine : I dag ser vi dig anderledes på kredsløbet? En venstrehånder er guld værd, har du nogle forslag? Lytter du?

”Det er rigtigt, at jeg havde flere muligheder, foruden at være venstrehåndet har jeg et ret atypisk spil, der er mærkbart.

Jeg har det godt med Teo, og selvom jeg er i padel alt går meget hurtigt, jeg er ikke typen til at ændre på det mindste problem; især da Teo er fantastisk for mig. ”

Tison Zapata-træner wpt madrid

Padel Magazine : På pigesiden ser vi Alix Collombon være en fast spiller i hovedtrækningen. Tror du, at det for mænd er muligt i dag? Føler du, at du kan gøre det?

Benjamin Tison: ”Alix er på et andet niveau, hun er blandt de 30 bedste spillere i verden, Frankrig er virkelig heldig at have hende, plus hun er en fantastisk pige. Léa ankommer også bagefter, så pigerne er godt repræsenteret.

Regelmæssigt tror jeg, at det i dag er meget svært; konkurrencen bare for at komme ud af preprevias er forfærdelig, men jeg tror på det ellers ville jeg ikke spille i WPT. ”

Et par Bergeron / Tison i Frankrigs hold?

Padel Magazine : Europamesterskabet nærmer sig hurtigt. Du spiller officielt i Frankrig med Johan Bergeron. Selv hvis du vil respektere lederens beslutninger, hvordan ser du de fremtidige foreninger i Team France?

Benjamin Tison: ”Selvfølgelig vil jeg gerne spille med Jo i Frankrigs hold. For mig har vi allerede 3 indehavere til venstre, som er Jérémy Scatena, Adrien Maigret og Bastien Blanqué. I det franske hold er Jo afgørende til højre, han forbliver den bedste.

For fremtidige foreninger, som du sagde, vil Alexis beslutte, spillernes rolle er ikke at vælge, hvem de vil lege med. Jeg er endda klar til at spille til venstre, men jeg ved ikke hvorfor, ingen giver mig min chance! (griner) ”

tison bergeron fip dubai 2021

Padel Magazine : Alle tror på, at du er de fremtidige franske mestre for padel? Hvordan ser du tingene? Er der ikke mere pres for at være parret til at slå?

Benjamin Tison: ”Nej, jeg foretrækker at være favorit i en konkurrence, for det betyder, at vi har niveauet for at vinde det. Men folk tager fejl, det vil være meget vanskeligt. Der er mange gode hold derude, og lad os ikke glemme, at Scat og Robin næsten aldrig har tabt udendørs; og min lillefinger fortæller mig, at de vil lege sammen. ”

APT-episoden Padel Liege Tower

Padel Magazine : Lad os vende tilbage til episoden af ​​APT: skuffet over ikke at have været i stand til at deltage i finalen? Kan du fortælle os lidt mere om hans skade, han er usikker på Perpignan-lejren?

Benjamin Tison: ”Ja, vi var meget skuffede over Adri over ikke at kunne spille finalen i denne storslåede turnering. Han havde et tilbagefald i sin kalv og måtte stoppe i 20 dage, så mindre alvorlig end forventet. Jeg er ikke bekymret for ham for lejren, som han for nylig viste, at han spillede meget godt. Jeg tror endda, at han har mere erfaring end før. ”

tison maigret sejr apt padel kork tårn

Padel Magazine : Da du ikke kunne deltage i finalen, valgte du at tage et fly for at gå og spille WPT den næste dag i Alicante, så du deltog ikke i prisoverrækkelsen og udstillingen. Hvad har du at sige til dem, der ikke forstod denne beslutning?

Benjamin Tison: ”Jeg accepterer fuldt ud mit valg. Jeg havde valgt at komme til finalen i APT, men efter Adriens skade var det umuligt for mig at gå glip af en WPT-turnering til en udstilling og en prisoverrækkelse, selvom folk, der kender mig, ved, at jeg ville have foretrukket at blive indtil slutningen . Ifølge deres regler sanktionerede APT mig økonomisk, men forstod mit valg, tror jeg. ”

“Ingen spiller har nedlagt veto mod Max”

Padel Magazine : Med hensyn til Max Moreau-episoden vil vi gerne vende tilbage til to ting, først under denne berømte semifinale. Der blev sagt mange ting. Også her har alle deres egen mening. Hvad skete der ? Synes du det også fortjente det under en live?

Benjamin Tison: ”Jeg vil ikke gennemgå dette problem mellem to mænd. Adrien og Max vil forklare dig, om de har lyst til det. Men nej, jeg synes ikke, vi skal redigere et sådant billede på tv, selvom det ikke er noget seriøst. Jeg synes, Max skulle have klappet i Adri's hånd og forklaret sig udenfor. ”

4 spillere max forsvar moreau inzerillo

Padel Magazine : Derefter betalte Max Moreau ikke for dette globale miljø, som tillader ham ikke at være til stede på denne udvidede liste over Team France med sin partner (og hans alumner for den sags skyld)?

Benjamin Tison:  ”Jeg er ikke i managerens sko, hvad der er sikkert er, at ingen spiller har nedlagt veto mod Max, da det ikke er vores rolle. Dette er ingen vittighed, jeg kan forsikre dig i dag, at hvis Alexis valgte Max, ville spillerne gøre deres bedste for holdet. Du er nødt til at stoppe med at tro, at det er spillerne, der opretter holdet. ”

En prognose for de næste frister?

Padel Magazine : Kan du give os en prognose på podierne til det næste EM og verdensmesterskab?

Benjamin Tison: ”I Europa vil jeg sige Spanien Frankrig Portugal, selvom Portugal er stærkere end os på papir såvel som Italien, er jeg chauvinistisk.

Til verdensmesterskabet vil jeg sige, at Argentina Spanien Brasilien desværre, uden at det er et mirakel, synes podiet uopnåeligt for os i øjeblikket. ”

Padel Magazine : Det sidste ord?

Benjamin Tison: "Jeg kan ikke vente med at udsætte denne franske trøje! Jeg ved, at vi stadig er en sportsgren i udvikling, men det er en ægte stolthed for mig at repræsentere Frankrig! ”

Xan er fan af padel. Men også rugby! Og hans indlæg er lige så stødende. Fysisk træner af flere padel, graver han atypiske indlæg eller beskæftiger sig med aktuelle emner. Det giver dig også nogle tip til at udvikle din fysik til padel. Det er klart, at han pålægger sin stødende stil som på feltet af padel !